Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes to jsou přesně 4 týdny, kdy mi bylo zjištěno zamklé těhotenství v 7.tt. Ten samý den jsem dostala 2 tablety Mispregnolu na vyvolání potratu, po kterém jsem cca 2 dny velmi silně krvácela. V dalších dnech krvácení výrazně zesláblo, ale asi týden nato přišla „průtrž“. Ve vteřině se spustilo z ničeho nic opět velmi VELMI silné krvácení, které se po asi dvou hodinách dost zmírnilo. Po dvou týdnech od užití tablety jsem byla na kontrole, kde jsem byla ujištěna, že je vše normální, ale ještě nejsem úplně vyčištěná. Poté následoval stejný scénář, doktorka mi podala další dvě tablety, zase dva dny silné krvácení, které hodně zesláblo, za asi týden ze mě pak jednorázově vyteklo kvantum krve, pak zase už lepší… Ale krvácim stále. Ne moc, ale nemá to tendenci zeslabovat. Zítra jdu na další kontrolu, ale chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti, popřípadě uklidnění, že je toto ještě normální a že to jednou skončí. ![]()
Už si nepamatuji, jak dlouho jsem krvácela, ale myslím, že psali 2 týdny je v normě a já krvácela snad 2 měsíce. Vypadalo to zle, nevyčištěně, ale stal se zázrak a nakonec to bylo OK…
U mě krvácení bylo jako při prvních dnech menstruace a moc jsem to teda jako ty nehlídala.. Kdy víc a kdy mín.
První den mi bylo po prášcích hodně blbě, asi 2hodky.
Večer jsem už šla na špacír a druhý den i na kolo.
Krvácela jsem tak cca měsíc
Holky, moc děkuju za zkušenosti. Doktorka mi právě říkala dva týdny a jak to zatím nebere konce, tak jsem z toho pěkně nervózní. No ono když je se to rozjede, tak už se mi i stalo, že jsem během chvilky stála v kaluži krve, i když používám silné vložky, tak to hlídám dost… A můžu se zeptat, zdali jste potom znovu otěhotněly, za jak dlouho a jestli to už bylo ok? Vím, že to je individuální, ale opravili uklidnit…
@Micromia Ahoj, mně dali 2 tablety Mispregnolu minulou sobotu, hned v neděli jsem potratila s velmi silným krvácením, krvácela jsem pak do pátku, to jsem byla na kontrole a řekli mi, že jsem už kompletně krásně vyčištěná. Od toho pátku už ani nešpiním ani nekrvácím. Asi záleží také na tom, jak vlké tvé embryo bylo. Já měla pouze gestační a žloutkový váček ( GV 20 mm).
Neboj se, on je zkrátka potrat dost složitý proces. Doufám, že brzo krvácení přestane a přijde první MS, aby ses pak mohla zase snažit ![]()
Mně řekla doktorka, že by počkala 3 měsíce ( už mám jeden potrat s revizí za sebou a teď před sebou máme vyšetření genetiku). Takže zkoušet začneme asi až tak v listopadu, když vše dopadne dobře.
@Gedžitka22 Moooc děkuji
U mne se na to přišlo až po měsíci, i když plod měl jen 6 mm, tak možná proto to je delší doba… Držím palce, ať je příště už všechno v pořádku, musí to být hrozně těžké mít tuhou zkušenost už podruhé… Mně doktorka řekla zkoušet po první normální MS, ale jak už čtyři týdny krvácim, tak už si říkám, jestli se toho vůbec dočkám ![]()
@Micromia Děkuju ti
Ono poprvé to bylo v dubnu, byla jsem ve 14 tt a plodu přestalo být srdíčko prý v 9 tt, takže do té doby ve mně mrňousek už taky nežil, ale tělo ho nechtělo vypusit. Zkončilo to revizí. Bylo to daleko těžší než tahle druhá zkušenost. Proto si říkám, že nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být hůř
ale samozřejmě, to nic radostného není.
Tak to bude asi ono, že embryo už bylo větší a pokud jsi nezačala například krvácet sama od sebe ( já trochu ano), tak v tom bude podle mě taky zakopaný pes. Já už měla potrat napůl spuštěný a prášky tomu jen dopomohly, ale jestli tys neměla žádný příznak potratu, tak se se vším musejí porvat jen samotné prášky. Třeba ti k tomu ta MS už i došla, ale díky tomu, žes krvácela 4 týdny nonstop to nepoznáš
.
Ničeho se neboj, spíš se těš, že se krásně vyčistíš a zaděláš pěkné čerstvé prostředí pro nového mrňouska ![]()
@Gedžitka22 14.tt, to už je tak dlouho a navíc jestli už tlouklo srdíčko, to je fakt hrozný, to mě moc mrzí
V mém případě srdíčko nebylo nikdy, prý to vypadalo, že se vyvinula jen půlka srdce a prostě celé to bylo špatně…Jsi fakt silná, že to takhle dokážeš brát.
Já jsem právě vůbec nekrvácela, i jsem měla nevolnosti, tělo prostě „dělalo jakoby nic“. Myslíš, že je možné, aby mi MS rovnou navazovala na tohle?
Moc děkuji za milý, pozitivní a povzbudivý příspěvek, moc si toho vážím.
. Věřme, že příště to už určitě dopadne dobře! A já jsem zvědavá, co mi zítra řekne paní doktorka na kontrole…
@Micromia jsi hodna, moc ti dekuju za podporu a za mila slova, ktera pises
a vidis? Jsme v tom vazne vsechny spolu. Tedy alespon ty, kterym se neco podobneho stalo.
Ja si myslim, ze ta navazujici MS klidne mozna je. A ze jsi nemela predtim zadne znamky potratu mozna spise prodlouzilo to celkove potraceni po tabletach, jelikoz se to muselo vse teprve spustit
. Neksem zadny doktor, jen premyslim nahlas
. Ale vverim ze 4 tydny v kuse krvacet musi byt hrozne neprijemne
. Mozna ti ale mohli dat uz ptedtim injekci na stahovani delohy… ![]()
Zitra jdes na kontrolu? No tak to ti moc drzim palce, pak se ozvi, jak jsi dopadla ![]()
Ja jdu s pritelem ce ctvrtek na genetiku a pak bude tak kesic cekacka na vysledky ![]()
Omlouvam se za preklepy, pisu z mobilu a na nem mi to vubec nejde ![]()
Tak bohužel zítra jdu na revizi, protože mám sraženinu u děložního hrdla a samo to už nejspíš nevyjde. ![]()
@Micromia To mě moc mrzí
Ale neboj se toho, vím, že se to lehko říká. Já nevěřila, že po anestezii usnu, tak se mi sestřičky trochu vysmály, řekly, že bych byla jediná na světě, kdo by po tom neusnul
, a dál už si nic nepamatuju, probusila jsem se až na pokoji a za pár hodinek jsem šla domů.
Bude to za chvilku za tebou, potom si pořádně odpočineš a vše se dá zase do pořádku ![]()
@Gedžitka22 A jestli se můžu ptát, jak ti bylo po zákroku? Bylo ti dobře, mohla jsi normálně fungovat? Mooooc děkuju za podporu ![]()
@Micromia Po zákroku jsem měla, nevím proč, nějaký velký nával skvělé nálady. Asi proto, že to bylo konečně za mnou, přítel na mě čekal před nemocnicí s květinou, a prostě jelo se zase od začátku
Ta kyretáž byl takový jeden konec něčeho, co bylo špatně. Ležela jsem pak asi 2 dny, protože mi bolela záda a dost jsem krvácela, ale hned za týden už jsme s přítelem zdolali Sněžku
pak mě ještě vystrašily výsledky z hystologie, jelikož jsem měla podezření na molu a měsíc jsem ještě měla vyšší HCG. Musela jsem chodit často na krev, ale potom se ukázalo, že to mola není a byl klid. MS přišla po 28 dnech. Otěhotněla jsem znovu po 3 měsících, ale bohužel, zase špatně. Ale to už nebude vůbec tvůj případ
.
@Gedžitka22 Aha, já myslela, že potom už se vůbec nekrvácí
Nebo to je možná individuální? To mě mrzí, že jsi toho zažila tolik, příště už to určitě bude v pořádku!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.