Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hezký den,
prosím o radu:
mám téměř 5-měsíční holčičku, kterou stále plně kojím. Poslední 2 týdny se ale v noci budí co 2 hodiny, někdy i častěji. Když ji dám k prsu, vždy pije a vypije mi jej celé. Přes den je to v pohodě. Interval je zhruba 2,5hodiny (v kočárku vydží i déle).
Mám pocit, že už jí to mléko na noc nestačí.Také ho mám večer nejmíň.
Poraďte mi prosím, co mám dělat.
Uvažovala jsem, že bych koupila nemléčnou rýžovou kaši, protože mám zmražené MM. Na noc bych jí udělala tuto kaši. Stále ale váhám. Nevím, jestli mám připravit radši tu kaši, nebo třeba raději koupit Nutrilon a dát jí umělé mléko.
Ještě musím dodat, že jsem už ji zkoušela dokrmovat odstříkaným MM, ale to taky nezabralo. Na váze přibývá v pohodě. Když se narodila, měla 3,65kg a dnes má 7,2kg.
Děkuji
Beruška
ahoj,
ja si myslim,ze je to „nesvar“ vetsiny kojenych deti,to castejsi buzeni v noci a ze se nebudi hlady…
tak ze i kdyz das kasi,tak se bude budit,mozna jeste hure,protoze bude mit „tezke“ brisko …
mame doma uz „dve zkusenosti“
… ale treba budete jini…jsem zvedava,co ti poradi holky..
jana
Beruško,
vlastní zkušenost tedy nemám - jsme na UM, ale kamarádka řeší to samé co ty, holčička má něco málo přes 5 měsíců, na noc jí zkusila dát kaši a kojila pak v noci jen jednou, ovšem jen tuto jedinou noc, další noci se to opakovala a ona pořád kojí a kojí a je unavená a „závidí“ mně, jakožto nekojící matce
, že v noci krmím jen dvakrát.
Užívej si kojení…
no ja chci jeste dodat,ze se to i u kojenych deti da ovlivnit…proste v noci neotevres mlekarnu
…
u syna jsem to nevedela,ze to jde a caste nocni kojeni jsme odbourali az v osmi mesicich prave stylem,ze jsem treba nedala nakojit drive jak po pulnoci,do te doby jsme nabizeli vodu …atd.
U dcery jsme to podchytili hned zpocatku,tak ze krmime jedenkrat v noci (kolem druhe hodiny ranni) a pak rano mezi 5-6h … trvalo asi tyden,nez pochopila…a zacli jsme s omezovani nocniho kojeni az kolem pateho mesice… a opravdu se nebudila hlady,pribira porad stejne…
j.
Ahoj, já bych tu kaši zkusila. U nás to zabralo. Když se i pak bude často budit, budeš alespoň vědět, že to není hlady, ale že chce prostě cumlat prso. Ale náš malý je žrout, takže si dal večer kaši, pak koupání, kdy se vyříhal a nakonec to zapil prsem. A v noci se pak nebudil. A když jo, dostal čaj (ale to až tak kolem sedmého měsíce), protože hlad už prostě mít nemohl.
Ahoj, já jsem začala dávat kaši teprve před týdnem a 2 dny spí od půlnoci do 8 do rána v tahu. Jinak jsem kojila co 2 hodiny. Doktorka mě přemlouvala at kaši nedávám že je dost veliká, ale po pár dnech nevyspání jsem kaši dala.
Zkus tu kaši a uvidíš jestli je to hlady, nebo chce jen cumlat prso.
Taky jsem zapoměla, že když uspává tatka, tak usne dřív a v noci se nebudí, jak se ukážu já, tak je křik. Takže něco na tom cumlání taky bude.
U nás je to přesně takové, ale jednak to přičítám na vrub růstového spurtu (a že teda za poslední měsíc vyrostla!!!) a zoubkům (včera se ukázala jednička vpravo dole). Dora byla plně kojená do půlky prosince, pak jsem zkusila začít s mrkví, ale třetí den se na ni zaxichtila, po novém roce jsem spustila zeleninu naplno
Na spaní se nezměnilo nic
ale s kaší počkáme, až na ni v půlce února dojde čas (počítám přikrmování od té mrkve). Když zuby přes den zlobí opravdu hodně, šoupnu jí na noc Viburcol.
Hodně sil (přeju i sobě)!
ame.
Ahoj, Kačka už sice pije UM, ale hlad je jen jeden
Večer pije moc, opravdu hodně, i v noci vyzunkne 200ml, takže jsem zkusila nemléčnou kaši od Hami do UM (jednou i do mého MM, když ještě bylo), ale kroutilo ji, hrozně prděla a jednou se poblinkala. Prostě na noc je to podle mě moc těžké, takže to vidím tak, že raději, ať se před spaním pořádně napije, i v noci, ale kaše betonuje. Teda aspoň u nás…