Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jééé, ŠAMOTKO, to jsi ty, jak jsi se ptala v diskusi, zda to vzít nebo nevzít?
Sice prd prachy, ale vypadneš z domu, co? Takže se ti tam líbí? To je super.
NATTALI, někteří chlapi mají žíly jak provazy, co? To by bylo minimálně na růžovou flexilu, klíďo i na zelenou
(bože, my jsme úchylné
)
Jak jsem učila na zdravce, tak jsem děcka učila píchat do takové umělé ruky (to za nás nebylo) - ty jo, to jsem se vyřádila ![]()
Ahoj xyz,
tak jsem to tam v ambulanci zvládla a líbí se mi tam. Pracovní dobu mám od 15.45 do 19, ale několikrát už jsem byla doma dřív. Ono je to tam docela pohoda. Ženský se neobjednávají, takže kdo příjde, ten příjde. Třeba teď ve středu přišlo jen 10 ženských, takže jsme si tam s dr. přes hodinu povídali a v 18.00 jsme to zabalili. Dám na dveře cedulku, že doktor vlastně primář byl odvolán do nemocnice a je to.:-)
Já vůbec nevím, kam se po mateřské vrátím. Určitě bych chtěla dělat na směny, ale na interně to stojí teď pěkně za prd, takže nevím, jestli si radši nepořídíme druhé mimčo..-))) Já můžu klidně chodit na směny, protože manžel je v invalidním důchodu a tak s hlídáním nebude problém.
Holky mám takový nesmělý dotaz, jestli vám to nevadí, zajímalo by mě, kolik jste si v práci vydělaly. Docela by mě zajímalo, jaké jsou poměry jinde.
Takže já jsem pracovala v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou na int. M, platová třída 7/4 a průmerně jsem si vydělala 10 500.
Jinak jen tak pro zajímavost, mám vystudovanou střední zemědělskou školu a ve 22 letech jsem se vrátila do školy a vystudovala vyšší zdravku v Hradci Králové, obor diplomovaná dětská sestra.
Jé a v ambulanci si vydělám 1500 hrubého, což je 1300 čistého.
Paaaa a doufám že mě nenaštvete s vašima výplatama.
![]()
Šamotko, super že tě to tam baví a každá kačka dobrá. Na směny? Mě napadlo dělat dvanáctky, ale navím, jak bych to zvládala s malým. No uvidíme.
Zorko, tu umělou ruku jsme měli taky, jde to tam ale jinak než na člověku (ztuha).
Jo a k těm penězům. Extra jsem se koukla na zápočtový list a průměrný měsíční HRUBÝ výdělek byl 17 400,– a průměrný měsíční ČISTÝ výdělek byl 13 625,–. Ale kdeže loňské sněhy jsou. Až mi daj v květnu 3800, tak mi spadne čelist
![]()
Jinak kamarádka dělá na Homolce na kardiochirurgické jip (nebo dospávák, teď netuším), a říkala, že holky co jsou tam dýl mají kolem 20 000 ,– čistýho ![]()
Jani,
díky za výplatnicové tajemství.
Tužila jsem, že náš špitál spravuje skrblík. Nejsme žádný megašpitál, jen okresní, vlastně teď už oblastní nemocnice, takže asi fakt nemůžeme čekat mega výplaty.
Ale moje poslední řádná výplatnice je stará skoro rok a půl, tak třeba už nám přidali. Práci:-)))))))))))))))))))
Xyz,
mám taky jeden dotaz na to vzdělávání po netu.
Když se zaregistruju, zaplatím, tak se přihlásím do nějakého kurzu a pak si prostuduju nějaký materiál a udělám test, je to tak? A těch kurzů je pak celkem 14. No a můj dotaz, kolik testů můžu dělat za měsíc? A lze ty kurzy i testy ukončit dříve než za rok?
Doufám, že jsi pochopila, na co se ptá, už mi tu nějak vypíná mozek a padaj oči.
Já mám zatím nasbíráno 12 kreditů a v dubnu jdu na tříbodový seminář. Zatím to nějak zvládám, ale na tom netu by to bylo pohodlnější.
Díky. ![]()
ŠAMOTKO, já prostě udělám jeden a přihlásím se na další. Zatím mám hotové dva a na třetí jsem přihlášená a mám stažené materiály. test udělám, jen co bude chvilka.
Myslím, že je udělám dřív než za rok, ale jestli jich mohu udělat víc, resp. zaplatit si víc než 14 za rok, to nevím.Já myslím, že 14 za rok je až dost. Podle toho, co jsem pochopila z mailů, co mi poslali, dostanu přesně za rok od zaplacení certifikát, kde bude potvrzení, že jsem udělala 14 kurzů.
Já ti ani nenapíšu, kolik jsem brala, protože už je to tak dávno, že to teď bude jinak. Navíc jsem měla příplatek za vedení a sloužila jsem gastro pohotovosti doma na telefonu a za to taky byla nějaká ta kačka. Ale jsme okreska, takže platy nic moc, rozhodně ne dvacítka ![]()
Ahoj
tak já se taky hlásim do klubu sester
.Já jsem doma 2 a půl roku a mám pocit, že neumim nic.
Pracovala jsem rok a půl, chvilku na emergency a potom na kardiologii.Práce mi moc chybí, šla bych hned pracovat, ale manžel si to moc nepřeje.
Kredity je moje noční můra
, letos se do toho musim pustit.
Xyz,
dík za odpověď. Přemýšlím, že to asi zkusím.
Gabco, vítej mezi námi. ![]()
Hezký den
, Gábi vítej ![]()
Tak holky, před chvílí mi volala paní z Domácí péče ze Slanýho, potřebovali by mě. Musím to doma probrat s manželem, ale láká mě to. Už jsme to nedávno trochu řešili. Musela bych si pořídit auto = zrušit svoji pojistku. No to mi ani nevadí. Potřebuju větší částku pro první složení peněz. Láká mě i to, že si malýho můžu brát s sebou. Školka nám funguje jen do 15:00, tak si můžu nechat třeba tři nejlehčí pacienty nakonec a jet k nim i s malým. Ptala jsem se na plat při plném úvazku (splnění 8 hodin denně), tak prý 12000-13000 plus diety a cesťák. Z těch dvou položek bych měla v klidu zaplatit leasing. A teď baby raďte ![]()
Gábi, proč manžel nechce, aby jsi šla pracovat?
![]()
Ahoj holky díky za přivítání
Janinkaz tak to jsi dostala super nabídku, brala bych jí všema deseti ![]()
Manžel chce abych byla s malym doma do tří let.Márovi budou teprve v květnu dva.Tak proto..
gabcaa píše:
Janinkaz tak to jsi dostala super nabídku, brala bych jí všema deseti
Fakt bys jí brala? Já jsem nakloněná k tomu, že spíše ano, ale stále se rozhoduji ![]()
Taky zdravím nově příchozí.
Natálce rostou zuby a vypadá to že všechny najednou takže máme doma řvoucí dítě které chce pořád jenom mňam
![]()
Jani tak to je paráda že jsi něco našla a za docela slušné peníze akorát co by mi vadilo by bylo že musím malého tahat mezi staré lidi ![]()
Ale jinak to asi nepůjde.Takže rozum do hrsti a honem než ti to někdo vyfoukne
Držím palce aby se ti to líbilo.Dělala jsme v domácí péči ošetřovatelku jako brigádu ještě na škole a byl to docela nářez ![]()
Tento týden se mám jít domlouvat do práce ohledně tech nočních ale vypadá to že to zase nestihnu příjde mi že už jsme jak důchodce
nemám na nic čas
![]()
A na ty kurzy jsem se taky ještě nepřihlásila
Já jsme hrozná ![]()
Natty, jsem si říkala, kde se couráš
Založíš diskuzi a ani se tu neukážeš
Ale růst zoubků u Natynky tě omlouvá ![]()
Ono je to spíš tak, že např. jeden den v týdnu budu mít třeba dědu na vyzvednutí ze školky, pak přijede babička z práce tak se vystřídají v hlídání, a já můžu ten den přijet domů až třeba v šest. Na ten den si hodím tři lidi, ke kterým jdu jen jednou v týdnu a tím si udělám strýčka. A to že vemu s sebou malýho, tak si rozmyslím ke komu. Třeba jen na píchnutí injekce apod. Ne k bércákům. Mě se domácí péče v praxi na střední nezamlouvala, málo pomůcek (např.rukavice) a tak. Ale rukavice mi může nosit kamarádka nebo mamka z práce, tak bych měla vlastní.
A co tobě se tam nelíbilo?
A naše drahý batole už vytuhlo, hurááá
![]()
JANI, mně se práce v domácí péči líbila. Já jsem tam měla osobní spor se staniční, ale ta už tamní, takže bych se tam klidně taky jednou vrátila.
Já jsem teda měla lidi, kde bych dítě nevzala, ale jiné zase, kde to bylo úplně ok. Nejhorší je, že odpolko budeš už spíš jezdit na inzulíny a injekce a to jsou dost často lidé, co už se moc nepostarají o sebe ani o domácnost. No uvidíš sama, jak to půjde. Nechat toho můžeš vždycky. Ale jen ten fakt, že malý uvidí staré lidi by mi nevadil, aspoň pozná, jak staří lidé žijí, vypadají, komunikují..... jen asi půjde občas o tu hygienu.
Jo tak, tak jsem to špatně pochopila ![]()
A co by bylo teda mojí náplní? Ještě jsem s vrchní nemluvila. Slíbila jsem, že se ozvu koncem března, začátkem dubna a vyjádřím se.