Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jaké máte zkušenosti se začátky kojení? Jedno dítě jsem už odkojila, začátky nebyly jednoduché, ale když se naučil konečně sát, bylo to ok. Teď kojím dvě už 2 týdny a pořád to dost bolí. Techniku mám snad správnou a zjevné poranění prsou zatím naštěstí také žádné. Miminka jsou ale nedonošená, takže mají možná moc malé pusinky, nebo je jen neumí pořádně otevřít.. Po přisátí je to nějakou dobu hodně nepříjemné. Jak dlouho trvá, než si prsa na kojení zvyknou a nebude to tak bolestivé? Díky za rady.
No moje si zvykla tak nějak během šestinedělí a byla jsem ráda že vždycky jedno prso odpočívá ![]()
Teda tak mě to nebolelo téměř vůbec a nebolí ani teď…možná tak první dva tři týdny, že jsem to občas cítila, ale nic co by stálo za řeč ![]()
mě u dvojčat dost pomohly kloboučky…byly nedonošený a těma malýma pusinkama neuměly dobře vcucnout ten obr dvorecmých nalitých Eček…přes kloboučky pohoda
tak ať jebrzo líp ![]()
Mala se prisala pekne uz v porodnici i hezky sala, zadne poraneni nikdy nebylo, ale i me to presto bolelo to skoro cele sestinedeli. Vydrz prsa si brzo zvyknout. Ted i kdyz se u toho nekdy krouti jak zizala tak prsa neboli, boli jen kdyz vic stiskne protoze uz ma zoubky.
u mě to bolelo asi 3 měsíce, pak už byla prsa zvyklá a bylo to v pohodě ![]()
ahojky, mě to bolelo asi dva měsíce, už jsem s tím chtěla seknout,kolikrát jsem až brečela boleestí
pomohly mi hydrogelové prsní vložky a teď už jsem si tak nějak zvykla ![]()
Me prvni tehu bolelo snad az do konce kojeni, druhe skoro vubec.
Pokazde jsem kojila s kloboucky.
Kojím zatím 8dní, s klouboučkama sice, ale nic mě nebolí.. bradavky mažu preventivně Bepanthenem ![]()
Mě se 5 týdnů stahoval žaludek před každým kojením, jak to bolelo, pak to najednou přešlo a už kojíme úplně v pohodě…
U mě to trvalo určitě více než 2 měsíce, ale postupně se ta bolest zmenšovalo, až jsem si najednou uvědomila, že už to nebolí
![]()
nevim jak dlouho to bolelo (snad jen sestinedeli
uz nevim presne) ale neprijemny to bylo cely pul rok kojeni…byla jsem rada ze jsem to utla…myslim ze to ma kazdej uplne jinak.