Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Já jsem původně z Prahy…tam jsem se narodila, studovala i pracovala. Ve Vinohradské nemocnici. Bydlení v Kladně máme 5let a bydlíme tady cca 4 roky. Poslední dobou neustále přemýšlím, kam nakonec budu chodit do práce. Dojíždění do Prahy nebude ideální a do Kladna se mi moc nechce. Tak nevim…asi si založim rodinnou školku
![]()
To mě taky napadlo, jinak děkuju za vysvětlení ![]()
Nikdo krom mě nedal fotky z Velikonoc
Nikdo se skoro neozval…Holky, dospáváte kocovinu?
Ahoj holky!
Tak kocovinu fakt dospávám,manžel měl narozeniny v pondělí,takže kombinace narozky,návštěvy,Velikonoce je vražednááá.Fotky vložit neumím,ani to raději zkoušet nebudu neb bych asi komp
, a jelikož ho manžel občas,když mu dovolím,intenzívně používá,tak by mě pak asi bacil.Takže Velikonoce proběhly ve znamení žranice,ovínění,oslivovicení /manžel/,usnul u oběda,ještěže je to za náma.Fotky všech jsou super,dětičky krásné,čertíci jim koukají z očí.Hřiště taky závidím,ale snad to stihneme do léta,vzali jsme si trochu inspirace,snad to neva.Jani,prosím,Tě jakou máte nástupní výšku skluzavky,někde píšou 145cm,není to málo,švagrovka má vyšší,ale nechci se jí ptát,moc nevycházíme
.Tak mažu do sprchy,spát a chlebíčky a dorty nechci vidět hooodně dlouho,minimálně do zítra ![]()
Ahoj Liško
, teda o maželovi mě to dost pobavilo, můj měl taky co dělat u mý mámy ![]()
No a mustr si klidně vem, mi ho taky vzali, jestli chceš, pošlu ti emailem ten originál. Výšku myslíš nahoře? To má víc jak 145cm, zítra ti to změřím jo?
A doboru noc, já ještě nejdu ![]()
Nazdárek,
zdravím Bramborku.
U nás velikonoce nic převratného. Manžel nikam nechodí, Daneček taky ještě nechodil, takže jsme tu měli jen mého bráchu s Adámkem a odpolko se stavovali naši.
Já dnes dopolko vařila a když se malej vyspal, vyrazili jsme na nákup. Ale daleko jsme nedojeli, protože jsme píchli, tak jsem musela na lavičce čekat na manžela než přijede a pak zase čekat než přijede s opraveným kolečkem, takže jsme toho mnoho nenakoupili, protože zavírali.
![]()
Holky, dneska mně to tady manžel nějak blokoval, tak už budu muset jít. Mám totiž v pračce vyprané prádlo, malej je hrozný čuně a tak musím furt prát. Když ho krmím, začne někdy dělat mlejnek, strašně se tomu směje a jídlo je všude. Ale rozesměje mě to taky.
Tak se mějte a zase zítra. Koukejte přijít na kus řeči.
![]()
Ahoj holky ![]()
Od zítra se nám má oteplovat hurááá http://www.sirmi.ic.cz/smajl/321.gif
Sestřičky,
copak pořád děláte? ![]()
Já uspala malýho, manžel šel předstírat práci a tak jsem zabrala počítač.
Venku se nám lepší počasí a tak vyrazíme do města na nákup.
Já byla včera v práci a docela frmol. Milion receptů, nějaký těhule a pak ty co otravují s kravinama. Třeba půl hodiny tam byla holka, která se s dr furt nemohla domluvit, co vlastně chce. Určitě si to umíte představit.
Holky, copak budete o víkendu vařit? Mám nějaký vyvařený mozek. To vymýšlení jídla je hrozný. Od té doby, co bydlím s manželem, vařím každý den a vymýšlení mi leze na nervy. Vaření mi nevadí.
Jo a dobrá zpráva nakonec, prst už je v pohodě. Zítra mi přijede návštěva, takže k dr nejdu a pro výsledky krve jsem si taky ještě nedošla. ![]()
PAAAA PETRA ![]()
Zdravím všechny
V Úterý se kamrádce narodil syn ( Lukášek 49cm 3400g) takže jsme zapíjeli a ještě ted je mi špatně ![]()
Byla jsem za holkama v práci a vždycky když jsme tam tak futuji tu vůni té dezinfekce a takový ten specifický puch který má jenom nemocnice mňam ![]()
Vždycky když jsme tam tak si říkám jak mi to chybí a že se tam moc těším a jak jsme doma tak mám takový strach ![]()
Ale jestli náměstkyně scháví moje požadavky což jsou max. tři noční v měsíci tak bych od května měla nestoupit jupíííííí ![]()
Začíná svítít sluníčko tak snad už je definitivně po zimě ![]()
Na ty kurzi jsem se ještě nepřihlásila
já jsme hrozná
Jo a máte někdo zkušenosti s publikování v sestře nebo ve florance???je to stále za 15 kreditů?? ![]()
Mějte se krásně a pište co nového
Ahojky
Bramborko ahoj
![]()
Velikonoce byly v poho,malou jsem dopo vystěhovala s manželaem ven,vrátili se za 2h ![]()
No a v úterý a dnes je manžel v práci,zítra bude dospávat…Tak odpo vyúadneme k našim.No a v pondělí odjede na 14 dní na rehabilitaci do Krkonoš.Mu tak zááávidím,taky bych si zalyžovala.Ale máme slíbeno,že příští rok si zažádá o letní rehabku a na týden pojedeme s ním ![]()
Šamotko jako Daneček má v roce 85cm?
Kačka má 78 a všichni říkají,jak je velká…a má (teda v roce měla) 10kg
Jo a můžu se zeptat,v kolik Ti Daneček vstává a kolikrát denně spinká?Děkuji
Jani32,
Daneček měl v roce 83 cm a 12,4 kg. No a teď má 85 cm a 13 kg. Daneček vypadá tak na dva roky (nosí vel. 92), ale my jsme s manželem oba vysoký, takže se nemůžeme divit. No a můj tatínek má 2 metry. Jóó a můj brácha má 5ti měsíční holčičku, která měří 74 cm a váží 9 kg, takže si asi dovedeš představit, z jakého jsem mega rodu.
![]()
Daneček ráno vstává mezi 6:30-8 a od roku chodí spát jenom poobědě a spí tak 1-2 hodinky (ale hoďka je málo). Dříve mi spal dopoledne když jsme jeli z nákupu tak kolem 10 asi hoďku a pak jsem ho dávala odpoledne po 3, ale měli jsme s tím problém. Někdy ve tři nechtěl usnout, někdy usnul dlouho a pak nechtěl spát večer, takže od roka jsme zavedli tento systém. Spát chodí večer asi v 8 a když odpoledne spí míň, tak ho večer dávám dřív. Jo a myslím, že už si na to zvykl. Odpoledne si musím jít lehnout s ním, ale do 5 minut je tuhej. Tak tak je to u nás.
A jak je to u vás???
Jani32, taky možná pojedeme jednou s manželem do lázní. On má Bechtěrevovu chorobu 5. stupně a tak by je potřeboval teď a hned a kdo ví, jestli už není dlouho. Dr. mu je už nabízela, ale on nechtěl, protože jsme měli mimčo a nakonec z něj vylezlo, že sám nikam nepojede a tak doufám, že jednou vyrazíme společně. ![]()
Zatím pa, já se ještě večer ozvu. ![]()
Šamotko Kačka do roka spávala většinou 2×,občas se zadařilo i 1×.Vstávala mezi 8-9h a podle toho šla spinkat dál.Dopo kolem 11h,odpo kolem 15-16h.Ale dopo než usla…si vykládala i půl hodinky,takže vstala později a odpo už mi nechtěla spávat a většinou se neobešlo bez delšího pláče.Dopo spinkala tak 1-1,5h,odpo většinou jen 30min.Večer šla v 8 do postýlky a tak do 30 min si vykládala a usla.
Od roka ji dávám 1×,ale jle to problém.Na UM se budí nepravidelně.Ze začátku kolem 5-6,teď i kolikrát dělám mlíko ve 4h a další jídlo má taky podle toho.Teď tak 14 dní se začala buit kolem 7h,i dřív.No a podle toho je i spaní dál.Po 4h je už protivná a pokud je zrovna i doba obědu,tak mi moc nechce jíst,jak je unavená.Tak to řeším UM a oběd až po spinkání.No režim žádný.Spinká tak 1,5-2h,usíná tak do 10 min,občas i do 2min
Večer chodí spinkat mezi půl a osmou a spí skoro hned.Kdyby mi vstávala jako dřív,bylo by to super.No ale co nadělá.Když vstane hoodně brzo,tak ji zkouším dát i spát 2×,ale odpo je to už boj.zatím vyhrávám.
Teda jsem to rozepsala,co??
![]()
Jo a tu rehabku-mamžel je voják a každý rok má nárok na 14 dní rehabilitace.Odjede do nějakého jejich zařízení a tam se rekreuje.No jako dovča.Rodinu si může vzít jen na 1týden a musí to mít povolené.Takže tak ![]()
Ahoj všechny ![]()
Petro…tak předstírat práci jo? A co dělal?
S tím vařením je to u mě horší. Nebaví mě vymýšlet a už vůůůbec mě nebaví vařit (a to mám mámu kuchařku, asi nejsem po ní). Naštěstí nemusím vařit denně a i se střídáme s manželem. On vaří výborně a ze všeho (i kynuté těsto, s tím já se nekamarádím). Ale až ti sem někdo dá inspiraci, třeba se vzhlídnu
Jo ten palec super. Ještě ty výsledky ![]()
Natty, tak ty taky do práce
Já tu domácí péči asi nevezmu, pořád nevím. Jo a s publikováním zkušenosti nemám. O čem by jsi chtěla psát?
Jani, taky bych někam jela, hmmmm
Malej měl v roce 76cm a 8,72kg , v 18 měsících 83cm a 10,7kg a ve třech letech 97cm a 13,5 kilo ![]()
Já jsem dneska s malým (a s kamarádkou a jejíma dětma) byla v bazénu. Naposledy jsem s ním byla v jeho 5 měsících na dovče. Ale v létě na koupaliště chodíme. Jsem ostuda, ale budem chodit častěji, než bude teploučko a budem se moc koupat v tom našem. Ze začátku furt kňoural že se bojí a že jdem domů. Než ovšem změrčil a odvážil se na klouzačku, pak pohodička, nemohla jsem ho dostat domů. Už se těším, až pojedem znovu.
Malej byl dneska po třech týdnech ve školce. nechtěla jsem ho tam v březnu dávat, protože druhý a třetí týden byla zavřená, a od včerejška tam může už na každé dopoledne, tak jsme počkali. Zítra jde taky.
Jo a ještě Natty, od úterka se má opět ochlazovat, takže se o víkendu moc nenamlsej ![]()