Jak na přikrmování?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
9.1.08 22:28

Jak na přikrmování?

Ahoj holky, velké rádkyně.
Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak zahájit přikrmování. Dceři bude půl roku a plně kojím. Chtěla bych ji zpestřit jídelníček, ale nevím čím začít, jestli večer kaší ne bo obědem a jak to bude s kojením. :roll: Jak to skloubit dohromady! Dr. je taková bez názoru a taky malá u ní většinou řve, tak kolikrát ani neslyším co pořádně říká.
Poraďtě jak jste začínaly vy? :wink: Děkuji předem Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
9.1.08 23:16

Ahojky, dovol mi rici, ze me mrzi, jakou mas lekarku. Urcite je spousta rad a voditek, ktere ti mela poskytnout, protoze musi mit praxi a zkusenost. No, na druhou stranu, ja mam taky doktora pekneho blba, takze clovek si nevybere. :evil:
K zacatku prikrmovani.......nekdo zacina ve 4 mesicich, nekdo v pul roce, ja v osmi mesicich, protoze mam doma atopika/exematika a navic alergika. Ale vseobecne se muzes ridi tim, ze kdyz mimi prestane pri dotyku na tvaricku vyplazovat jazycek/ nebo kdyz uz samo pevne sedi/nebo kdyz minimalne zdvojnasobilo svou porodni vahu/nebo kdyz zacina projevovat o jidlo zajem, sleduje te kdyz jis sama nebo se po tom natahuje.........tak by melo byt mimi ready. :idea:
Cim zacit je taky ruzne u ruznych miminek...........hlavne necim, co je co nejlepe stravitelne a nasladle svou chuti. Muzes zacit ryzovou kasickou, rozmixovanou podusenou mrkvi, nebo nejakou jinou nedrazdivou zeleninkou (uvarenou na pare a rozmixovanou). Hlavne zadnou sul, ale to asi vis. Asi je nejvhodnejsi zacit pres den, kdy je prcek cily, ma zajem a nema hlad. Prvni lzicky jsou jenom tak pro zabavu, aby to zkusil a seznamil se s novinkou. Vetsinou deti sni 2-3 lzicky behem prvnich dnu. Nekdy to vsechno vyplivnou a nechcou o jine strave nez MM ani slyset. V tom pripade si das tyden pauzu a zkusis to znovu. Jen u nas to bylo tak, ze mi maly napoprve snedl naposezeni misku mrkvicky a teta se mi malem uvalela smichy, kdyz jsem ji to rekla.......pry to byl zazrak, ze jsem ho nezabila a maly se mi neuprdel k smrti. Kazdopadne zacinej pozvolna a sleduj reakci, jenom jedna nova potravina po 3-4 dny a pokud nenastane alergicka reakce, tak muzes zaradit novou. Ja zacinala s prvnim papanim v poledne a potom jeste normalne nakojila. V prvnim roce zivota ma stejne mleko slouzit jako hlavni prisun zivin. Nez se dopracujes na takove davky, aby ti to ubiralo na kojeni, to si jeste pockas. Moc a moc doporucuji sladky brambor (batat). Je krasne oranzovy, upouta tak svou barvou a kdyz ho upeces v troube a potom rozmixujes, tak ma tak super sladkou chut, ze se mi po nem mohl maly utlouct. :lol:
To by tak asi bylo vse, mej se a preji mnoho radosti s prikrmovanim. Hlavne si nacvakej spoustu fotecek, ja na to zapomnela a pak mi to bylo lito. Ty ksichtiky a grimasy jsou k nezaplaceni.
Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
10.1.08 08:13

Mrkni na www.kojeni.net je tam „navod“ jak zacit s prikrmy a take prehled vhodnych potravin.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
10.1.08 08:38

https://www.emimino.cz/…s/story/5377

stačí se kouknout do Manuálu k dítěti například…

plus tu byla o tomto spousta diskusí i deníčků…

osobně doporučuji vše nové-zeleninu i kaše-vyzkoušet během dne-kdyby pak dítě mělo bolení bříška, tak ti neprořve noc.Až když se přesvědčíš, že je to ok-hlavně na kaše pozor, ty často způsobují bolení-tak můžeš bez obav dát něco večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.08 14:22

přikrmování

Ahojky Jani,
mám taky skoro půl ročního synáčka a chystáme se na přikrmování, jestli chceš pošli mi na jana.skircakova@seznam.cz tvůj email a přepošlu ti cca 8 stran jak nejlépe na to, jak začít, čím, co ano a co ne, atd… jsou tam i recepty. Všechno jsem si stáhla z netu a udělala ucelený seznam 8) Móóóóc se mi to hodilo při prvním synovi (4 roky). Mějte se všichni fajn
Jana :)

• Citovat
  • Upravit
266
12.1.08 21:24

Ahoj Janis, tak to máme podobný problém, moje Karolínka bude mít půl roku až za měsíc, ale i tak už přemýšlím o tom jak budu pak přikrmovat, prostě jak začít, přesně jak ty píšeš, teď stále plně kojím. Zaujala mě odpověď Jany/Anonymní co ti nabízí, že ti o tom přepošle několik stran na mail, tímto bych ji poprosila zda se jí můžu ozvat, aby mi ty informace také poslala, pokud jí to nebude dělat problémy. Mějte se hezky a děkuji Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.1.08 19:08

Ahojte holčiny, děkuju moc za rady. Snad do toho přikrmování vpadneme a nebudou žádné problémy. :wink:
Mějte se moc krásně Jana :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.1.08 21:11

Ahoj,
doporučuju sehnat si knížku Polévky a kašičky pro nejmenší od Mudr. Judity Hofhanzlové. Má tam skvělý recepty a hlavně rady, kdy, co dávat.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
raptureo
20.1.12 16:48

jak začít s příkrmy?

Ahoooj! Tady Renča. Mám půlroční holčičku a taky nemám ponětí s čím začít, co by bylo nejlepší. Můžu poprosit o zaslání toho super seznamu? :-)

• Citovat
  • Upravit
69
12.6.13 20:54
@Anonymni píše:
Ahojky Jani,
mám taky skoro půl ročního synáčka a chystáme se na přikrmování, jestli chceš pošli mi na jana.skircakova@seznam.cz tvůj email a přepošlu ti cca 8 stran jak nejlépe na to, jak začít, čím, co ano a co ne, atd… jsou tam i recepty. Všechno jsem si stáhla z netu a udělala ucelený seznam 8) Móóóóc se mi to hodilo při prvním synovi (4 roky). Mějte se všichni fajn
Jana :)

Mohla bych taky poprosit na mejl: monika. umbro@post.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí