Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, také jsem zdravotní sestra. Roky jsem také nosila u sebe „balíček“ se vším možným na resuscitaci a tak. Po narození malé jsem ho zrušila, protože v batohu toho tahám i tak dost.
Minule se mně ale stalo, že jsem stála na zastávce a upadl tam nějaký důchodce a rozbil si obočí (krve jak z vola), všichni lidi pro jistotu vzali roha a zůstala jsem tam jenom já a moje dcerka, která po spatření krve byla zelená jako sedma. No zvládli jsme to…ale balíček si asi zase udělám. ![]()
Ahoj Dano vítáme tě mezi námi.
A kde jsi před tím pracovala???a jak jsi na tom s kreditama,?
Tak že bych šla si udělat nějakou tu KPZ ale co všechno do ní??
I když někdy zapomenu natálce i náhradní plínky natož aby si vzpoměla ještě na KPZ ![]()
Nazdárek,
XYZ, panelák u rodičů je MLADEJ jako já (1977), takže se tam najde ledasco. Hele a na ten totalitní pořad, jmenuje se KLIK KLAP, jsem koukala taky. Hrozně mě pobavilo, když tam zpívala Tanja s Láďou Křížkem a oni měli v titulku napsáno Pavel Křížek.
![]()
JANI, držím jen dietu. Nikdy bych nic nebrala, jsem tomu velký odpůrce. Vyžrala jsem se sama, takže si to musím sama pěkně zhubnout. Už aby začalo být hezky, protože ráda sportuju a kila půjdou dolů lépe. ![]()
Holky koukám, jak jste zdravotnicky vybavené. Já s sebou nosím jen ruce, hlavu a telefon.
Naštěstí jsem pomáhala vždycky jen u takových drobností nebo to bylo na rychlou. Zrovna včera, když jsem věšela prádlo na balkoně, upadl pán na chodníku. Naštěstí šli okolo studenti z hnojárny a tak mu pomohli vstát o odvedli ho domů.
NATTY, já bych přidala něco i.v., u nás frčel apaurin nebo tiapridal.
DANI, vítej mezi námi. ![]()
Manžel dřív pracoval přes zimu na horách a tam jednou horská služba resuscitovala celkem mladou holku. Byla to rychlovka, takže první začal bez ničeho a ona byla HIV pozitivní. Měli z toho všichni pěkné lítačky po doktorech, ale nakonec je vše ok.
Já jsem pracovala na hematoonkologické JIP v Bohunicích, s kreditama na další období jsem na tom zatím dobře, hodně jsem si jich nahonila ještě než jsem šla na mateřskou a pravidelně chodím na semináře od ČAS.
Hmmm je fakt, že ten apaurin by tam také mohl být,ale třeba by postačil jenom lexaurin tbl.
![]()
JJ tiapra je dobrá u nás taky frčela.
Nejlepší byli alkáči 2-2-2-2 tipridal iv, pak ještě diazepam 10mg 2-2-2-2 až mi bylo těch lidí líto protože to byli takové vláčné loutky ale u nás ti doktoři se s tím nepárali jak měl v anamnéze a ještě došel nalitej tak hotovo ![]()
Jednou nám došla paní." já ?já jsme abstinentka já jsem v životě nepila" Byla to herečka jak sviňa já jsme cítila že s ní táhne ale že by byla opilá moc né.Tak jsme vytáhli svíčku a posílali a víte co vyšlo?? 4,8 %o ![]()
Naty,
takový pacoše znám taky. A hlavně ty jejich odpovědi „To není možný“, „A jak se to tam dostalo, když jsem nic nepil“, „Tak to asi udělali v laboratoři špatně“
U nás se s tím doktoři taky někdy neprděli, ale je obdivuhodný, co někteří lidí vydrží. My jsme do nich furt něco rvali a oni furt nic. Já sama jsem dvakrát zažila, že jsme se zavřeli na sesterně a volali o pomoc. Jo a jednou jsme naháněli pacoše po areálu. ![]()
Dano,
představ si, že jsem tu ruskou vlajku opět nedávno viděla. Náš táta s ní zakrývá podlahu když maluje.
A když jsme předělávali svůj byt, tak s ní táta taky přijel. Holky, ale on není komouš. ![]()
Jéééé Dani, teď koukám, že máte zítra velký den. Tak Janičce mooooooc gratuluju.
![]()
šamotka - to by soudruzi divili na co se dá taková vlajka použít!!
škoda, že už nevychází Rudé právo, to se dalo také na spoustu věcí použít
![]()
Jo to si taky pamatuju když tam byla nějaká babinka neklidná a měla tak 30 kg i s postelí a to jsme dali Haloperidol kapky nic tak znova haloš zase nic tak jsme jí ho pichly i.m a zase nic a tak doktor říká dáme to do infuze
Šup doktor si stoupl pustil proudem a babka za 2 minuty v půlce slova vytuhla
![]()
jaká mrcha dyt by ses neměla za co schovat když ses sprchovala a tatka kdž malovat tak by musel drhnout podlahu
![]()
A to ještě vůbec netuším na co všechno ti bude ještě dobrá.Jenom aby vás nezavřeli za honobení vlajky ![]()
NATTY,
k nám na okresní internu přivezli ledasco, takže některé zážitky stojí opravdu za to. A alkoholici by byla jedna samostatná kategorie.
Taky jsem zvědavá, kdy jí táta zase vytáhne. My naštěstí v nejbližší době nebudeme v bytě nic dělat.
natali - tak to já jednou zažila pacienta do kterého jsme těch haloušů nacpali asi 8 a on pořád řádil, tak jsme přidali pár tiapridalů a apaurinů a pak prospal jako beránek několik dní…ale je fakt že tu modřinu po té hrazdičce jsem měla na zádech dýl než co on prospal
je fakt, že za ten svůj stav nemohl (dostával kortikoidy ve vysokých dávkách) a dokonce se mně pak omluvil, bohužel si na něco pamatoval…
šamotka - brácha v ruském praporu běhal o posledním zvonění…
![]()