Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
zbyl mi tu máslový krém který jsem použila do lineckýho,myslíte že když tam přidám rum bude to dobrý do vosích hnízd?A používáte na těsto spíš klasické ořechy nebo lískové jadérka??Díky:-)
Já taky dávám do hnízd normální máslový, když tak do něj dej ten rumík=)
Dávám spíš normální ořechy, jsou zadarmo ze zahrádky.
Brzy to až tak není,aspon se do Vánoc cukroví krásně ve vlhkém prostředí uleží a změkne.A ty krémy prý vydrží dost když tam dáš jen žloutek:-D
aha..no me všichni říkaj kremy takt ýden..nebo co nejblíš k vánocum..je to ješte mesíc aby ti to nezežluklo ![]()
Taky to bylo to první, co mě napadlo: cukroví s máslovým krémem už teď? Nemyslím, že ten žloutek bude mít na výdrž krému kdovíjaký vliv.
Máslovým krémem spojuju až tak týden před Vánoci, však ono se to uleží i za ten týden.
jásitoupeču..a kremem patlám taky co nejdíl..apečenýtaktýdenpředvánoci…jinak když mi dojde krem t ak d o včelích dám pak i jinej..
Do vosích hnízd dej klidně ten máslový s rumem. A do ořechů dávám taky vlašáky.
Já mám upečený zatím jen perníky a zázvorky, do krémovýho půjdu taky až později.
Krém do vosích hnízd dělám z pudinku a troškou másla a ovoním rumem. Ale to dělám taky tak týden před Vánoci.
když už jsou tu ty krémy, dá se nějaký udělat z vaječnýho likéru? Mamka dělá vosí hnízda tak, že tam ten vaječňák naleje, ale pak to moc teče, ale je to dobrý, já bych chtěla nějaký krém s ním, aby netekl. Nějaký tip?
já dělám náplň v poměru: 1žloutek + 60gr másla + 60gr cukru + rum, příp. vaječný koňak (ale pak dávám míň cukru
do těsta nedávám ani ořechy ani oříšky ![]()
Příspěvek upraven 28.11.10 v 21:13
1/8 l mléka, 1 vrchovatá lžíce hl. nebo pol. mouky, popř. škrobové moučky či pudinku s van. příchutí, 125 g másla, 140 g ml. cukru, 1 vanil. cukr. Mléko s moukou přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout. Utřeme změklé máslo, ml. cukr a van. cukr. Po lžičkách přidáváme kaši a šleháme. Nejlépe v elektrickém šlehači.
Do máslového krému vmícháme 3 lžíce vaječného koňaku
je opsáno z: http://www.cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm