Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jééé, já nemyslela, že by Natty byla zpožděná
Adam si v tý době na nočník ani nechtěl sednout, natož si o něj říct ![]()
No, je tu hezky, semtam sluníčko zaleze, ale jde o chvilky ![]()
Jak se dělá ta omáčka co vařila Petra? Jo, Znojemská???
Potřebuju tip na zítra k rýži.
JANI, já v Ikee nemusím ani tak nábytek, jako spíš doplňky, takové ty různé blbiny
.
PETRO, Ikeu faklt nemusí každý, ale komu se líbí, tak je to jako posedlost ![]()
Tentokrát jsem ale udělala větší kup, koupila jsem si židli k počítači. Pak samozřejmně spóóóustu různých krabiček
a mističky, hrníčky ( 2 druhy), nože, bambusové nože na máslo, holce lampičku + žárovky, dětské formičky jako na pečení, pouzdra na cestování ( á 39,–no nekup to, že jo
) a já už ani nevím..... ![]()
Zítra jdeme do divadla na slavnostní předávání cen. Valunka vyhrála ve výtvarné soutěži „Můj dům - můj hrad“. Přihlásily ji učitelky, ani jsem to nevěděla. Tak jsme na ní pyšní ![]()
Jůůů výtvarná soutěž,vy máte doma takový talent??
A nemáš fotku že by jsme se pokochali a taky jí udělili nějakou cenu??
![]()
Nazdárek,
tak nevím, jestli mám jít s Daníkem zítra na kontrolu. Dr říkal, že když bude ok, tak nemusím, ale když bude mít ještě teploty, mám přinést moč. Večer měl 38 a pěkně to v něm chrčí. Já si myslím, že má chřipajznu od manžela a tím, že je toho plný, tak mu ta teplota tak rychle neslezla. Ono 38 v zadečku není nic hroznýho, ale já s teplotama u dítěte nemám zkušenosti. Ráno měl 37,7 ještě jsem mu dala nurofen, odpoledne v pohodě a teď k večeru zase víc. No není se čemu divit, protože on chvíli neposedí ani nepostojí na místě. Asi uvidím jak ráno. Máme to k dr asi 5 minut, takže pohoda.
Jani, já myslím, že s malým můžeš na chvíli ven. Natty to píše přesně, jde hlavně o fyzickou námahu. Já půjdu s Daníkem taky pravděpodobně ven. Se mu bude i lépe dýchat.
Postup přípravy receptu - ZNOJEMSKÁ OMÁČKA
Do bešamelové omáčky vmícháme nakrájené okurky osmahnuté na másle. Omáčku osolíme, opepříme, dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou nebo octem. Omáčka by měla mít jemně nakyslou chuť a podáváme ji s vařeným hovězím a knedlíky.
Jani, takhle se zprávně dělá, ale já ji dělám trochu jinak. Olej, cibulka, pak přihodím vepřové na kousky, osolím, opepřím a nechám zatáhnout. Pak přidám vodu, párek nebo točeňák na kostičky a kyselé okurky taky na kostičky. Nechám vařit až maso změkne. Dochutím solí, masoxem, maggi, prostě něco přidám, když tomu něco chybí a nakonec zahustím moukou. Má to takovou nakyslou chuť a nám to moc chutná.
Holky, doufám, že se do Ikey jednou podívám, abych mohla říct, jestli se mi to tam líbí nebo ne. Ráda bych to viděl dřív než budeme Daníkovi dělat pokojíček.
Zatím PA ![]()
Zorko, teda takových věciček ![]()
A malá je teda šikulka
![]()
Petruš, tak s ním radši jdi, nic nezkazíš. Já měřím teplotu už v podpaží, malej mi to v klidu vydrží. Těch 38 má po odečtu?
Jo jo, zítra pokud bude pěkně, tak na chvíli půjdem se těším ![]()
A díky za recept
Cože je bešamelová omáčka
To slyším prvně
Ten druhý je lepší (pro mě) ![]()
Jani,
teplota je bez odečtu. Takže si myslím, že to není tak hrozný. No uvidím ráno. Tady jsem ti našla recept na bešamelovou omáčku. Já jsem jí nikdy nedělala.
Bešamelová omáčka
Základní omáčka, která se vám bude hodit ke spoustě pokrmů. A také se dá velice rychle změnit v jinou omáčku.
Postup přípravy receptu:
Mouku si prosejeme stranou.
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to.
Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky.
Omáčku vaříme asi 20 minu, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku.
PETRA
Nazdárek,
Daník usnul tak hurá k počítači. ![]()
V noci jsem Daníka zase převlékala, ale ráno byl bez teploty, takže jsem k dr. nešla. Dávám mu sirup na uvolnění a myslím, že už to v něm chrčí míň. Dopoledne jsme šli ven, jen na nákup a domů a odpoledne se taky chystáme na chvíli. Je tam nádherně. Jo a ten mrcha bacil už otravuje u mě v krku, pěkně mě tam škrábe, ale já ho vypaluju joxem. Je to hnus, ale zabírá.
Manžel včera přivezl moje kolo z generálky a odvezl svoje. Manželův brácha nám dal cyklosedačku po Peťulce (to je ta osmiletá neteř), tak jsme byli rádi, že jí nemusíme kupovat. Jenže je nám k prdu, dá se přidělat pouze na nosič a my máme oba horská kola. Takže tam manžel vybral zrovna novou cyklosedačku. Zítra bude všechno hotové, ještě koupíme Daníkovi přilbu a doufám, že v neděli vyrazíme na výlet. Teda když bude Daník v pohodě. ![]()
Jani, dělala jsi tu omáčku??? Chutnala vám??? My měli dneska mexický guláš s fazolema a Daník dojídal tu včerejší omáčku.
Zítra chci dělat palačinky a o víkendu krůtí řízky s bramborovým salátem a a a a v sobotu babo raď. Třeba nás zase pozve tchýně. Jo málem bych zapomněla, tchýně nám zaplatila tu cyklosedačku.
Teď mě napadlo, že bych v sobotu mohla udělat kuře na česneku s nivou. Je to šup šup a moc nám to chutná. Tak a mám skoro uvařeno.
Holky, jdu to pofackovat do kuchyně a pak se natáhnu. Zatím ![]()
PETRA
holky rozhodla jsme se vám napsat co jsme včer zažila.
Jdëme s natálkou domů a před barákem potkám moji sestřenku jak letí do aerobiku a že už je s toho doma na chocholouška že musí vypadnout a já se ptám „co malá už je zdravá??1,5roku“(od ponděli měla střevní chřipku
)A ona říká „né dneska jsme byli u doktroky a říkala nám že malá je infekční a že dva dny máme být doma a pak přijít na kontrolu“
A já jí říkám a tys to od ní nechytla??A ona já né ale manžel
Tak chápete to malá má infekční průjem manžel to od ní chytla a ona leze do kolektivu si zacvičit když pominu to že kdyby moje malá byla nemocná tak od ní nikam nejdu kor když i manžel je nemocný a taky chce mít asi svůj klid ![]()
A dneska jsme s natálkou na hřišti i vidím jak jde i s malou a volá na nás"ahoj"
Já ji říkám kam jdeme neříkla jsi že jste infekční a ona že volala doktorce a že jí řekla že můžou jít na procházku
Tak ona jeden den tak a druhý tak. Sobec sobecký je to a myslí jenom na sebe
Mám takový pocit že jela bruslit ![]()
Polámal se mraveneček
Polámal se mraveneček, ví to celá obora, o půlnoci zavolali Julínkova
doktora.
Doktor chrastil pokladničkou, Cikrt těšil neplakej, zaplatíš li
poplateček,
do rána ti bude hej.
Zaplatil mu třicet Kč, navíc ještě za předpis, ráno skončil v
nemocnici,takřka zralý na odpis. Čtyři stáli u postýlky, Cikrt si mnul ručičky, peníze se jenom sypou do té
naší kasičky.
Nedožil se mraveneček ani druhé hodiny, stoupla prudce zadluženost té
mravenčí rodiny.
Neměli už mravenečci, z čeho by dál mohli žít, poradil jim strejda
Cikrt,peníze si vypůjčit.
Sjednali si rychlou půjčku za necelou hodinu, na dlouho pak zadlužili svou
mravenčí rodinu.
Tímto končí ten náš příběh a co k tomu dodat víc, za rok přišel exekutor,
nezbylo jim vůbec nic.
A víte co je nejhorší??Že to docela sedí
![]()
Ahojík
nějak nestíhám,manžel byl teď často v práci,takže jsem byla celé dny s malou sama a u našich,dnes jdeu na sraz se zdravkou po 15letech a zítra jedeme ke tchýni......
Marůdkům posílám
![]()
Šamotko my děláme znojemskou taky tak jak Ty a je ![]()
Natty setstřenka je asi taky
,ne?
Nazdárek všem,
tak Daník už je celkem v pohodě, jen pěkně kašle a já si to užívám. Kromě teploty se vším všudy. V 16 jdu pomoct manželovi do bistra, tak se těším až to budu mít za sebou.
Natty, tak básnička je
a sestřenka je
K ní není fakt co dodat.
Jani, nám taky znojemská moooooc chutná. Mám jí od naší mamky, manžel jí neznal, ale oblizujeme se po ní všichni tři. ![]()
Já dneska nevařila, byli jsme u tchýně na švestkových knedlíkách. Mňam, ale já nějak neměla na nic chuť.
Zítra má být hezky (teď u nás zrovna prší, nějakej mrak), tak doufám, že vyrazíme na kolo. Manžel už ho přivezl a je super. Hned jsme ho s Daníkem u baráku vyzkoušeli. Včera jsem mu koupila i přilbu, takže jsme na výlet připraveni.
Zatím pa PETRA
Ahoj holky!
Kde jste kdo?
To bylo ale krásných pár dní,že?Dokonce jsme i grilovali,mňam.Celé dny jsme byly venku,chodila ze zahrady přímo do vany a pak úplně unavená do postele,je i docela pěkně opálená.V sousední vesnici byly hody,takže spousta kolotočů a stánků,tak jsme byli v so i v ne
, si to dokonale užila,praskla asi tisícovka
,příští rok to bude asi horší,nemohli jsme ji dostat dolů,ječela až se lidi otáčeli,co jsme to za Herodese,že ubohé dítko nenecháme se povozit.Takže byla na dětském kolotoči(nespočetněkrát),dětském řetízkáči (4×),skákacím hradu,létajících kačerech,autíčkách a dokonce jsme se obětovali a šli s ní na tu velkou zvonkovou dráhu.2×!!!Já jsem slízala dřevěná a zelená a Peťa ječela etě,etě…Ještěže je konec a odjeli.
.
Ve skleníku mi to pěkně roste,zahrada je posečená,prostě pohoda.
A co,Vy,jak jste strávili víkend?A dětičky jsou zdravé?
Jo,na kole taky jezdíme.Víte,že teď VZP přispívá na helmu pro děti 500kč?
Tak se mějte,zase se někdy ozvu.
Mažu ![]()
Příspěvek upraven 06.03.12 v 22:05
Ahoj holky ,vezmete mezi sebe i jednu porodní bábu na mateřské?
Jsem poprvé na emiminu a doufám,že jsem to napsala do správné kolonky
Je mi 34 let a jsem poprvé na mateřské.Mám 10 m. Honzíka Ahojky Petra