Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tomy jsme poctivě dneska půst drželi ale manžel byl nakupovat salámy a šunku na víkend a jak to předělával se sáčku do misek tak nám tak tekli sliny že to musel urychleně schovat a říkal že dneska vydří do půlnoci a všechno požere jediný kdo mě u nás dneska maso byla natálka
ta se prý nepočítá
Teda já válím s těma chybama… příspěvek zpět…Zroko
Opravuji na Zorko
, jsem jelito ![]()
Ten půst měl být dneska? Tak to už jsme stejně prošvihli ![]()
JANO, já to pročítám na tom SESTRA-IN. Resp. na jaký kurz se napíšu, ten si stáhnu a přečtu informace. Nikde jinde nic nehledám.
Když jsem učila na zdravce, tak jsem čerpala tady:
http://www.eamos.cz/…rz_obsah.php?…
http://www.yarousch.cz/…um/index.php
https://www.zdravcentra.cz/…l/index.html
http://www.sweb.cz/…chicelek.htm
ale je to spíš ošetřovatelství než přímo popis chorob z pohledu medicíny. Záleží, zda ti to stačí jen ze sesterského pohledu, na vysoké mi to nestačilo. Jenže když jsem dodělala školu, tak nám zdechnul komp a já jsem o všechny odkazy přišla a už jsem je znova nehledala.
Ta „zdravcentra“ jsou i pro doktory.
Zorko, tak ty stránky jsou super, ještě jednou díky moc. Mám co studovat ![]()
Jdu se mrknout, jestli už dítko spí. Přes den si zdřímnul, a ještě před chvílí si ke mě přišel malovat ![]()
Čauky,
zdravím lišku a vítám mezi námy odborníky.
![]()
Jani, dnes jsem byla u dr. Dlahu jsem si sundala už v pondělí a dnes jsem u dr kecala.
On furt vyhrožuje s dnou, ale já si myslím, že to budou šlachy nebo ten kloub. No každopádně jsem dostala jinou dlahu a za týden zase na kontrolu. Tahle dlaha je sundávací, takže to zase budu šidit. Jó a ještě jsem byla na krvi a čekám na výsledky. Prst už ani nebolí, ale ještě je trošku oteklý.
No a v práci super, ve středu bylo trošku víc lidí, ale doma jsem zase o něco dřív. V pondělí nemakám a zase až ve středu.
Jó a ten dárek pro Adámka od dědy je supéééééééér.
Jinak já byla dnes u našich, dopoledne jsem si došla k dr a odpoledne jsme s mamčou v tom super počasí jezdili dvě hodiny venku, aby se prdelka krásně vyspala. No co by pro něj člověk neodělal. Doma ho dávám do postýlky, ale u našich žádnou nemám. Manžel šel s chlapama na pivko, takže jsem ob:,–(ila pc.
Holky i já přeji všem krásné velikonoce a brzy se zase ozvěte.
![]()
Ahoj holky!
Zrovna jsem dodělala dort pro manžela,nestačí jen velikonoce,ale má i narozky,aspoň to vezmeme jedním vrzem.Úklid nechám na večer,až půjde dcera spát.Má 20 měsíců a začíná období vzdoru
,užívám si,je to fakt bezva,snad to někdy skončí,včera jsem se jí nevěnovala podle jejích představ tak pak sebou mrskla na gauč a jen vzteky mrčela
,naštěstí si vybírá,kam padne,venku to (zatím) nedělá…
Jinak ten nápad sbírat kredity přes net je super,jak budou nějaké penízky,tak se zaregistruju a zkusím to taky.Jsou ty testy těžké?Přece jen jsem maturovala v roce 1996 ![]()
Tak se mějte hezky.
Příspěvek upraven 06.03.12 v 22:34
Tak se tady hlásím.
Právě jsme dojeli s plavání
Bylo to naprosto skvělé.
Pořád se nemůžu dokopat se přihlásit na ten on line kurz alë ta doba určitě příjde až tě začne tect do bot ![]()
Jani tak co??Už máte hotové hřiště??Taky bych takové chtěla ![]()
A jak ses rozhodla s tou prací??Vezmeš ji???
XYZ - Tak co kolik už máš těch kurzů??a byli těžké??
A jinak všichni jak probýhají přípravy na velikonoce???Vajca už máte???
a jakou máte výzdobu??něco sem hoďte at mám pro příště inspiraci.
Jo a jani jak vkládáš ty fotky nějak na to nemůžu dojít ![]()
Tak opět přejeme všem pěkné velikonoce ![]()
Holky, ty kurzy nejsou těžké. Stáhnete si ty informace v pdf. souboru, prolítnete a klidně si to necháte otevřené a jdete dělat test.
Z etiky byl takové slovíčkaření, tam jsem se hned netrefila, ale třeba periferní nebo centrální kanyly byly úplně v pohodě. Liško, já maturovala v roce 1994 ![]()
A není to ani drahé, když si to spočítáte, akorát, že se to platí najednou.
Šmotko, hlavně abys měla ruku v pohodě. To je taková záhada, co? ![]()
„Šmotko…“
Zorko taky dobře válíš jako já ![]()
S tou prací pořád nevím
Ještě uvažuji nad variantou dělat dvanáctky v nemocnici. Měla bych zase víc volných dnů. Když budu dělat 12 na plný úvazek, tak mi to po rozpočítání musí hodit 160 odpracovaných hodin, jako kdybych dělala osmičky denně mimo víkendů? Poraďte mi.
Moje logika je :
8 hodin denně na plný úvazek je 40 hodin týdně a 160 za měsíc. Kdyby to bylo jak říkám, tak 160 hodin za měsíc děleno 12 hodinovými službami je 13,3 (13 směn na měsíc), děleno 4mi týdny je 3,3, tzn. 3-4 služby za týden? To by šlo.
Uvažuji zatím fakt je teoreticky, všechno je ve hvězdách ![]()
Natty, fotky. Takže uložíš si fotku z foťáku např. na plochu nebo někam do dokumentů. Pak si najedeš na emimino na fotogalerii, dáš upload obrázku, tu fotku tam uložíš. Až ti naskočí, klikneš pravím tlačítkem a dáš vlastnosti, zkopíruješ adresu. Pak si otevřeš okno jako na odpověď do diskuze, klikneš tady v nabídce na img, pak klikneš tase pravým tlačítkem a dáš vložit a zase klikneš na img a odesla a je to. Taky jsem z toho měla zkraje hlavu.
Tak šup na to a něco pěknýho nám pošli ![]()
No a hřiště pořád stejný. Zatím jen skluzavka a houpačka.
Čus, tady Šmotka.
Fakt dobrý, sem se alespoň zasmála.
Prst je furt o ničem, včera jsem sundala dlahu a ještě nenandala. Oteklý je jen trošku, tak jako byl ty 4 měsíce. Už ho nebudu ani komentovat. ![]()
Liško, maturovali jsme ve stejném roce - 1996, akorát já na hnojárně. Ta by mi teď asi moc nepomohla. I když ona se v nemocnici taky nějaká kráva najde a vlastně i prase. A kdo ví co ještě.
Jani, s tou prací ti neporadím, ale já sama mám radši směny než klasiku po-pá. Vyhovuje mi, když mám volno a můžu si kdeco zařídit, někam jet apod. Jsem na to už zvyklá a fakt mi to vyhovuje. Něco jiného to bude s dítětem, ale manžel je v inval. důchodu, takže nemám s hlídáním problém. Ale je to asi hodně individuální.
Jdu
a pak ![]()
PAAAAAAAAAAAAA
ŠAMOTKO, mooooc se omlouvám
. Jsem u tchánovců a oni mají trochu jinou klávesnici než my a mně se tu blbě cvaká ![]()
JANI, já zas hledám práci na ranní jen ve všední dny. Já nesnáším noční, fakt mi nedělají dobře.
No ale jestli máš hlídání na víkendy a noce, tak zas budeš mít víc volna. Ale víš jak to chodí, někdo je nemocný, někdo má dovču a naskáčou ti přesčasy, takže místo 3-4 směn můžeš mít i 5. To je většinou na standardu, tam je méně personálu, na JIP, ARO apod se to líp udělá, když je víc lidí na směnu.