K tajným svatbám?????

178
7.7.05 13:56

K tajným svatbám?????

Ahoj holky,jen se chci ještě zeptat těch,co mají zkušenosti s rychlými nebo jednoduchými svatbičkami-nesvadbičkami…máme malinko problémek,maminka mé drahé polovičky má nejlepší kamarádku na matrice a nevěřím tomu,že by vše zůstalo tajné,tak jak chceme…takže je nutné vyzvednout si papíry a vyplnit vše potřebné v místě bydliště, i když bychom se třeba vzaly jinde????Nemáte některá zkušenost????
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.7.05 14:09

Papíry by měly být všude stejné, ale v rámci utajení si je můžete nechat poslat poštou, nebo se dají stáhnout z webových stránek některých měst. Moje máma taky dělá na matrice a fakt je to tam pěkná drbárna a opravdu nic neutajíš =o((( takže doporučuju nechat si papíry poslat poštou. Nebo je ještě jedna forma, domluvte se telefonicky tam, kde budete chtít mít nesvatbu a papíry vyplníte těsně před. Někde to ale neudělají, protože chtějí písemně a s podpisem podepsat závazně termín svatby. Hodně štěstí.
 Simča

• Citovat
  • Upravit
178
7.7.05 14:14

Simco,dik za tip :-) U nas se jedna spise o formalitu-mame rocniho kluka a je nam obema pres tricet,takze bychom tim radi jen tak lehce propluly…jen nemáte teda nekdo tip na stranky,kde se daj ty formulare stahnout????
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.7.05 14:27

AHoj, ale i když chceš mít svatbu někde jinde, musíš to nahlásit na matrice v místě bydliště, to je prý povinné, aby ti svatbu v jiném městě povolili. Alespoň tak to bylo u nás.. Dají ti papíry na vyplnění a musíš zaplatit nějaký správní poplatek (jen malý), za svatbu pak platíš na radnici, kde se berete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
7.7.05 14:30

To je otřesný,takže „tajná“ asi bejt ani nemůže…alespoň v našem případě…ach jo. Dík za informace holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.7.05 14:47

Ahoj Milo,
tajná by mohla být, pokud by jste se vzali v kostele. Pokud jsem slyšela, stačí si pak vyzvednout potvrzení o křtu v místě pokřtění jednoho z vás a vzít se můžete u druhého (kde nědělá ta známá) :-).
Ze zkušenosti mého bratra :-)
 Mája

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.7.05 14:58

Milo,
já myslím, že když se budete brát jinde než v místě bydliště tak ve svém bydlišti nic hlásit nemusíte. Po nás chtěli rodný list a občanky a že by chtěli po nastávajícím aby někde něco hlásil v místě svého bydliště tak to nikdo nechtěl (svatbu jsme měli minulý srpen). A vyplnit papíry jim stačilo týden před svatbou. Brali jsme se na radnici v menším městečku a nerváno svatbami tam neměli takže to bylo v pohodě. Za obřad jsme platili 1000,– ale jen proto, že jsme se chtěli brát v sobotu a oni mají oddávací den pátek (to bychom nic neplatili).
Fakt si myslím, že když se nebudete brát v místě bydliště, že byste to museli hlásit. Zkus si někam na matriku zavolat (do jiného města) a zeptej se jestli to musíte hlásit v místě bydliště.
Ryšavka

• Citovat
  • Upravit
3417
7.7.05 15:09

Mílo, já si taky myslím, že to v místě bydliště hlásit nemusíš. Co jsme se brali my, je to sice už skoro pět let a mě pamět moc neslouží :D , ale nepamatuju se, že bych tady v místě bydliště něco hlásila. Zavolala jsem si na vybranou radnici a tam mi poradili - zkus to tak udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.7.05 15:48

Milo,
my se brali v miste bydliste manzela a ja ve svem bydlisti nic nehlasila, staci zajit jen na jednu matriku, tam kde se chcete brat, takze by se vam, tajna svatba mela podarit :) drzim palce. My se brali pred necelym rokem, takze by to od te doby nemeli zmenit :)
 Bamla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.7.05 15:51

Omlouvám se, ještě jsem špatně informovala, ale po nás to opravdu chtěli, protože jsme oba okr. Domažlice a chtěli jsme mít svatbu v Klatovech, museli jsme se nahlásit u nás na matrice, protože pod ní spadáme oba dva. Možná to nevadí, když je alespoň jeden z okresu, kde má být svatba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.7.05 16:14

My jsme oba z Prahy a brali jsme se na plzeňsku. Snažím se vzpomenout si, a napadlo mě, jestli si to matriky nevyřídily mezi sebou. Pořád mám pocit, že jsem komunikovala jen s tamtou. Snad se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.7.05 16:35

Ahoj, tak jsem se na to ptala, protože známá dělá na matrice a opravdu o tom musí vědět i matrika, pod kterou spadáte. Je možné, že si to vyřídí mezi sebou sami, ale v každém případě o tom budou vědět na obou matrikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.7.05 16:39

Vdavala jsem se pred 2ma lety, ve ctvrtek jsem se rozhodla a v sobotu byla svatba, mimo bydliste moje i manzela.
Papiry jsme stahli z internetu a bavili se jen s matrikou v miste, kde jsme se brali. Nikomu jsme nic nehlasili. Mozna se to od te doby zmenilo, ale v nasem pripade to probehlo takto.

Hajinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.7.05 17:10

Jarko, to určitě. Ale na té domácí by se to tedy mohli dozvědět až po, ne? Míle šlo o to, aby se to nerozkecalo dopředu :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.7.05 17:47

Milo,
my jsme se taky brali v jiném městě (Českých Budějovicích) a všechno jsme vyřídili na matrice tam. V trvalých bydlištích jsme nic nevyřizovali, ani nehlásili. Vím, že se za to platil nějaký poplatek - říkali tomu tuším delegace svatby, a to právě byl poplatek za to, že u nich nemáme trvalé bydliště a že to pak musí vyřídit oni.
Tak hodně štěstí :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová