Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JANI, to je malej
To je Vítek, můj mladší. Valunce už bude pět.
Vítek kramaří, to máš pravdu. Ale dole ani nic nebylo. Já si tam chci koupit krabičky v Ikee a pak tam něco dám.
Zatím jsme v bytě vyměnili okna za plastová, jen v kuchyni ne, tam je balkon a to budeme vyzdívat.
Pak jsme zasklili balkon a vyměnili prahy. Teď ta kuchyň a jen co našetříme, tak budeme dělat koupelnu. Kachličky asi každou chvíli opadají, už znějí dutě, když na ně klepnu. Naštěstí máme na panelák úplně vyjímečně zděné jádro, tak se to nemusí dělat najednou.
Fotka Valunky, tak už fakt není malá ![]()
Pardon
Já zase válím
Přitom to máš na metříku co?
Jinak krásná slečna. Taky máte pořás co dělat viď? Mi se jakou dobu hrabem s barákem a kdoví, kdy to všechno bude ![]()
Jé jani já se dozvěděla že jsi asi sn…ka nebo né???Přidej se k nám
U mě je to zatím hubda vzdálené budoucnosti ale jedeme na ty Kelišové nééé
![]()
Ahoj holky
Všude už jsme to povykládala tak ještě vám jak jsme dneska pochodila u doktorů.
Takže na půl dvanácté jsme byla objednaná na orl a na 12 v alergologické amb. dojdu před půl na orl a tam se nějaká paní vzteká že byla objednaná na 10 a že před ní jsou ještě 4 lidi
tak říkám nic já půjdu na alergo a pak se vrátím na orl.Na alergo mi vyšlo všechno negativní akorát perlička on mě vyslíchal jakože jestli rodiče nejsou alergičtí a takové ty věci a já se mu tam málem rozbrečela jaký jsme měla strach ![]()
Tak jsme letěla na ORL tam se mi podívala do nosu a říká to je alergického původu,podívala se mi kamerou přes nos až do krku
No vytryskla mi slza jak hrach a říká že pro jistotu uděláme rtg dutin tak ještě na rtg pak zpátky a ona se na mě podívala jak na nesvéprávnou a říká „máte tam velký zánět, měla by se udělat punkce“ a já ji říkám " tak jo když mi to pomůže" a ona mě vzala za ruku podívala se na mě opět jak na nějaké zvířátko a říká " a vydržíte to" ![]()
Tak mě to umrtvila a vzala jehlu 3 krát větší než co máme doma na špízy, došla sestra drapla mi hlavu jak do svěráku a já si říkám tak a ted je po mě
( nenávidím bolest a mám nízký prách bolestivosti) tak jsme radši zavřela oči a ona to tam zarvala a ozvalo se křup a ještě jednou křup a jenom slyším jak říká tak a nejhorší máte za sebou pak to propláchla vyletěl ze mě naprostý hnus.a říká mi nemotá se vám hlava zustantě sedět at neomdlíte a já "nééééé v pohodě co pořád strašíte " a v ten moment mi začalo hučet v uších a motala se mi hlava
ale dalo se to přežít.Napsala mi ATB na tři dny a jakýsi sprey do nosu a prý už to bude dobré tak snad jo ![]()
Pak byla návštěva lékárny kde jsme pro jistotu nechal 600 kč ani nevím za co a byla jsme venku ![]()
XYZ - ta kuchn je krásné a je neuvěřitelné co se dá v paneláku vymyslet
A valunka je nádherná ![]()
Taky je u vás tak strašně hnusně???? ![]()
NATT, děkuji za chválu ![]()
U mně jsi hrdinka největší!!!!!!
Já bych punkci dutin nepřežila. Toho se bojím víc než porodu, to bych raději 100 x rodila. To bych snad radši chcípla, než si nechala píchat dutiny! Jsi prostě hrdina dne!!! ![]()
Nazdárek,
Natty, já vydržím ledasco, ale ještě teď mám husí kůži z toho tvého zážitku. Jsi hrdinka, že jsi to vydržela.
Snad už to budeš mít lepší.
Zorko, tak takovouhle kuchyň bych chtěla taky mít.
Třeba se někdy dočkám. Valentýnka je krásné jménu a ještě hezčí slečna, já se zrovna narodila na valentýna. ![]()
Jani, co tvoje koleno? Už jsem se dokopala u mudrovi? ![]()
Dneska byl opravdu krásný den, jako včera. S Daníkem doma, to je hrůza. Byla jsem v práci, ale zase nikdo moc nechodil, takže leháro. Zítra jedu k našim a od 13:30 máme seminář za 3 body. Se mi tam nechce, ale co mám dělat. Jsem furt nějaká unavená, ale to bude asi ta moje dietka. Už aby bylo hezky a mohli jsme lítat po venku, na kolo nebo na brusle. To půjdou kila dolů samy.
PETRA
holky vy jste hodné že mě tak chválíte
![]()
a až doma jsme si přečetla že ze mě vyletělo chuchvalec velký 3 krát 5cm.a doktorka mi říkal že tak moc dlouho neviděla na to jak vypadá že to bylo jak od chlapa který má 150 kg
tak hlavně jsme ráda že už snad bude dobře.už jsme si připadala jak hypochondr kterému pořád něco.vždycky jsem říkala že na hrobě budu mít napsané „já vám to říkala“
![]()
Natty, teda ty máš zážitky
Souhlas se Zorkou, radši bych chcípla, já bych asi zdrhla z ordinace ![]()
Petruš, no jasně že ještě nebyla, koleno bolí, ale já se bojim jít. Mě taky pak chytnou do kleští a nepustí, a co já potom
Počkám až mi tu hnátu uříznou
Ne, opravdu se bojím a odkládám jak můžu
Jsem posera ![]()
Já byla dnes celý den na zahradě, zakládám záhon. Jsem ale hotová, odvážela jsem si kolečka s bordelem. Se zítra nehnu, i koleno víc ztuhlo
Adámek jeszdil se dědou pro beton, byli 2×. pak mu dělal generální úklid. vevnitř mu vylil brzdovou kapalinu a ven vyházel nářadí. Nebylo to slyšet, makali jsme a on to vyházel na trávu ![]()
Ahoják
Nestíhám,nestačím,dočítám pomalu…Jsme dnes byli v Ol,koupili jsme si konečně konf. stolek,jak nám ho tchýně před 1,5měs. rozbila
Mamka si koupila světlo do obýváku,malé jsme koupili polštářek do postýlky,ale dáme jí ho až zítra,ať z něj není na noc divoká.JKačka v pondělí pčíkala a soplila,měla teplotku,ale už je ok,tak snad to bylo jen k zoubkům.Mě už je dobře,tak jsem ráda.Kačka včera trhla rekord s poledním spaním,dala 3,15h a dnes 2,5h,ale jsme ji museli vzbudit,bo bysme jinak do Olmika neodjeli.Zítra jdu dopo na nehty,tak se moc těším,že budu jak člověk a v pondělí k holičce .Huráá,potřebuju to jak sůl. Příští sobotu je slučák,tak musím být krásná.
Zorko malá je koukám šikulka.Máš doma o zábavu postaráno,co?? ![]()
Fíha a kuchyň je nádherná
Natty fůůůj,se mi úplně z toho popisu udělalo
To je jedna z mých nočních můr a ještě ušiska,ale ty snad nejsou tak hrozný.Tohle nechci nikdy zažít
Holky, děkuji
To jsem ráda, že se vám to líbí
Není to klasika, jak se dneska dělá, vymyslela jsem si to, jak mi to přišlo vhodné pro nás. Tak jsem ráda, že se to líbí i někomu jinému než jen nám ![]()
Ahoj
Malej byl dneska ve školce, tři dny předtím ne, kašlal. Když jsem si pro něj přijela, tak že ho bolí nožky (ty ho bolívají jak roste) a byl nějakej unavenej. Doma dostal na bolest po půl jedný Panadol baby a hned usnul. Přišlo mi, že je horkej a on měl 38,8 chudák. Hodinu na to jsem naměřila 38,6. Ale je dnes přesně 10.den po vakcíně na klíšťata, tak to bude snad jen z toho. Je mi ho líto, spinká už od 12:40, snad mu bude líp ![]()
Myslela jsem, že půjdem ven na zahradu, ale když není ok, nejdem, to je jasný ![]()
Nazdárek,
Jani, tak to je mi líto, že má Adámek takovýhle trápení. Přeju mu ať je brzy jako čamrda. Snad to nebude nic velkýho.
Já byla dnes na tom semináři - hemato-onkologické téma. No jak jsem říkala, o přestávce jsem odešla. Né že by mě to nezajímalo, ale já tam se zádama nevydržím sedět a pak bych přijela dlouho domů. Mám další tři body a celkem asi 15. No nic moc, ale alespoň něco.
Chtěla jsem dneska Daníkovi koupit jarní bundu, ale když jsem v krámě viděla ty ceny, vzdala jsem to. Jediná bunda nebyla pod 500, jedna za 575 a jedna za 595 a pak 650,– 720,– 799,– 850,–. No ty ceny mě odrovnaly. Takhle drahou bundu nemám ani já. Fakt teda nevím, kde mu co koupím.
Než jsem někam vlezla, říkala jsem si, že když bude bunda pěkná, dám i 400. Haha. Sem asi zaspala dobu. Zkusím se ještě zítra někde mrknout a jinak to nechám koňovi, ten má větší hlavu. ![]()
PETRA
janinkaz - to je nám moc líto, ať je brzy líp! ty vakcíny jsou zákeřné. Naše Jaňule měla po každé hexe horečku, po trivivacu zvracela a omdlela…
xyz -hezká kuchyň, já osobně plánuje něco takového jiného, nemám moc ráda ty masové záležitosti ![]()
Valunka je slečna, moc hezké fotky ![]()
šamotka - ty ceny oblečení jsou někdy hrozné, ale zkus se mrknout na MMB, tam se občas dá koupit něco solidního za solidní peníz.
nattallia - punkce dutin, no brr, to jsi hrdinka, že jsi to vydržela! Já bych jim asi zdrhla z ordinace
![]()
Holky díky, ale nakonec bylo hůř ![]()
Petruš, bundy jsou drahé. Já se pak rozhoduju, jestli bude na ven, nebo sváteční. Sváteční beru dražší, na ven levnou ![]()
Tak a teď já. Včera, když se v půl čtvrtý probudil, měl 37,8°C. V 18:30 měl zase 38,8°C. Dostal Panadol, usnul už v půl osmý. Ve čvrt na deset jsem ho šla zkontrolovat, byl „jen“ počůranej, ale jinak dobrý. Někdy v noci se ke mě přesunul a jak se tlačil, tak mě probudil. Hrozně hicoval, změřila jsem ho a ve 3:50 měl 39,9°C. V půl pátý mu to po Panadolu kleslo na 38,9 a ráno v půl osmý měl 37,8. Jela jsem s ním k doktorce. Nychlazení, krk překrvený, střídat Panadol a Ibalgin sirup a Mucosolvan. Přijeli jsme domů po jedenáctý, v půl dvanáctý měl 38,8 , zase Panadol, usnul a v půl čtvrý 39,9. Takže jsem ho sebrala a jela na dětskou pohotovost. Lékař diag. angínu, má ATB a na teplotu střídat ty dva sirupy, nad 40,1 podat oba. Dostal v 17:00 Ibalgin (měl 39,9) a prví dávku ATB, usnul a po probuzení měl 37,5 (18:45). Krásně se vypotil. Takže takhle mi…
To je román ![]()