Jak do Německa?

319
16.7.05 21:45

Jak do Německa?

Ahoj holky,
babička s dědou chtějí vzít našeho lumpíka na výlet do Německa.Pas nemá a oni ho v pase zapsanýho nemají.Nevíte jestli teď když jsme v EU nestačí třeba jen rodný list? :?: :?: :?:
Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
16.7.05 22:26

Ahoj Leilo,
info pří ze stránek ministerstva zahraničních věci. (http://www.mzv.cz/…/default.asp?…)
Také jsem to řešili, protože naši chtěli vzít dceru pro změnu na Slovensko. Bohužel je potřeba pas - alespoň dle informací MZV.
 Pavla

Občan ČR může od 1. 5. 2004 vstupovat na území Spolkové republiky Německo a pobývat na něm na základě platného cestovního dokladu nebo průkazu totožnosti. Použít lze všechny typy občanských průkazů, které byly vydávány od roku 1993, tj. od vzniku České republiky. Doklady by měly být platné minimálně po dobu plánovaného pobytu na území SRN. Spolucestující děti (do 15 let) mohou být zapsány v pase rodičů nebo cestovat na vlastní samostatný doklad opatřený aktuální fotografií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
16.7.05 22:35

Pavlas,
díky moc.Vypadá to,že ten náš cvrček bude muset zůstat doma.
A já si chtěla konečně alespoň trochu odpočinout… :cry:
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
17.7.05 10:31

Ahoj,
právě - já jsem se taky těšila na odpočinek… :D Říkala jsem si, že po sezoně půjdu a udělám ji pas - možná už tam nebude tolik lidí, jako teď v době dovolených. :)
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
17.7.05 17:40

Ahoj - mám takovej pitomej dotaz: Když budu chtít dát zapsat dceru do svého pasu - udělají to na matrice, nebo se s tím musí zase na úřad, kde dělají pasy? (pro mě je to cesta do jiného města:(
A je k tomu potřeba rodný list dítěte, nebo jeho kopie, nebo notářsky OVĚŘENÁ kopie - nebo co vlastně? Udělají to na počkání?

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
17.7.05 18:21

Ahoj Baghiro zapsání mimi do pasu jednoho z rodičů stojí 50 kč,nám ho udělali za týden a byl k tomu potřeba rodný list miminka,a dělali nám ho u nás na ůřadě kde vydávají pasy,občanky
pa Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.7.05 08:43

Ahoj Baghiro,
dite ti do pasu zapisou v miste, kde se u vas vydavaji pasy, stoji to 50 Kc. Mne to udelali na pockan po vyplneni formulare a predlozeni rodneho listui. Ale byly to nervy, stejne tak OP, v Plzni jsou na tomhle urade vzdy neskutecne fronty v udesnem prostredi.Rikam si, ze je to snad schvalne, stacil by poradnik s cisly, jako v bance a bylo by vyreseno. S kocarem je to o nervy.

Mroe

• Citovat
  • Upravit
569
18.7.05 09:52

Ahojky mi byli v německu v sobotu.Na hranicích jsme jen v okně ukázali pas a jeli dál.Nikdo se na nic nekoukal.Jen jsem si všimla že ten kdo jede na občanku tak toho kontrolujou.Ondru mám zapsaného v pasu stálo mě to 50kč a udělali mi to na počkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.7.05 09:54

Ahoj Baghiro, mně udělali zápis na matrice v naší vsi, nemusela jsem kvůli tomu nikam jezdit. Ale posílají pas do města a odtud zase zpět, takže to déle trvá, ale jinak bez problémů. Záleží na tom, zda má váš obecní úrad rozšířenou pravomoc (tak nějak se tomu říká), pak ti to udělají i tam. Katrin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
18.11.15 21:22

Ahojte holky. Měla bych dotaz. Manžel jezdí pracovat do Německa jako instalatér. Dělá pod českým chlapem, který má smlouvu s německou firmou. Jde o to, že ten mizera neplatí a vymlouvá se na německou stranu. My víme, že když Němci nezaplatí, hned to může řešit finanční policie. Bohužel, chlebodárce je ulhanec z ČR, takže teď hrozí, že manžel nedostane za tři měsíce žádný peníz, skončí stavba a už to z něj nikdy nedostane. Chtěla bych se zeptat, zda jste to někdy už musely řešit buď vy samotné nebo někdo z vašich známých a popřípadě jak na to? Kam se obrátit či jak se bránit a vydělané penize získat. Děkuji za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová