Jak dávat Sinupret kapky?

16.1.13 14:56

Jak dávat Sinupret kapky?

Ahoj holky, synek (2 roky) má zadní rýmu a ta mu ve spánku nateče do krku, takže ho to nutí kašlat až z toho zvrací. Dnes jsme dostali Sinupret kapky. Máte někdo zkušenosti jak mu je dávat? Píšou 3* denně 15 kapek, ale kdy? Před spaním je to asi blbost ne, když to uvolňuje hleny…Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6398
16.1.13 15:07

U těchhle kapek je to jedno, i před spaním můžete. Je to přírodní, ten nástup léčby není rychlý. Spíš ten hlen zřídne a ČASEM se uvolní a ten krk se vyčistí. Je to na dýl… nám pomáhá spíš ten nos pořádně proplachovat něčím silnějším, stříkala jsem Vincentku ve velkém, ten nejsilnější Quixx, co prodávají, nám zabral asi nejvíc. Nejlepší bylo proplachování nosu x-krát denně slanou vodou u moře, ale to se nedá, že. ;) Ale i doma kolikrát stačilo, když se při cachtání ve vaně párkrát zakuckal a kýchal, to z nosu a pusy kolikrát lítaly velké zelené chuchvalce…

Sinupret je třeba brát fakt aspoň měsíc, ale spíš mi přijde, že po něm se spouští usazená rýma a líp se vykašlává, než že by nám pomáhal na zadní rýmu. Ta šla pryč až fakt tím důkladným proplachováním. Syn bude mít 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
16.1.13 15:25

Dle vlastní zkušenosti, ale ne u dítěte, je lepší sinupret podávat cca 1-2 před spaním. Přítel si ho zkoušel brát těsně před spaním a vůbec se nevyspal, musel celou noc smrkat, jak se to tam povolí, pak zkoušel 1-2 před spaním a bylo to lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
16.1.13 15:57

Já dávám zrovna aktuálně…dávám ráno po probuzení (kolem osmé), pak kolem druhé a pak před spaním (před osmou). On zas tak silné účinky na ty hleny nemá, to neboj…ale účinný je, zdá se mi, že zatím vždy výrazně zkrátil dobu trvání rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.1.13 16:16

Davam 3× denne, posledni davku v podvecer, ne na noc. A uzivat se ma u deti 10-14dni, u dospelych vybrat baleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SlaJa nepřihl
16.1.13 16:24

Na doporučení pediatričky jsem Sinupret synovi podávala ráno před snídaní, před svačinou, po odpoledním spánku - také před svačinou. Podávala jsem na lžičce společně s oslazeným čajem. Poslední dávka nejpozději 3 hod před nočním spánkem. Při užívání hodně pít. Užívat minimálně 2 týdny. Přeji brzké uzdravení.

• Citovat
  • Upravit
545
13.2.13 12:57

Holky, já ho do malé (1 rok) nemůžu dostat. Zkoušela jsem ho a je strašně hořký a ona mi ho plive.
Jak se vám to podařilo? Ani na lžičce s cukrem ho nechce.
Proč neudělají pro ty malé děti kapky sladké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.2.13 13:05

@Chocolate dávala sem do aplikátoru od nurofenu, paralenu nebo čehokoliv jiného, případně sem přidala trochu štávy, když ho vstříkneš víc dozadu do pusy, tak už musí polknout a nevyplivne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.2.13 13:14

Ano, stříknout dozadu do pusinky, ještě se může zacpat nos, aby přišel polykací reflex…já vím, je to trápení, ale co se dá dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.2.13 13:20

Holky, to jsme už taky zkoušela :(… ať to zasunu jakkoli hluboko tak mi to vydáví zpátky.
Ale příště zkusím zacpat ten noc… ikdyž nevím, kde na to vezmu další ruku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.13 13:56

Já jsem to do malé taky nedostala, ani v něčem sladkém, ani v stříkačce, ani nijak, takže vzhledem k tomu, že už do ní rvu stříkačkou atb, a rvala jsem do ní takto i tekutiny, vyprdla jsem se na to a přešly jsme na Prospan, který jí velmi chutná. Mám kumšt donutit i staršího, aby mi to vypil ve vodě se šťávou a pokud můžu na nich porovnat, oba preparáty účinkují přibližně stejně rychle (tzn. stejně oba ještě furt dost kašlou :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.2.13 14:18

My jsme to dostali včera od doktorky, že je to silnější než Mucosolvan… tak teď nevím.
Nechci kupovat další kapky, když tyhle stály 160 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.13 14:24

Nám je taky doporučili na ORL a u obvodní a už kdysi v lékárně, takže jsme je měli doma… Na ORL se na mě též dívala jak na vola, že mi to nechce a že mě asi nenapadlo jí to s něčím zředit…

Zas jako kdyby to bylo jediné, co jí nutím, tak to asi ještě zkusím, jen u nás už jsem měla strach, že mi přestane brát třeba ty tekutiny a to by bylo špatné. Jako je tam 60 % ethanolu, tak co chceš, že jo :nevim: To je dost silné pití :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.2.13 14:48

Já se jí to zase bojím zředit, že těma kapkama zhořkne celý čaj a nebude ho chtít. Navíc, teď co má horečky tak chce pít jen mlíko a neumím si představit tu chuť pak.
No, zkausím to… nějak to do ní dostat musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.13 14:54

Jako starší mi to ve šťávě vypije, je fakt, že je to o dost lepší, jak jsem to chutnala. Samo zředit třeba v 50 ml, abys věděla, že to vypije. Jako a i když zhořkne celý čaj, no tak co, no. Tak ho vyliješ a uděláš to znovu nezředěné, těch kapek je tam dost a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí