Silný vypuzovací reflex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
14.1.08 16:24

Silný vypuzovací reflex

Ahoj holky,
problém přibývání na váze je u nás už snad vyřešený (psala jsem v tématu Růstový spurt). Pořád mě ale trápí silný vypuzovaí reflex. Naše kojení probíhá asi tak, že se malý hodně často pouští a já vidím, jak mi mlíko z bradavek stříká všude kolem. Ze začátku taky hodně hltá. Taky je u kojení takovej jako křečovitý, není vůbec uvolněný. Celková doba kojení je u nás vždy tak max 7 minut. Na váze přibírá hezky (porodní váha 3100 a v 10 týdnech 5200). Už jsem si o tom něco přečetla na netu, tak prý pomůže přiložit dlaně na prsa a znovu přiložit tak za 1-2 minuty, kojit v mírném záklonu nebo použít vzpřímenou pozici při kojení. Jakmile se malý vzbudí a bude mít hlad, tak to hnedka vyzkouším. Nemáte některá taky takovou zkušenost a co nejvíce zabralo? Byla bych moc ráda za nějaké opravdu účinné rady, protože jak se říká, že kojení je radost, tak to u nás obou neplatí a moc bych si přála, aby se to zlepšilo :-( Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
14.1.08 18:28

Stříkací mléko znám :roll: Pomohlo mi vždycky před kojením odstříkat trochu mléka a jakoby uvolnit okolí bradavky, aby se mohl lépe přisát. Odstříkat asi tolik, že když jsem lehce prso zmáčkla dlaní, tak už nestříkalo.
Snad to není moc zmatené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
14.1.08 22:36

Stlačení prsou opravdu pomáhá. Matěj sice moje gejzíry zvládal, ale já to stlačení používala na druhé prso, ze kterého se zrovna nekojilo. Jakmile se totiž M. přisál, i z druhého prsa teklo mléko tak, že jsem komplet promáčela vložku do podprdy :lol: . Tak jsem vždycky dlaní přitlačila a bylo to ok. Časem se to srovnalo, mléka už nebylo tolik a teklo tak akorát :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
16.1.08 11:47

Ahoj,

Když byl Luk miminko, několikrát se u kojení zakuckával. Mlíko stříkalo na metr daleko. Nějak extra jsem to neřešila. Až když byl větší, naučil se mlíko rychleji polykat. Dodnes si vždy při kojení stlačím bradavku druhého prsa, jinak bych měla promočené tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.1.08 18:24

Holky, díky moc za rady a zkušenosti. Stlačení prsou myslím pomáhá, taky malého držím tak, aby měl hlavičku výš, skoro v sedě. Kamarádka mi taky poradila, že děti chtějí mezi kojením jen tak dudlat, tak když se pustí a začne se vztekat, tak dám dudlík, on si chvíli podudle a pak se zase přisaje a pije dál. Laktační poradkyně by mě asi hnaly, ale když to pomáhá … :-) Tak snad už to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
28.11.23 03:24

Ahoj holky, diskuzi jsem pročetla, ale máte ještě někdo nějaké tipy jak na stříkací mléko? Odstříikat před kojením se mi moc neosvědčilo, protože než odstříkám tak malý už tak zuří že se nechce ani pořádně přisát. Zkoušela jsem kojit v klasické poloze (ta nám nejvíc vyhovuje) ale co nejvíc v polosedu kvůli gravitaci - taky bez efektu, mlíko stejně teče tak, že chudák musí hltat aby stíhal polykat, pak se v lepším případě jenom poblinká nebo to v něm už při kojení začne bublat že ho to nutí tlačit, v plínce má však doslova jen uprdnuto. Potom ho samozřejmě bolí bříško a nemůže usnout. Než se mi rozjelo mlíko tak byl zlatý miminko, najedl se a spal. Jediné co jsem zatím zjistila že funguje je poloha v leže, jenže tady přichází další ale, nějak se v této poloze nemůžeme uvolnit, nebo se spolu nějak sladit, často mu vypadne prso, nebo vytočí hlavičku a pije jakoby z boku což se v této poloze dít nemá, jiné polohy nám taky nesedí, vždycky mi přijde že je jeden z nás tak nějak v křeči, takže prostě všechno špatně. Všem co dočtou až do konce a poradí moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JB11
28.11.23 09:25

@sandra001
Taky jsem měla pocit, že se malej při kojení v tom mlíku utopí :roll: Vlastně bych se pod ten tvůj popis mohla klidně podepsat. Odstříkávat moc nedoporučuji, mlíka se dotvoří tolik, kolik miminko vypije, takže dlouhodobě to není řešení. V porodnici nás učili kojit vleže na boku a trvalo minimálně dva týdny, než jsme si na sebe v té poloze zvykli.

Nejtěžší bylo zůstat v klidu, říkala jsem si: mlíka máš dost, bradavky v pohodě, prso i dítě nastavený správně a teď musíš být Pepínovi oporou, aby se to naučil dobře chytit. No během těch prvních kojení jsem mu to prso na začátku vyndala z pusinky i desetkrát, než si ho vzal správně. A když jsem byla nervózní z toho, že nám to nejde, šlo to ještě hůř :(

Zlepší se to tréninkem, pozoruj a přemýšlej, co jsi udělala jinak. A jestli to pomohlo, nebo to bylo horší. U nás:

Když se chytil dobře, chvilku pil a pak se začal kroutit a pouštět, vzala jsem ho na tygříka. Většinou z něj vylítnul opravdu kvalitní krkanec a potom jsem ho znova přiložila, aby se dopil. Krkal i třikrát během kojení.

Když u prsa usnul, nebo se pustil, vypadal spoko a až po chvíli začal s kroucením, tak jsem si ho položila na nohy - seděl čelem ke mně jako v sedačce. Pořád je to jeho oblíbená kadící pozice :D

No a pomohl nám taky dudlík, kterému jsem se dlouho bránila. Když jsem měla pocit, že by si už to prso chtěl jen olizovat a tím se uspat (nenutritivní sání), ale nejde mu to, protože mlíko pořád moc teče, dostal dudlík. Cumlal si ho, byl opřený o prso a usnul.

Jinak myslím, že se mi to mlíko srovnalo tak po dvou měsících. Ale i teď si občas při kojení myslí i to druhé prso, že kojí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová