Jak dostat do miminka mlíčko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1751
3.9.11 11:06

Jak dostat do miminka mlíčko?

Ahojte, teď jsme s maličkou ve fázi rozkrmování, má vypít po třech hodinách 80ml mléka, ale vždy, tak po 50-60ml moc nechce, hlavně v noci.
Nemůžete mi maminky poradit, jak na to? Těch 80ml vypít musí, ale je to kolikrát hrozný boj, stříkání do pusinky, pláč, hlavně v noci je to pro mě už dost stresující a pomalu se hrozím každého dalšího krmení. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
3.9.11 11:32

ahoj,tohle znám,měla jsem s malým to samé,byl nedonošený,slabý a při kojení vypil méně než měl takže dokrm odstříkaným mlékem.Dávala jsem mu to stříkačkou po prstě,sice to byl boj ale šlo to.Hlavně buď vpohodě,mimčo potřebuje klidnou mamču a neboj, až zesílí dokrm nebude potřeba,hlavu vzhůru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.9.11 12:01

já taky úplně zkušenost nemám, ale zkusila bych častější krmení - já kojila po dvou hodinách, někdy i dřív.

A v porodnici jedné mamince ukazovali, jak podávat dokrm…prst do pusinky, lehce zmáčknout patro - začnou automaticky sát a přestanou plakat, no a vedle prstu vede hadička na který je napojená hadička a pomalu pouštět mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.9.11 14:44

ahojky, proc musi vypit 80?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.9.11 15:54
lucie.t píše:
ahojky, proc musi vypit 80?

To me taky zajima.

• Citovat
  • Upravit
480
3.9.11 17:17

Ahojky,
také mě zajímá, proč musí vypít těch 80. Jinak mám dva kluky, byli nedonošení, mírně ale byli. Ze začátku, když byli fakt prťaví jsem je v nemocnici také dokrmovala a to stříkačkou. Dala jsem jim ukazováček do pusinky, rukou co jsem jim dala ten prst (dlaň jsem měla na čele miminka) jsem držela hlavičku,aby necukli a jemně a pomalu jsem ze stříkačky dávala mlíčko. Pili úplně v pohodě. Tak snad jsem poradila. Malá špatně přibírá, že musí být těch 80 ml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
4.9.11 13:38

Ahoj,
nenapsala jsi, jestli kojíš nebo jste na UM, ale asi kojíš… Taky nechápu - jak už se někdo ptal, proč má vypít 80??? Pokud podle tabulek, tak to prostě neber až tak doslova. Moje malá (4,5 měsíce) pije jak kdy - někdy 180, ale taky se stane, že i míň, třeba i jen těch 80. Přibírá, dostává čajíky (protože nekojíme) a když už při krmení nechce a plive to, tak už jí to nenutím. Sama ví, kdy má dost. Je to kravina, nutit dítě, když nechce. :roll:
Pokud ti přibírá, tak bych to neřešila… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
4.9.11 13:39

Jo a ještě dodatek - občas - hlavně teď, když byla ta vedra, tak se stávalo, že nechtěla jíst vůbec, tak jsem jedno krmení prostě vynechala a pak už na další jídlo pila… Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
4.9.11 16:59

Jsem s malou v nemocnici a podle mudr musí vypít těch 8Oml. Naštěstí už to jde lépe a jsme na 10Oml.Krmím odstříkaným v kombinaci s Neocatem, bohužel po delší době v nemocnici už se na prso nechytá.Jinak malé budou tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.9.11 19:20

me to prijde divny, memu malemu je 7m a tolik nikdy nevypije. ja tedy kojim, ale na noc jsem zkousela davat UM (jestli vydrzi dele spat) no a nikdy nevypil vic nez 60, myslim, ze ani pri kojeni nevypije o moc vic. proste pije malo a casto. nevidim v tom problem, tedy az na to, ze se nevyspim :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.9.11 07:38
Irisska píše:
Jsem s malou v nemocnici a podle mudr musí vypít těch 8Oml. Naštěstí už to jde lépe a jsme na 10Oml.Krmím odstříkaným v kombinaci s Neocatem, bohužel po delší době v nemocnici už se na prso nechytá.Jinak malé budou tři měsíce.

Tak to mě mrzí… Hele a co takhle (až budete doma) prostě mlíčko odstříkávat a krmit z flašky? Já to tak řešila s první dcerkou…
Držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
5.9.11 07:39
lucie.t píše:
me to prijde divny, memu malemu je 7m a tolik nikdy nevypije. ja tedy kojim, ale na noc jsem zkousela davat UM (jestli vydrzi dele spat) no a nikdy nevypil vic nez 60, myslim, ze ani pri kojeni nevypije o moc vic. proste pije malo a casto. nevidim v tom problem, tedy az na to, ze se nevyspim :-?

A co takhle (aspoň) v noci to odstříkat a ať krmí někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
5.9.11 10:40

Děkuji všem za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie