Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,jen se chci ještě zeptat těch,co mají zkušenosti s rychlými nebo jednoduchými svatbičkami-nesvadbičkami…máme malinko problémek,maminka mé drahé polovičky má nejlepší kamarádku na matrice a nevěřím tomu,že by vše zůstalo tajné,tak jak chceme…takže je nutné vyzvednout si papíry a vyplnit vše potřebné v místě bydliště, i když bychom se třeba vzaly jinde????Nemáte některá zkušenost????
Mila
Papíry by měly být všude stejné, ale v rámci utajení si je můžete nechat poslat poštou, nebo se dají stáhnout z webových stránek některých měst. Moje máma taky dělá na matrice a fakt je to tam pěkná drbárna a opravdu nic neutajíš =o((( takže doporučuju nechat si papíry poslat poštou. Nebo je ještě jedna forma, domluvte se telefonicky tam, kde budete chtít mít nesvatbu a papíry vyplníte těsně před. Někde to ale neudělají, protože chtějí písemně a s podpisem podepsat závazně termín svatby. Hodně štěstí.
Simča
Simco,dik za tip
U nas se jedna spise o formalitu-mame rocniho kluka a je nam obema pres tricet,takze bychom tim radi jen tak lehce propluly…jen nemáte teda nekdo tip na stranky,kde se daj ty formulare stahnout????
Mila
AHoj, ale i když chceš mít svatbu někde jinde, musíš to nahlásit na matrice v místě bydliště, to je prý povinné, aby ti svatbu v jiném městě povolili. Alespoň tak to bylo u nás.. Dají ti papíry na vyplnění a musíš zaplatit nějaký správní poplatek (jen malý), za svatbu pak platíš na radnici, kde se berete..
To je otřesný,takže „tajná“ asi bejt ani nemůže…alespoň v našem případě…ach jo. Dík za informace holky.
Ahoj Milo,
tajná by mohla být, pokud by jste se vzali v kostele. Pokud jsem slyšela, stačí si pak vyzvednout potvrzení o křtu v místě pokřtění jednoho z vás a vzít se můžete u druhého (kde nědělá ta známá)
.
Ze zkušenosti mého bratra ![]()
Mája
Milo,
já myslím, že když se budete brát jinde než v místě bydliště tak ve svém bydlišti nic hlásit nemusíte. Po nás chtěli rodný list a občanky a že by chtěli po nastávajícím aby někde něco hlásil v místě svého bydliště tak to nikdo nechtěl (svatbu jsme měli minulý srpen). A vyplnit papíry jim stačilo týden před svatbou. Brali jsme se na radnici v menším městečku a nerváno svatbami tam neměli takže to bylo v pohodě. Za obřad jsme platili 1000,– ale jen proto, že jsme se chtěli brát v sobotu a oni mají oddávací den pátek (to bychom nic neplatili).
Fakt si myslím, že když se nebudete brát v místě bydliště, že byste to museli hlásit. Zkus si někam na matriku zavolat (do jiného města) a zeptej se jestli to musíte hlásit v místě bydliště.
Ryšavka
Mílo, já si taky myslím, že to v místě bydliště hlásit nemusíš. Co jsme se brali my, je to sice už skoro pět let a mě pamět moc neslouží
, ale nepamatuju se, že bych tady v místě bydliště něco hlásila. Zavolala jsem si na vybranou radnici a tam mi poradili - zkus to tak udělat.
Milo,
my se brali v miste bydliste manzela a ja ve svem bydlisti nic nehlasila, staci zajit jen na jednu matriku, tam kde se chcete brat, takze by se vam, tajna svatba mela podarit
drzim palce. My se brali pred necelym rokem, takze by to od te doby nemeli zmenit ![]()
Bamla
Omlouvám se, ještě jsem špatně informovala, ale po nás to opravdu chtěli, protože jsme oba okr. Domažlice a chtěli jsme mít svatbu v Klatovech, museli jsme se nahlásit u nás na matrice, protože pod ní spadáme oba dva. Možná to nevadí, když je alespoň jeden z okresu, kde má být svatba..
My jsme oba z Prahy a brali jsme se na plzeňsku. Snažím se vzpomenout si, a napadlo mě, jestli si to matriky nevyřídily mezi sebou. Pořád mám pocit, že jsem komunikovala jen s tamtou. Snad se nepletu.
Ahoj, tak jsem se na to ptala, protože známá dělá na matrice a opravdu o tom musí vědět i matrika, pod kterou spadáte. Je možné, že si to vyřídí mezi sebou sami, ale v každém případě o tom budou vědět na obou matrikách.
Vdavala jsem se pred 2ma lety, ve ctvrtek jsem se rozhodla a v sobotu byla svatba, mimo bydliste moje i manzela.
Papiry jsme stahli z internetu a bavili se jen s matrikou v miste, kde jsme se brali. Nikomu jsme nic nehlasili. Mozna se to od te doby zmenilo, ale v nasem pripade to probehlo takto.
Hajinka
Jarko, to určitě. Ale na té domácí by se to tedy mohli dozvědět až po, ne? Míle šlo o to, aby se to nerozkecalo dopředu
.
Milo,
my jsme se taky brali v jiném městě (Českých Budějovicích) a všechno jsme vyřídili na matrice tam. V trvalých bydlištích jsme nic nevyřizovali, ani nehlásili. Vím, že se za to platil nějaký poplatek - říkali tomu tuším delegace svatby, a to právě byl poplatek za to, že u nich nemáme trvalé bydliště a že to pak musí vyřídit oni.
Tak hodně štěstí ![]()