Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, teď jsme s maličkou ve fázi rozkrmování, má vypít po třech hodinách 80ml mléka, ale vždy, tak po 50-60ml moc nechce, hlavně v noci.
Nemůžete mi maminky poradit, jak na to? Těch 80ml vypít musí, ale je to kolikrát hrozný boj, stříkání do pusinky, pláč, hlavně v noci je to pro mě už dost stresující a pomalu se hrozím každého dalšího krmení. ![]()
ahoj,tohle znám,měla jsem s malým to samé,byl nedonošený,slabý a při kojení vypil méně než měl takže dokrm odstříkaným mlékem.Dávala jsem mu to stříkačkou po prstě,sice to byl boj ale šlo to.Hlavně buď vpohodě,mimčo potřebuje klidnou mamču a neboj, až zesílí dokrm nebude potřeba,hlavu vzhůru ![]()
já taky úplně zkušenost nemám, ale zkusila bych častější krmení - já kojila po dvou hodinách, někdy i dřív.
A v porodnici jedné mamince ukazovali, jak podávat dokrm…prst do pusinky, lehce zmáčknout patro - začnou automaticky sát a přestanou plakat, no a vedle prstu vede hadička na který je napojená hadička a pomalu pouštět mlíčko.
lucie.t píše:
ahojky, proc musi vypit 80?
To me taky zajima.
Ahojky,
také mě zajímá, proč musí vypít těch 80. Jinak mám dva kluky, byli nedonošení, mírně ale byli. Ze začátku, když byli fakt prťaví jsem je v nemocnici také dokrmovala a to stříkačkou. Dala jsem jim ukazováček do pusinky, rukou co jsem jim dala ten prst (dlaň jsem měla na čele miminka) jsem držela hlavičku,aby necukli a jemně a pomalu jsem ze stříkačky dávala mlíčko. Pili úplně v pohodě. Tak snad jsem poradila. Malá špatně přibírá, že musí být těch 80 ml?
Ahoj,
nenapsala jsi, jestli kojíš nebo jste na UM, ale asi kojíš… Taky nechápu - jak už se někdo ptal, proč má vypít 80??? Pokud podle tabulek, tak to prostě neber až tak doslova. Moje malá (4,5 měsíce) pije jak kdy - někdy 180, ale taky se stane, že i míň, třeba i jen těch 80. Přibírá, dostává čajíky (protože nekojíme) a když už při krmení nechce a plive to, tak už jí to nenutím. Sama ví, kdy má dost. Je to kravina, nutit dítě, když nechce. ![]()
Pokud ti přibírá, tak bych to neřešila… ![]()
Jo a ještě dodatek - občas - hlavně teď, když byla ta vedra, tak se stávalo, že nechtěla jíst vůbec, tak jsem jedno krmení prostě vynechala a pak už na další jídlo pila… Držím palečky!
Jsem s malou v nemocnici a podle mudr musí vypít těch
ml. Naštěstí už to jde lépe a jsme na 10Oml.Krmím odstříkaným v kombinaci s Neocatem, bohužel po delší době v nemocnici už se na prso nechytá.Jinak malé budou tři měsíce.
me to prijde divny, memu malemu je 7m a tolik nikdy nevypije. ja tedy kojim, ale na noc jsem zkousela davat UM (jestli vydrzi dele spat) no a nikdy nevypil vic nez 60, myslim, ze ani pri kojeni nevypije o moc vic. proste pije malo a casto. nevidim v tom problem, tedy az na to, ze se nevyspim ![]()
Irisska píše:
Jsem s malou v nemocnici a podle mudr musí vypít těchml. Naštěstí už to jde lépe a jsme na 10Oml.Krmím odstříkaným v kombinaci s Neocatem, bohužel po delší době v nemocnici už se na prso nechytá.Jinak malé budou tři měsíce.
Tak to mě mrzí… Hele a co takhle (až budete doma) prostě mlíčko odstříkávat a krmit z flašky? Já to tak řešila s první dcerkou…
Držím pěstičky.
lucie.t píše:
me to prijde divny, memu malemu je 7m a tolik nikdy nevypije. ja tedy kojim, ale na noc jsem zkousela davat UM (jestli vydrzi dele spat) no a nikdy nevypil vic nez 60, myslim, ze ani pri kojeni nevypije o moc vic. proste pije malo a casto. nevidim v tom problem, tedy az na to, ze se nevyspim
A co takhle (aspoň) v noci to odstříkat a ať krmí někdo jiný?