Jak dostat partnera do práce...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
474
9.2.11 15:16

No, on hlavně prohlašuje, že je tolikrát zklamanej, že už prostě ničemu nevěří. Pravda je, že práce se neštítí, sázel tady třeba u obce stromky a to byl docela záhul, naposled právě prodával v Elektru, jenže tam ho taky vzali s tím, že to zkusí, a když to bude k tomu, tak ho vezmou na trvalo, jenže akorát jim tam odřel ty předvánoční honičky a pak mu řekli nazdar, nepotřebujem tě. Takovýhle zaměstnavatele taky chápu, chtěj ušetřit a všechno, ale za tohle chování k lidem bych je kopala do zadku.

Jinak rodiče do něj právě hodně tlačej, i přes známý se snažej ho někde upíchnout… zatím ale nikde volno není. Kdyby měl aspoň dodělanou tu školu…

Zase jsem nechtěla, aby to vyznělo tak, že je to mamánek, co se prostě i se mnou pověsil svejm rodičům na krk a na všechno prdí. Ono ho to taky žere… jenže s tím prostě dělá málo. :-?
Holt jak tady zaznělo, tak zkusím něco najít pro něj, dotlačit ho tam.
To s tím, že bych šla někam dělat já a on byl na mateřský, to je taky dobrej nápad mu to nadhodit. Nebo to tak případně udělat, když si do tý doby nic nenajde… já jsem s tím nikdy velkej problém neměla, v nejhorším jsem dělala noční v baru, což byl sice opruz a taky "pod moji úroveň"", ale práce jako práce.

Díky vám všem, co jste mi zatím napsali. Takhle mám aspoň víc sílu to řešit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.2.11 15:21
Jura007 píše:
Vivik, před rokem jsem měl tu samou situaci - mám ale výhodu, že jsem v Brně. Třikrát týdně (a dvakrát denně) prohlídnout www.prace.cz a www.jobs.cz - to byl základ. Pak projet internetové stránky firem, které jsem znal z minulých zaměstnání - dělal jsem technickou kontrolu, stýkal jsem se osobně s šoférama zákazníků. Pak jsem obvolal a navštívil personální agentury - ty mně sehnaly pár brigád a na jedné z nich jsem měl štěstí. Jednatel té firmy znal jednoho z mých bývalých šéfů. Od něho věděl, že se mně pracovat chce a že neodmlouvám. Takže okamžitě smlouva na dobu určitou a po třech měsících na dobu neurčitou ( prominutá zkušební doba). A je to. Pracuju za 17 000,– měsíčně. Sice nepřetržitý provoz - denní, noční, soboty, neděle, státní svátky - ale nejsem na pracáku.

Jojo, ty stránky znám… on je prohlíží a další taky… Ono je pravda, že ve městě je to něco jinýho, než na vesnici, tady je to do nejbližšího malýho městečka deset kilometrů a autobusy taky moc nejezdí - ale tak doprava se vždycky nějak vyřeší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.2.11 15:26

vivik opravdu hledej tu práci za něj pro něj, to je opravdu jediná možnost. Ne brigády, ale i několikrát denně mrkni třeba na Jobs.cz a žhavé nabídky a ihned posšli životopis s průvodním dopisem. Průvodní dopis musí ihned zaujmout, jinak se ani životopis nečte, to víš taky se tím občas musím prohrabávat. Je škoda, že nemá dokončenou školu, takže hledej zaměstnání s kvalifikací tou, kterou dokončil, ale se zaměřením z nedokončeného oboru, tedy nižší pozice s možností růstu, ne platu ale postavení. a zkus ho dokopat aby si školu dodělal dálkově, v jeho věku to ještě není takový záhul, jako třeba v 47 letech, jsou i vzdělání, kde se musíš dovzdělávat celý život bohužel a on má výhodu, že ještě není ze školy tak dlouho, navíc, většina zaměstnavatelů to podporuje, raději si lidi pro vedoucí funkce podpoří a vychovají sami jak se říká, prostě to zkus takto, víc ti poradit nemůžu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.2.11 15:30

vivik a deset kiláků do města je směšné, tady v Praze lisi cestují do práce třeba hodinu a půl, jen přes Prahu z jednoho konce na druhý je to cca 50-60 km, z okraje do centra běžně 30 km. Nemůže se spoléhat na práci za rohem to už je dávno pasé i na těch dědinách, 10 km se dá ušlapat i na kole. švára to tak dělá a ještě má krásné tělíčko 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.2.11 15:34
Lowel píše:
vivik a deset kiláků do města je směšné, tady v Praze lisi cestují do práce třeba hodinu a půl, jen přes Prahu z jednoho konce na druhý je to cca 50-60 km, z okraje do centra běžně 30 km. Nemůže se spoléhat na práci za rohem to už je dávno pasé i na těch dědinách, 10 km se dá ušlapat i na kole. švára to tak dělá a ještě má krásné tělíčko 8-)

Když něco najdu a on tu práci dostane, tak ho poženu klidně pěšky a osobně. :D A budeme mít krásný tělíčka oba.

Tak, teď se akorát bojím psát za něj dopisy… tak v nejhorším může prohlašovat, že to psal v horečkách a napůl v kómatu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.11 15:52

Lowel.. proč bych to nemyslela vážně?? ty jsi nikdy z ničeho neměla strach, když si nastupovala do nového zaměstnání a nebo jsi byla dlouho bez práce?? Je vidět, že asi ne..
Lidi se pak utvrdí, že jsou k ničemu a pak takové nátlaky do zaměstnání mu moc nepomůžou - pokud si hledá.. což si prý hledá a 3 roky nic…
Trocha méně tvrdosit a pochopení vy neškodilo…
Jenom jsem chtěla napsat, že by si zakladatelka měla s ním promluvit, jaké má pocity, proč si nemůže nic najít a tak- jestli ho orpavdu všude odmítnou a nebo se mu nechce..

• Citovat
  • Upravit
1648
9.2.11 16:06

anonymní, možná by jsi se divila, jaké strach a hrůzy jsem zažívala po tom, co jsem byla vlstníkem vlastní firmy s 500 zaměstnanci a pak najednou totálně pod hranicí bídy jako bezdomovec bez vlastní viny. V té době jsem se bát musela přestat, a uklízela jsem i mezi svodidly na Německých dálnicích a dokonce myla i hajzlíky po nocích, přes den jsem šla hledat kvalifikovanou práci a modlila se aby někdo z těch přísedících kteří hledali specializované inženýry v chemii mě osobně někde na odstavném parkovišti jako hajzl bábu nepoznal. a přesto to šlo, přesto si dodnes dokážu vážit i té hajzl báby, protože to není ani trochu lehká práce, je jako každá jiná jen za mizerný peníze. Jediná věc kterou jsem nikdy nezkousla byla, že po dobu 2 let, než jsem si zase svou pozici zpět vydobyla, tak jsem měla nad sebou nadřízené, které bych za jejich neschopnost já osobně dřív jako zaměstnavatel vyhodila z fleku a já je musela poslouchat i jejich stupidity. Dnes je to jiné, jsem spolumajitelkou koncernu a jsem vlastně zpět i když mám dva nadřízené, ale jsme si svým způsobem rovni a to jen proto, že jsem se nebála vrátit se. Takže pocity tvého táty moc dobře znám, stejně tak jako flustrovaného člověka, který ráno vstane z plesnivé matrace, vyžehlí si jediné drahé šaty žehličkou na dřevěné uhlí a jde do práce a nesmí své starosti a strachy dát ani trošku najevo, natož přiznat jak momnetálně žije. jsem jen ráda, že konečně po 6 ti letech mám tohle s manželem i dětmi za sebou a relativně klid, jen mě to naučilo, že můžeš být totálně na dně a to raz dva, nahoru to jde pomaleji ale o to víc si toho člověk váží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.2.11 16:14

Viviku ty průvodní dopisy i životopis zvládneš, neboj, důležité je o tom s ním mluvit, může mít sice strach, ale převládat by mělo „chci něčeho dosáhnout, chci se postavit na své vlastní nohy“ musí si to denodenně připomínat, říká se tomu motivace, já jsem měla v nejtěžším období na stěně přilepenou fotku našeho domu a zahrady, kde si spokojeně hrála tehdy 5 letá nejstarší dcera, který nám sebrali a pod tím na zdi napsáno, chci tohle vše zpět! A fakt se povedlo. asi ty sama nejlíp víš co by ho mohlo motivovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
9.2.11 17:29

No chlapi nesnáší, když jsou do něčeho nucený a tlačený. Spíš najít nějakou konkrétní motivaci. To že sedí u PC a hraje hry mi spíš ukazuje, že zpohodlněl. Jasně že dřív se třeba práce nebál, ale člověk fakt zpohodlní doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.2.11 17:31

No, mě už fakt nebaví se každej den ptát, co hledal a tahat to z něj, protože i obyčejnou otázku bere jako kritiku, a zabejčí se… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
9.2.11 17:41
Vivik píše:
No, mě už fakt nebaví se každej den ptát, co hledal a tahat to z něj, protože i obyčejnou otázku bere jako kritiku, a zabejčí se… :nevim:

No právě, to je přesně reakce na to, když se chlap do něčeho tlačí. Tak ho možná nech chvíli bejt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
9.2.11 17:44
:palec: a je Ti bez něj jistě líp :palec:
Laaja píše:
Ahoj,
taky bych to viděla tak, že si přítel zvyknul na flákání doma a spoustu volna a žádná zodpovědnost.
Dala bych mu asi nůž na krk, buď si najde fofrem práci nebo bude na mateřské a do práce půjdeš ty! Třeba to s ním hne :nevim:
V každém případě bych se fofrem snažila to řešit.
Já měla takhl fungujícího bývalého, dodělal vysokou a do práce se mu nechtělo, vše bylo pod jeho úroveň… :pocitac: …takže byl na pracáku a chlastal, pořád. Tak jsem ho kopla do řiti a šla dál!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.2.11 20:26

Tak jsem na to zavedla řeč, jasně že začal vrčet, a prej kouká každej den na inzeráty, a na ty, který jsou k něčemu, se ozve, tak se o něj nemáme starat.
Hmmm… asi jsem mu měla říct, že se nestarám O NĚJ, ale O NÁS. Jenže jsem se mu spíš zase omlouvala.
Tak příště třeba zase řeknu něco navíc… :roll:

PS: při tom hledání práce jsem našla i pár zajímavých brigád, třeba něco vyjde mě, a jeho to motivuje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.2.11 23:13

Myslím, že má sebevědomí na nule, tak dělá jak je nad věcí a spokojenej..Myslím, že moc dobře ví, že problém roste, jen se bojí ho řešit..Musíš ho nakopnout a podpořit..Je srab, ale na to se neumírá - chce to hodně hučet a podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
10.2.11 07:53

Vivik na brigády bych se pro něj moc neupínala, potřebuje mít do životopisu zapsanou praxi a to alespoň na půl roku, brigádu si žádný budoucí zaměstnavatel ani nepřečte a hlavně ho to nenadchne. mu chybí ta praxe jako taková, takže hledej i když vrčí jako buldok a vysvětli mu, že to nedělá pro sebe, ale pro vás všechny, jinak je taky možné, že ti skončí někde na pracáku a později na krku totálně bez peněz a to věř mi je ta nejhorší varianta pro rodinu. Brigáda je dobrá jen jako přivýdělek k nmateřské, nebo třeba normální práci, ale je to pořád jen brigáda, vyhodit a ukončit mohou kdykoliv, navíc vůči tobě nemají skoro žádné závazky, jako je výpovědní lhůta smlouva a tak. Jde jen o to aby nějak přežil první 3 měsíce a dostal smlouvu na neurčitou dobu, pak už máš teoreticky vyhráno a i on :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí