Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nás přimělo jít do třetího dítěte to,že já mám syna z prvního vztahu,manžel dceru-v péči,také z prvního vztahu a tak jsme pochopitelně chtěli společné dítko ![]()
jo a rozdíl?myslíš finanční? nebo celkově?rozdíl je v tom, že mám já větší honičku všechno stíhat
,finanční zatím moc ne,malá ještě malinká,takže krom plen moc výdaje nejsou,když tedy pominu prvotní investici do výbavičky,která je nemalá ![]()
Mě nepřimělo nic. Vždy jsme s manželem chtěli velkou rodinu, tak to tak nějak vyplynulo ![]()
Oproti 2 dětem to náročnější určitě je, ale ono hodně záleží i na věku dětí a na všem ostatním. Na druhou stranu mám občas víc času, protože děti si spolu už docela vyhrajou.
Asi to, že my jsme byli 3 a když byly děti 2, tak mi nějak ten třetí pořád chyběl.
Rozdíl mi nepřipadne tak velký, nevíc malý se narodil, když byly dceři 3,5 roku a byla soběstačná, a teď si malý hezky vyhraje se staršími. Všeobecně to vnímám spíš pozitivně, ikdyž si říkám, že kdybychom nešli do třetího, tak už mám větší klid, ale zase malý je zlatíčko, tak jsem ráda, že je všechny mám ![]()
nový partner
rozdíl v tom moc nevidím, je fakt, že děti jsou už velké, 17 a 11 let,…samozřejmě, že finančně to znát je…ale neměnila bych
Myslím si že velký rozdíl je 1dítě a 2děti…to 3 už takový rozdíl není teda moje zkušennost,taky záleží na věku dětí když jsou po sobě moc brzy tak to musí být masakr,ale taky záleží jak to ta maminka zvládá.Já mám kluky 15let,9let,a 7týdnů a je to pohodička. Hlavně kluci dost pomáhají vedu je k tomu,že musí pomahát(umýt nádobí,vyluxovat,povlíknout postele, a ten starší se snaží občas uvařit jídlo
)takže nejsem na vše sama a manžel samozřejmě taky pomůže,máme 1domácnost o kterou se dělíme stejně
A 3 dítě byla náhoda neplánované těhu...... ![]()
Dvě čárky na testu ![]()
Ale měli jsme to tak, že když bude, bude, když nebude, tak nebude - prostě jsme to vzhledem k okolnostem nechávali osudu (co kdyby to po dvou klucích byla holčička
)
Takže máme tři kluky
- starší dva jsou už velký (9 a 6 let), což je podle mě daleko menší stres než když jsem měla mimčo a tříleťáka, protože se spoustou věcí pomůžou. Finanční rozdíl zatím nepozoruju - oblečky podědil nebo dostal od tet, co se přišly podívat na miminko, kojím, plínky dávám látkový…
Nový partner po 13 letech tak jsme spolu začali na novo úplně se vším,jinak rozdíl moc nepovím já mám velký rozestup mezi dětmi dceru dokonce už z domu.
Škurpice píše:
nový partnerrozdíl v tom moc nevidím, je fakt, že děti jsou už velké, 17 a 11 let,…samozřejmě, že finančně to znát je…ale neměnila bych
souhlas finančně asi ano možná i ten čas trochu!
Taky nový partner
.Z předchozího vztahu mám 13letého syna.Ted ročního chlapečka a v říjnu čekáme holčičku
.Ta teda byla naprosto neplánovaná,ale než jsem se dokopala pro prášky,tak bylo zaděláno.Tak uvidíme,jak to budeme zvládat
,ale ono to nějak půjde ![]()
janinka4444 píše:Škurpice píše:souhlas finančně asi ano možná i ten čas trochu!
nový partnerrozdíl v tom moc nevidím, je fakt, že děti jsou už velké, 17 a 11 let,…samozřejmě, že finančně to znát je…ale neměnila bych
tak nás dokonce ne k 3 ale dokonce 3a 4tému (resp.dohromady k 5a 6tému ) ![]()
nový partner ,který překonal antikoncepci a máem společně dvojčátka
finanční rozdíl si myslím bude podle času řekla bych nejdřív to je znát(pleny UM atp) a jakmile se dítko zbaví plen UM začne jíst normální stravu bude to zase o malinko lepší a pak zase horší,záleží i na odstupu dětí ,od nejstarších máme 8a 9 let a od mladších 5let..tzn až nejstarší vylůezou do dospeláckého života bude to krapet snažší
Ahoj,já mám syna 14let z prvního manželství. Se současným manželem máme 10 ti letou dceru.I když má manžel mého syna rád,tužil po vlastním synovi.Tak jsme naplánovaly syna Tomáška (7 týdnů).
Honičku vůbec nemám,protože děti jsou už velké a samostatné. ![]()
No ja vzdycky chtela 3 deti, asi proto , ze jsem ze tri deti. planovala jsem si ze tak za 10let po druhatku-klukovi budeme mit benjaminka-holcicku … no clovek mini, zivot meni
… mame 3 kluky docela brzo po sobe, je to docela mazec, takhle za sebou bych do toho planovane fakt nesla
, ale stejne mi prijde, ze to jsou moje stesticka a nas zivotni dar. Ted si pomyslim tak za 7let na holcicku, he he ![]()
Maminky zajímalo mě co Vás přimělo jít do 3 dítěte ? A také zda je velký rozdíl mít dvě nebo 3 děti ?