Sestry, spojte se :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5139
6.3.08 23:35

Sestry spojte se :-)

Zdravím všechny zdravotní sestry at už těhotné a nebo na mateřské.

Chtěla bych založit tuto diskusi at vím že nežiju sama v tom strachu co bude až se vrátím do práce.6e po necelých dvou letech doma mi příjde že už neumím ani vzít krev.A večer před spaním přemýšlím na co jaký lék byl a co asi ted děje na oddělení.
A navíc do toho ty hrůzostrašné kredity které musíme sbírat a já vůbec netuším kde je mám vzít. :twisted: Tak doufám že se někdo ozve a budeme si navzájem předávat informace. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2725
7.3.08 08:45

Ahoj sestro!

Jsem na mateřské a rodičovské dovolené již X let :D , obavy z návratu až tak velké nemám, spíše mi přidává vrásky sbírání kreditů/ pro upřesnění mám nula nula prd bodu :oops: :? :lol:

A na kterém oddělení jsi pracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.3.08 09:27

Ahoj, já jsem v 5. měsíci a ještě pracuji…Myslím, že obavy máš zbytečně..braní krve nezapomeneš a hned se dostaneš do cviku, uvidíš…No, já sbírám kredity, jak urvaná…abych na MD moc nemusela někam jezdit a shánět body…Když tak mrkni na www.nconzo.cz Je tak info o registraci, kreditech atd.Pa

• Citovat
  • Upravit
xyz
3294
7.3.08 09:40

Ahoj SESTRY!!!!

Já jsem zrovna nedávno začala dělat kurzy na netu a budu mít ročně 14 bodů. Sice to něco stojí, ale jezdění po seminářích by mě taky něco stálo a hlavně kde brát čas a hlídání na děti.....

Jinak se taky děsně bojím, jak to budu zvládat. Rozhodně už nechci na směny, ani před mateřskou jsem nedělala na směny, pouze po škole. Tak vůbec nevím, kam půjdu. Své místo už asi zpět nedostanu.

Když byl dceři rok, tak jsem pracovala v domácí péči a zvládala jsem všechno, i venózky, i kanylu… to člověk nezapomene. Když jsem čekala syna, tak jsem učila na zdrávce a taky to bylo super. Pár věcí se sice změnilo,a le to jsem se hned doučila.

Jsem ráda, že je tahle diskuse! Fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
7.3.08 10:56

Ahojky,

taky se pridavam do klubu :-)

Zatim jeste pracuji a momentalne ani neplanuji nemocenskou, pri prvnim tehu jsem byla kvuli nevolnostem uz od 6.tt doma, do prace jsem se vracela, kdyz mel syn 7 mesicu, delam 12-ky a jsem naprosto spokojena. Taky jsem mela strach z navratu, ale clovek to ma v krvi a velice rychle zajede do starych koleji, fakt :wink:

Ty kredity jsou kalamita a vymysl totalniho magora, ale co nam zbyva, ze? Nastesti delam ARIP a uz jsem za vodou, kazdopadne doporucuji nejake kurzy, nez litat po trapnych jednobodovych seminarich :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
7.3.08 11:02

Jé tak to je paráda že se někdo ozval.
XYZ a jaké to jsou kurzy na netu ??taky bych něco takového chtěla :wink:
Chtěla jsme i publikovat ve florance ale na to mi jaksi chybí chuť ale za to je 15 kreditů a prý nemají tolik lidí tak snad se k tomu někdy dostanu :oops:
Uvažuju že se vrátím do práce na výpomoc na páteční noční a vrchní by mě brala všema deseti ale manžel se na to moc netváří :roll: tak uvidíme.
XYZ dej prosím vědět co to je za kurzy nebo co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
7.3.08 11:15

Xeniej dělala jsme na interně na jendotce intermediální péče (normální oddělení akorát jsme tam měli monitory).A ty??No nedokážu si představit že bych byla doma 10 let 8O 8O 8O
Už ted jsi připadá jako laik a né jako zdarvotník :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
7.3.08 11:52

www.sestra.in

a ta učebna, kde se dělají kurzy je http://sestra.in/moodle/ zatím jsem se zapsala do jednoho kurzu, přečetla studijní materiály a dneska (pokud děcka dovolí) v klidu napíšu test. Pak dám vědět, jak byl těžký.

Jsem v ČAS, tak mám slevu. Sice jen maličkou,a le lepší, než drátem do oka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
7.3.08 11:55

Jinak já jsem po škole dělala na Jip Urologii ve fakultce. Pak jsem se vrátila odmů, delala jsem na JIp kardio na směny, pak na internediáru na ranní. Pak jsem dělala staniční na normální interně. Při mateřské jsem dělala chvíli v domácí péči a učila na zdravce. Ráda bych šla pomateřské zase na zdravku. S tímto vedením jsem celkem za dobře, snad to dopadne a vedení se do té doby nezmění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
7.3.08 12:44

Ahojte,

tak ja jsem doma 1,5r, celkem mi chybi ten srumec, lidi.

Do sve byvale prace, se vratit nemuzu, neb jsme se prestehovali na druhy konec republiky, tak si po materske, musim hledat misto zde.
Na smeny uz nechci, ani to neni z provoznich duvodu mozne. Spis bych do ambulance. Uvidim.
Ja myslim, ze je dobre, ze se sestry musi prubezne vzdelavat, sice to neni uplne doresene, ale myslim si, ze kdyby se nemuseli sbirat kredity, tak by se moc lidi nenutilo se vzdelavat a neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.3.08 13:43

Ahoj kolenyňky :D
Takováhle diskuze tu jednou byla, ale nevydržela, tak doufám, že tahle přežije :wink:
Jsem taky zdr.sestra. Maturovala jsem v červnu 2003 a od září nastoupila na ortopedicko-traumatologické oddělení do vojenský nemocnice v Praze. Dělala jsem tam fyzicky rok, pak jsem šla těhotná na PN. Bohužel oni mají smlouvy na dobu určitou a v září 2006 mě ji už neprodloužili. No to je fuk. Ale teď práci sháním. Nemůžu už se vrátit na směny, jen stálou ranní (ambulance,ordinace…).

xyz, ty jsi byla v domácí péči? Paráda, třeba mi pomůžeš. Včera jsem zakládala novou diskuzi, dám sem odkaz. https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jinak body také sbírám a chodím i na ty jednobodové, mám to blízko do města a malej je vždycky ve školce. Teď jsem byla za tři body a v dubnu jdu taky na konferenci za tři body (a 150 kč poplatek, jinak 100kč-u nás ve Slaném).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.3.08 13:45

Jo a ještě. Je něco šílenýho najít místo na ambulanci, fakt hrůza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
7.3.08 14:39

Já jsem taky pro dálší vzdělávání. Ale musí to mít hlavu a patu. Ne aby šlo jen o to odsedět si nějaké semináře a mít body a nic nevědět. Popravdě - jak to ale udělat, aby to bylo efektivní pro sestry i pro pacienty (tj. aby ta sestra fakt něco uměla a měla znalosti), to fakt nevím. Jinak já se vzdělávám ráda, fakt mě to baví (možná jsem praštěná, ale furt něco studuju).

JANINKo, tvou diskusi jsem viděla. Já ti ale nepomůžu. Já jsem dělala jen při mateřské - občas odpoledne a víkendy. Auto jsem měla půjčené služební. Měla jsem 50 na hodinu a žádné příplatky, protože jsem měla smlouvu o provedení práce. Holky měly svoje auta a vím, že se jim platil benzín + něco za ojetí auta, ale že diety, to teda nevím. Já už tam moc nikoho neznám, to bylo, když byl dceři rok, ani se ti nemám možnost optat :-( Proto jsem na tvou diskusi nereagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
7.3.08 15:10

XYZ tak jsme se dívala na ty stránky s těma kurzama a moc s toho moudrá nejsem ale podívám se na to v klidu až mě natálka tady nebude mlátit do klávesnice a snad to pochopím.
To zaplatíš 1200 za jeden kurz nebo za všech 14kurzů???takže za 1200 kč budëš mít 14 kreditů???
A to můžeš začít kdykoliv??nebo se začíná v září??
No to je ale otázek co,??
No a stěma kreditama mám jich 6 a večer nemůžu spát protože mám strach že mě kvůli tomu vyhodí protože nemám nikoho kdo by mi hlídal a jinak moc možností není.
A stejně mi to příjde kdo se chce vzdělávat tak se bude a kdo nechce tak na každém semináři stejně nebude poslouchat a žádné nové poznatky si neodnese ale hlavně že má kredity.A nechápu proč to stojí tolik :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
7.3.08 16:21

NATT, začít můžeš kdykoliv. Rok se začíná počítat den po připsání peněz na účet. Za ten rok musíš udělat 14 kurzů a testů - jaké si vybereš. Pak dostaneš certifikát.
Cena je za rok = 14 kurzů. To je slušné, to je kolem 80 Kč. To když na nějakém semináři dám vložné + benzín, než tam dojedu, tak to mě i jednobodový seminář vyjde dráž. A ještě shánět hlídání........

Já už mám kreditů celkem dost,a le 40 ještě ne. Snažila jsem si je nahnat, než jsem šla na mateřskou s klukem. A taky mi vyšel článěk v Sestře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová