Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@maikia janka píše:
naá jsou 2,5 roku mám problém jak přestat,nejde to
Kamarádka si potírala bradavky octem, aby mlíčko malému přestalo chutnat. Nosila sebou v sáčku kus gázy namočené v octu. Potírala těsně před kojením, jinak to malému nevadilo.
ahoj taky chci prestat kojit mam Justynku 1,5let,a v noci se prisaje a usina jen prisata dudel nechce a tak spi celou noc a kdyz ji odpojim rve a rve.Uz chci prestat jsem vycerpana ale nejde to vubec,pres den to taky nejde,a nejhorsi natom je ze pije jen s jednoho prsa a druhe odmita,tim padem mam jedno o dve cisla vetsi a druhe mensi.A moc me to trapi vypada to blbe.Kamoska mi doporucila at se zapoji chlap a at v noci stava on ale to on ne......poradte ![]()
já to také nedokážu,usíná jen připojený a v noci také kojí a to mu je iž 2,5 roku.nevím jak přestat,nemám na to silnou vůli,nechat ho plakat,nejde to,skusím si potřít bradavky octem,jak tady radila paní,ale nevím zda to bude mít nějaký uspěch,myslím si,že to olíže a připojí se v klidu dál.nevím si rady a jsem z toho zoufalá,je mi holíto mu to vzít,protože vím ,že bude trpět a dělat veliký zlo ![]()
Já jsem kojila 3roky,měla jsem šílené krizovky,váha,bylo mi zle,atd.,Dr.,mě několikrát pohrozila že bych měla přestat,to bylo kolem 2roku ale byla jsem na to měkká.Jěště od rodiny jsem dostávalá že jsem blbá,že už tak velkou holku kojím ale to mě bylo jedno.Bylo to jenom mezi mnou a malou ![]()
já jsem kojila 3 roky, malá nechtěla přestat, potom jsem si zlomila nohu v kotníku a dostala sádru. Malé jsem vysvětlila, že mě to moc bolí a mlíčko být nemůže a zabralo to, ze dne na den kojení skončilo, ale nebýt kotníku nevím, nevím ![]()
kojení je krásná věc,Maik se připojí,hladí mě a je to tak těsný kontakt s ním,problém mám hlavně v tom,že on strašně málo jí,když mu nandám jídlo,ukáže na mlíčko a nechce jíst,to je pro nás asi ten největší problém jinak by mi to ani tak nevadilo,až přijde čas,přestane to.Každé dítě to má jiné,někdo přestane dříve,někdo déle,je to prostě individuální
máme 2,5 roku a vážíme 11,7 kg
právě proto jsem kojila tak dlouho,víc než na to,že mi to bere na zdraví,jsem myslela na to jak je nám při tom krásně,a když pak začala u toho si vykládat tak byla i sranda.Když už měla k tomu 3roku,tak u toho kojení jsem si ji chytla jak malé miminko,schulila se,no bylo to krásné.Bude mít 4 a 12kg.
ahojky,prave tady ctu ze jste diky kojeni stihle
to se mate mi vaha dolu nejde ale tak rada bych prestala kojit a pak si myslim ze by to slo ![]()
By mě zajímalo, jestli je tu někdo kdo kojí, do té doby, než jde dítě poprvé do školy? ( když jsem byla mimino, moje matka mě chtěla kojit takhle do 6 let, díkybohu táta to zatrhl, ale teď od babičky jsem se dozvěděla, že kojí svoje poslední dítě a to už má skoro 5 let a prý ho bude dokud nepůjde do školy) že je to magor?:D
@radulkap píše:
By mě zajímalo, jestli je tu někdo kdo kojí, do té doby, než jde dítě poprvé do školy? ( když jsem byla mimino, moje matka mě chtěla kojit takhle do 6 let, díkybohu táta to zatrhl, ale teď od babičky jsem se dozvěděla, že kojí svoje poslední dítě a to už má skoro 5 let a prý ho bude dokud nepůjde do školy) že je to magor?:D
Podle mého není - co by za to jiné maminy daly. Pokud někdo kojí takhle dlouho, jde téměř vždy o kvalitní navázání vztahu s dítětem a je každého věc, jak si to poskládá. Zájem dítěte v tomto případě rozhoduje. A takového dítěte už se můžeš i zeptat na svoje proč. Vždyť je to tvůj sourozenec (tipla bych si, že tvého otce už není). Ani si nepřestavuji, jak asi vypadalo zatrhnutí tvého kojení otcem a možná se to na tobě podepsalo ve formě alergií a různých dalších psychických potíží, které musíš třeba teď zpracovávat a možná to hodně uškodilo tvému vztahu s mámou. Tlachání o druhých se většinou neoplácí. Každý si žije podle svého a tobě do života určitě taky nikdo neremcá, jaký jsi magor, když tu píšeš občas svoje názory. Taky jsem byla tak jalová, nesnášela svoji matku takovým způsobem, že jsem s ní do konce života už nechtěla mluvit. Časem se ukázalo, že musím některá svoje nařčení a rozhodnutí přehodnotit, protože jsem se spletla. Na chyby máme nárok, jak jinak bychom se něčemu naučili ![]()
naá jsou 2,5 roku mám problém jak přestat,nejde to