Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejhorší co může být je alkoholik u kterého víš že s oddělení odejde nohama napřed.
To čekání a to utrpení je hrozné. ![]()
jasně, že byl,ale byla to pro lidi asi dost dobrá recese několik let po revoluci…
![]()
NATTY,
mně osobně vadili mladší ročníky, co umírali na raka. Někdy to bylo fakt nekonečný. Srdce měli silný a tak se to nekonečně táhlo a my jim nemohli pomoct.
DANO,
tak to muselo být fakt super. To byl dost originální.
Tak já vzhledem k tomu že jsme dělala na kardio oddělení tak jsme tam moc s tímto do styku nepřišla ale muselo to být hrozné.
Já bulela pokaždé když jsme někoho zabalila. ![]()
my jsme tam většinou měli lidi kteří měli EF 10% a naději na transplantaci nulovou
Tak se čekalo.nejdřív měli jednu amp. Furosemidu forte/24 pak 2 pak 3 pak 4 a pak už byla anasarka ale drželi se vždycky zuby nehty
to bylo hrozné pozorovat jak ti lidi chtějí žít a žádná naděje že by to mohlo být aspoń trošku lepší ![]()
NATTY,
tak to taky není nic příjemného. Tohle je věc, která mi teď opravdu nechybí. Jinak mám zdravotnictví ráda, hlavně když je to o těch pozitivních věcech. A co si budem říkat, ono se někdy taky sakra zadaří. Že jo???
Jo jo v 90 % je to pozitivní ale tech zbylích 10 % stojí za to.
Ty jo docela jsme se do toho zase dostala a moc mi to chybí.Budeme si muset takto povídat častěji ty vaše příhody co se vám stalo na oddělení.
Budeme tomu říkat červená knihovna
![]()
( no tak né to byl jenom vtip
)
Tak to klidně můžem, zážitků mám dost a dost. Dneska Daneček krásně spinká a tak tu vysedávám.
Tak můžeš začít, ale nějaký pozitivní zážitek.
natálka taky spinká.
A zrovna ted na povel si žádný nevybavím.
Tak začni ty. ![]()
U nás je pokoj č.1 jednolůžák, dál od sesterny a dáváme tam spíš mladší pacienty. Zrovna tam ležela paní s trombózou, takže klidový řežim na lůžku. Měla podvečer návštěvu. Něco jsem potřebovala, vlítnu tam a pán tam rukama šmejdil po paní kde se dá. Vypadlo ze mě pardon a byla jsem pryč. Jo a tan pán nebyl manžel. ![]()
tak to musel být trapas ![]()
No k nám kdysi přeložili páni po IM že se mu to stalo na horách a že ležel 30 minut ve sněhu a že byl zázrak že ho vůbec rozdýchali ale jeho mozek se ocitl inteligenčně ta úrovni 4 letého dítěte.Věčne si rval cévku i s nafouknutým balonkem všechno bylo samozřejmně od krve.Chodil za náma na sesternu a ze slovy s takovýma exotama tady nebudu a odcházel ![]()
Když přišel primář tak před ním šermoval tou tyčkou od žaluzií a řval na něho co ty čaroděju ty si myslíš že já nevím jak ty to děláš?? ![]()
Zvonil telefon ze sanitek a on to vzal a že "sanitky??tady žádné sanitky nejsou tady jsou bohnice
Zvláštní že něco si pamatoval ale nedokázal to spojit.
Tak to jste museli mít taky veselo.
NATTY, malej se tam nějak vrtí, tak budu muset jít. Měj se a někdy napíšeme další díly.
![]()
Ahoj holky
Teda člověk tady půldne není a vy toho nakecáte ![]()
S tou vlajkou jsem se taky pobavila ![]()
No a ty vaše zážitky…fakt dobrý
A smutný ![]()
Mě umřela jen jedna paní v práci, u nás na ortopedii se moc neumíralo. Měla jsem ještě s jednou holkou noční (prosinec 2003) první a druhý svátek vánoční. V ten první svátek jsme si daly na sesternu tv a čučeli na Záhadu z Blair Witch. Předem ale po večerní vizitě jsme se s doktorem bavili, že je jedna paní na tom moc špatně, že to můžem čekat kdykoli, ale ne snad tu noc. No, samozřejmě jsme ji našli kolem čtvrtý ráno mrtvou
To je sice smutný, ale kdyby jste nás viděly, jak jsme k ní šly jo
Držely jsme se za ruce a čekaly jestli nás někdo ze zadu nepraští ![]()
Ty alkoholiky jsem taky moc nezažila. Ale zlámaný krčky u babiček ano, prostě v náledí na ten hřbitov vážně nutně musely, jako by jim tam něco uteklo ![]()
Vy mě normálně děsíte, žádný balíček s sebou nenosím …
Jo a ahoj Dančo
My už jsme si jednu psaly jak byla diskuze o sestrách. Tahle se nějak líp rozjela ![]()
Mě synek vytuhl, spí na gauči zabalený do deky. Já jedu za hodinku s kamarádkou do fitka, tak půjde na hlídání (buď manžel nebo děda, jak se dohodnou). A ani jsme dneska nebyli venku, počasí je hrozný, fakt aprílový. Doufám, že už bude zase brzy teplo.
Jo a taky jsem si vzpomněla, jak mi jednou na noční přivezli po půlnoci příjem, úraz-paní Němka. Běhala jsem od ní a ke slovníku otevřenému na netu. Ale domluvily jsme se. Šla pak rychle na sál a pak spala ![]()
Jinak ani moc nevím, spíš si vzpomenu časem.
Já jsem dřív měla v kabelce i Nitrák. Bylo mi blbé, že bych poznala infarkt a neuměla člověku pomoct. Jenže už mi prošel
.
NATTY, u nás v práci jsme říkali, že bysme na některé pacoše sypali Neurol ve velkém. Kámoška vymyslela, že by to mohla být jako cukřenka a tak jsme to mu začali říkat „neurolenka"
. Vždycky když nějaký člověk prudí, tak si říkám: „neurolenku na něj"
.
ŠAMOTKO, jo! Klip Klap! A ten Michal David, co? Já ho miluju ![]()
Jééé, kolikrát já dostala od pacoše přes hubu!
Dřív jsme je kurtovali hlava nehlava, dneska to holt není v módě. To raději zmlátit sestru, ale hlavně, že má svá práva
.
Jednou se nám jeden pacoš na JIP zastavil po ampuli Rohypnolu i.v.
To byl pak šrumec.
ŠAMOTKO, tak to je dobrý zážitek na tom jednolůžáku. ![]()
Jednou nám přivezli s infarktem chlapa, dva metry, sto kilo, fousy jak loupežník, byl docela v limbu. Přišla jeho žena a že prý, jestli jsme u něj našli pistoli, že ji prý obvykle nosí
. No, vyděšení jsme byli všichni. No, on pak zfibriloval, párkrát jsme ho bouchli a i kdyby měl deset pistolí, tak nebezpečném nebyl
. Pak byl u nás pečený vařený, takový dobrý známý ![]()
Holky, vyprávějte ještě něco ![]()
XYZ já teda nevím ale když má člověk infarkt tak mu nitrák nepomůže.nebo se mílím??
Ale já mám pocit že to pomáhá jenom na AP a právěže když ti nezabere nitrát tak je to zlé.No je fakt že už jsem dlouho doma ![]()
To my měli zase pacieta.Takový sympaťák všechny sestry s něho byli posrané a pak tam přišla policie že to je člověk na kterého je vypsaný celosvětový zatykač či co a že jak ho propustíme tak že ho zatknout.
No chlapci s URNY zřejmně byli netrpělivý a do ranního humbuku kdy jsme propouštěli 10 lidí další přišli k příjmu a ještě pár jsme překládali a další překlady vozili s jipek tak tam vlítlo 10 po zuby ozbrojených chlapů s kuklama na hlavě a pak jsme zjistili že celou dobu spal s pistolí pod polštářem ![]()
No sranda no
![]()