Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj vsichni s manzelem nevime jak.
par papiry jsme zaridli kvuli zadosti bytu.ted potrebujeme od tchyni lekarskou zpravu z psychiatrii.vcera jsme zasli k jejimu obvodniho lekare nedali nam lekarskou zpravu.pred chvili me napadlo zda nam daji mestsky urad nevim jaky obor adt… nebo vite neco jineho
tchyne chodila do bohnic a tam lecila.jenze nevim jemna lekare adt…
budu cekat od vas odpovedi a budu rada kdyz nam trosku pomuzete dekujeme zdenna
ahoj Zdenko, vysvetli prosim te, jeste presneji o co jde. zadate o byt a potřebujete přiložit doklad o zdravotním stavu tchyne? Vyrizovat to mate vy nebo tchyne. Byt je pro vas nebo pro tchyni? (asi jsem to presne nepochopila, promin. treba vysvetleni pomuze i dalsim, kteri by ti mohli pomoci.)
zatim
h.
Zdenčo.
Ty jsi někde řešila, že nechcete bydlet s tchýní, že jo?
A taky jsi neslyšící, že jo?
S prominutím, ale takhle vytržené z kontextu to vypadá, že ten dotaz napsal nějaký blázen
Nezlob se, ale kdybych o tobě nečetla z jiných diskusí, tak bych taky netušila, co chceš.
Cetla jsem to asi trikrat a
na co se ptas, s cim potrebujes poradit?
ahoj to jsem tak necekala rychle toklik me psaly.
s manzelem chceme stehovat na vlastni rodinu zit a sami.zijeme s tchyni je psychicka nemocna.vyplnili jsme zadost bytu a oni chteji taky vedet pravdu zda tchyne je nemocna psychicka.jenze ostatni veci nedaji papiry cizimu.
ahoj xyz to jsem zalozila ja diskuzi jen pro par.jak.
ostatni veci mame jen lekare od tchyni nedaji me.jen jsem psala duvody jak mam vyplnit adt…
Jen pro Zdennu trochu upřesním, ju? Zdenna je neslyšící a má proto problém s větnou sladbou - prostě nemá řeč naposlouchanou… Mimochodem, ono se to nezdá, ale asi to bude dost těžké - naučit se jazyk, když ho nikdy neuslyšíte…
Bydlí s tchýní, která je psychicky nemocná, s manželem se rozhodli, že se pokusí zažádat o nájemní byt. Z žádostí si už poradili, ted řeší, jak dodat na úřad podklady pro žádost - asi se jedná o lékařskou zprávu o tchýnině nemoci.
Lesina
zdeni,
je-li tchyne lecena na psychiatrii, a je svepravna, tak vam , pokud ona s tim nebude souhlasit, nikdo papir o jeji nemoci do ruky neda. Je-li zbavena svepravnosti, tak ma opatrovnika a je treba se domluvit s nim. Jedna se o lekarske tajemstvi. Ona sama by si musela nechat napsat potvrzeni o lecbe na psychiatrii.
Osetrujiciho lekare zjistite na Centralnim prijmu pacientu, je hned vedle hlavni brany. A nema tchyne ambulantniho psychiatra?
Jeste by vam mohla pomoct socialka.
Klidne mi pisni SZ.
Neumím poradit, jen mi to nedá a musím poděkovat Lesině za upřesnění, o co se jedná a proč je Zdenny psaní nesrozumitelné.. nebýt toho mohl by si o ní někdo pomyslet bůh ví co a i kdyby věděl nereagoval by ![]()
Tímto nechci říct že bych měla něco proti neslyšícím, nezávidím jim a obdivuji je jak se dobře zapojují do pro nás normálního života !!
Takže Lesino - DÍKY ![]()
Lesino dik moc nevedela jsem jak spravne napsat.
tchyne ma jeste syna a starsi prave nam rekl ze bude stehovat k nam v zari tak jsme se zlobili ze ho nevadi ze tady budeme mackat v byte.2+1.
tchyne nam neda papiry proste nam brani a vyhrozuje nam rodinu.cely roky trpime.jeji starsi syn tak nam nadava proste veri nesmysly mamy.hmmm.
nevim kam chodi k normalni ambulance.protoze stejne bude divit proc ji ptam.kdyz neco chceme tak nam nesmysly krici adt..pak zacneme hadat.sousedi slysi az do prizemi.bydlime v 4 patre.
takze asi nepatri v urade pro papiry od tchyni?
jeji starsi syn je svobodny nema deti.proste sam takze bude jeji opatrovnika my mame dost a nemame radi tchyni. ![]()
ahoj ZDENNI,
myslím si, že tvému manželovi - jako synovi - by tu zprávu o stavu tchýně dát měli.
Na městském úřadě to nezjistíš.
A vy potřebujete zprávu o zdravotním stavu tchýně kvůli tomu, aby Vám dali rychleji byt?
ne rychleji bytu.vime ze budeme cekat dyl ale budeme dostat statni najemni byt.oni prectou duvody adt..a pak se pocitaji kolik bodu celkove duvody adt…tahkle pry delaji.chteji potvrdit par treba ja ztp adt…ze pak reknou mame naroky adt…az oni najdou volny byt.co driv tim lip podat zadost.lezi tu 1 4 dni coz jsme neco vyridili.trva dlouho zarizeni papiru.tolik toho potrebujou to je horzny.
Zdenco ahoj - fajn ze jsi to upresnila. budete zadat o byt mestske casti Praha 7 nebo o magistratni byt?
Kazdopadne - mate 2 + 1 - to je dost i na tak jak bydlite ted. Tchyne je jedna rodinna jednotka a ty, mazel a vase dite druha. tj. socialni duvody úpro ziskani bytu jsou dostatecne.
Papir o tchynine zdravotnim stavu bez jejiho svoleni neziskas.
Do zadosti ale napiste: ze bydlite (rodina) v jedne mistnosti (v druhe je tchyne)
ze mate spolecnou kuchyn a socialni zarizeni s tchyni
ze se k vam momentalne chce stehovat jeste manzeluv bratr
ze je tchyne psychicky nemocna (ale ze z pochopitelnych duvodu nemuzete o tom dolozit doklad)
ze planujete druhe dite (pokud jsi uz otehotnela, priloz doklad o tehotenstvi)
ze poměry v byte jsou neúnosné
je rovnez zrejme nutne dolozit vasi financni situaci - k tomu bych tez neco mela, chcešli napis SZ
a pevné nervy!
h.