Sestry, spojte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
10.4.08 21:25

Natty není. Já kupuju vždy jeden keřík (nám bohatě stačí, letos ale vemu asi dva) tak začátkem května společně s muškáty, na balkóně to mám tak první až druhý týden v květnu, až moc nehrozí mrazíky. Kup normálně větší, stojí myslím do 50 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
10.4.08 21:55

Nazdárek,
tak musím říct, že jste mě s těma rajčátkama pěkně navnadili. Takže prosím o radu. Kde to koupit, jak se o to starat, do čeho to v:,–(it, co to potřebuje,...... Poraďte mi prosím, ráda bych to také vyzkoušela.

Jinak já byla dneska celý den u rodičů, je to asi 10km od nás. Dopoledne jsme byli s mamkou i taťkou venku a odpoledne jsem jela ke kamarádce, která čeká holčičku. Termín má 5.5., takže už se těším, až se pojedeme podívat na miminko. Byli jsme celé odpoledne venku, takže Daneček byl večer pěkně protivný a tak jsem ho dala spát o chvilku dřív. My u paneláku žádné hřiště nemáme a musíme chodit na druhé sídliště. Je to na prd. Cestou zpátky mi bylo v autě pěkně špatně, manžel musel otevřít okénko, ale nemůžu se divit. Celý den jsem skoro nic nejedla. Sice jsem tady ve spolku hubnoucích, ale nesmím to přehánět. :-) Zrovna zítra máme vážení, tak doufám, že je kilo tuku zase v háji.
Zítra je pátek a já mám zase okno, co o víkendu vařit. V sobotu jdu manželovi pomoct do hospody. A v neděli bude doufám rodinka pohromadě. Kdyby bylo hezky, chtěla bych už konečně vyrazit na brusle. :-(
Příští týden jedu opět k našim, protože jdu na seminář, takže se tam nakvartýruju už od rána.

Holky, jak jste tady psaly, co komu vadí, tak u nás obecně vadí hodně sestrám odsávačka. Já se musím přiznat, že mně nevadí skoro nic, akorát jednou mě to natáhlo při přebalování pacienta, ale byla jsem těhotná. No a stěma zubama.....Jednou jsme posílali pacientku na vyšetření (myslím angio) a že má být bez zubů. Byl to problém, protože protéza nešla vyndat. Chodili jsme to zkoušet jedna po druhé, pak i doktoři, ale nic. Nakonec jsme tam zavolali, že to nejde a oni, že to musí jít. :lol: No prostě zuby jsme nevyndali, byli kvůli tomu spouta keců, ale vyšetření nakonec udělali. :nevim:
Pro dnešek se mějte krásně a doufám, že poradíte nezkušené pěstitelce.
PETRA :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
10.4.08 22:00

To my měli jednou paní která měla jít na MR a měla zlaté naušnice zamknuté na zámek a klíč neměla tak já jak debil se všema to řešila přišel primář volali jsme na MR a tam jsme to taky řešili s primářema on mi říká „no tak ju pošlete přimejhorším bude mít uši jak strýček Fiddo“ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nakonec se teda nic nestalo ale paní jsme to říkali a byla pěkně vyděšená :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.4.08 22:06

Péťo, jdi do zahradnictví :lol: , kup si keříčkové rajče. Pak nějaký zahradnický substrát (jsou myslím i na zeleninu, já vždy používám universální-na obalu jsou namalovaný kytky i zelenina) a přesaď do většího květníku. Ten kořenový bal zachovej, jak to vyndáš z toho měkkýho malýho květníčku. Ihned po přesazení zalij. Přihnojuje se cca po 6 týdnech, v tom substrátu hnojivo je. No a pak se hnojí tak jednou týdně, ale to je až za dlouho, to neřeš. Jinak je dobrý píchnout k tomu keříku třeba bambusovou tyčku (jsou laciné, baumax…) a přivázat mašlí k ní (za ten nejsilnější kmínek uprostřed, aby se rajče nezlomilo a pomalu se to pak dovazuje jak rajče roste. To je snad všechno. zalívat dle potřeby, v chladnějším období nepřelít, v horkém zalít kolikrát i 2× denně, nelít na listy. Zelená část rajčete je jedovatá (i nedozrálý plod), tak bacha. Jinak jsou výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
10.4.08 22:16

já si ty keříčková rajčata vždy pěstuji na balkoně,ale letos nemůžu, protože mají dělat zateplení baráku a ještě cosi na balkonech, tož bych je chuděrky neměla kam dát…
Když jsem je měla první rok (to jsme bydleli ještě v garsonce) na balkoně a vyrostly do takové fakt vysoké dvoumetrové sosny, tož se lidi z baráku pídili, jestli nepěstuju náhodou marijánu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: naštěstí to brzo vykvetlo a pak už byly vidět ty rajčátka. Jsou mňam a lepší jsou žluté.

šamotka - já je kupuju u nás v Brně na zelňáku 8) :D

janinkaz - no já jich vezmu aspoň pět, rajčata miluju a Janinka také. :lol:
Ty dárečky musím trošku korigovat, oni si ti prarodičové nedají říct a nedají, hraček máme doma už tuny a Janina si nejraději hraje s ruličkou od toaleťáku, s kamenama, klackama a s naběračkama od sunaru…a na hračky se práší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.4.08 22:30

Díky za tip na ty žluté, koupím je taky. Oni vypadají pěkně i jako dekorace :wink: Měla jsem loni na balkoně i papriky, ale daly se mi do nich mšice, takže letos nee.

Janička má krásné jméno :D :srdce: S dárkama je to u nás podobně, mi zase vedem soukromý zemědělství (rozmetadla na hnůj, sečky, postřikovače, apod.) :wink: Když začal lézt byla dobrá hračka prázdná plastová lahev nezmáčklá, chtěl jí chytit a ona vyklouzla a odkutálela se dál, a on byl jak nezmar dokud ji nedostal do kouta :lol:

Čekám od Lišky jestli sem dá fotku novýho záhonu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
11.4.08 14:29

Jani,
mooooooc díky za vyčerpávající odpověď. :huban: Jen se chci ještě zeptat, kdy to mám koupit a dát na balkon? Jo a jakým hnojivem se to hnojí?
Já byla dnesko dopolko na nákupu, pak jsem hodila oběd na plotnu a šli jsme s Danečkem rajtovat na odrážedle před panelák. Vedle do řadovek přijela rychlá pro alkoholika. Už tři týdny nemohl chodit, ale k dr. nechtěl. Po obědě šel Daník hned spát, protože teď furt vstává v 6:30. No a až se vyspí, jdeme k bráchovi na pískoviště, protože u našeho paneláku není vůbec nic. Brácha si postavil baráček, tak je to tam super. Musím ho pořádně utahat, aby spal jako dudek. Manžel jde v 19 s chlapama na pivo, takže mám celý večer pc pro sebe. :-)
Takže zatím PAAAAAAAAAAAAAAA PETRA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.4.08 20:54

Třeba první týden v květnu. Hnojivo na začátek Kristalon start a po vytvoření nejakých plodů Kristalon plod, jsou to hnojiva granulované, rozmíchávají se. No a nebo universální na květiny i zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
11.4.08 21:38

Ahoj holky!
Tady se rozjela diskus(z)e o rajčatech…Mám nasety žluté a červené tyčkové,červené třešňovité a žluté hruškovité,pěkně za oknama sílí.Od každého druhu 10… :oops: :oops: :oops: Jsme rajčatožrouti,a pak si ještě dělám lečo na zimu do mražáku.
Jinak Jani,záhon je ve foťáku vyfocený,ale já to neumím a manžel je po kopání a vození hlíny zmožený a na můj nesmělý dotaz,jestli jde do hospody mě zmrazil pohledem a sedí doma :nevim: .Ptala jsem se mojí švigry,jak na to,a vzdávám to,mluvila na mě asi korejsky,ale já se to naučím :pocitac: :pocitac: .
Tak se holky mějte,mažu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
11.4.08 21:43

Jo,ještě nahodím téma DOVOLENÁ!!!Chystáte se někam?My MOŽNÁ,asi Turecko nebo Egypt :dance: ,tak snad to vyjde,aspoň na last minute.Zatím chodím jen slintat na net… :pankac: Tak dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.4.08 21:59

Liško a umíš to alespoň poslat emailem? Já bych to sem dala. Dnes už se neozvu jsem ko, tak dobrou a zítra :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
11.4.08 22:21

Néééé :-( :-( :-( Ale zkusím manžela :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.4.08 09:12

Liško nebul :lol: Popros manžela alespoň tím emailem, já ti to sem dám :wink:
Jinak o dovče mi ani nemluv, stavíme, takže to vidím na jednodenní výlety :(
Já měla včera hektický den. Máma měla ve čtvrtek narozeniny, a proto, že tak jedeme až dnes jsem jí jela s malým koupit dárek (novou stojací lampu). jeli jsme na Zličín do Ikey a do Metropole (malýmu pro gumáčky). Pak ještě nakoupit jídlo, přijela jsem domů před šestou a ještě jsme byli chvíli na dvoře. Večer jsem byla ko.
Dnes ráno jsme dávali bazén do díry a teď tu máme pána na montáž čističky a všech těch nezbytností k tomu. Pak dám fotky.

Petro, koukala jsem, že řešíš kočár. Já měla pro malýho Tako, extra autosedačku s podvozkem a v 5,5 měsíci jsme mu kupovali sporťák trojkolku X-lander XT. Leden 2007 jsme ji prodali a koupili sportovní golfky (mají spojenou rukojeť), ty už používáme staršně málo.
Pro další dítě bych šla do trojkombinace (korba, sedačka,sporťák+ podvozek) a výhradně do trojkolky. Tak snad jsem ti pomohla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.4.08 10:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.4.08 10:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová