Jak je to s čerpáním "nové"/hodinové dovolené?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak je to s čerpáním "nové"/hodinové dovolené?
Dobrý den,
nevíte někdo, jak je to teď s čerpáním hodinové dovolené? Na pásce se mi „nově“ zobrazuje v hodinách. Mohu ji čerpat po hodinách?
Moc díky za radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To se zeptej u vás v práci. U nás se čerpá po 4 nebo 8 hodinách, tedy celý den/půl den. Ale pokud má někdo směnný provoz, má ty hodiny nastavené jinak. Jinak toto je novinka už od začátku loňského roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OptP píše:
Dobrý den,
nevíte někdo, jak je to teď s čerpáním hodinové dovolené? Na pásce se mi „nově“ zobrazuje v hodinách. Mohu ji čerpat po hodinách?Moc díky za radu!
To objevujes Ameriku brzy. Můžeš ji čerpat po hodinách. Záleží jak to máte u vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je stále omezeno čerpání na minimálně půlden. U nás lze čerpat jinou část než půlden nebo den jen v případě docerpavani těch ocásků na konci roku nebo při odchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Já myslím, že je stále omezeno čerpání na minimálně půlden. U nás lze čerpat jinou část než půlden nebo den jen v případě docerpavani těch ocásků na konci roku nebo při odchodu.
Super, toto jsem potřeboval vědět. Děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OptP píše:
Super, toto jsem potřeboval vědět. Děkuji!
jenomže tak to mají nastavené oni. Ty se musíš zeptat svého zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptám se též…mám poloviční úvazek, a zbytek dovolené mi vychází na 3/4 dne. tj…3 hodiny ze 4 hodinové pracovní doby…na mzdovém mi tvrdí, že to nelze vybrat, protože to nejde zadat do systému…přitom dovolená je normálně na pásce uvedena v hodinách…myslím si, že by neměl být tedy problém s vybráním těchto 3 hodin? Je argument mzdovky oprávněný?
- Citovat
- Upravit
Mně taky ve mzdách čerpání dovolené v hodinách zadat nejde. Jde tam zadat buď celý den nebo jen půlden dovolené. Asi by to šlo vyřešit nějakým updatem programu, ale nezjišťovala jsem to. Takže mzdové účetní věřím, že ji program nepustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jenomže tak to mají nastavené oni. Ty se musíš zeptat svého zaměstnavatele.
To ale neni tak úplně pravda, tohle určuje zakonik prace, ze to musi byt po celych smenach a výjimečně je možné cerpat i cast smeny, ale vzdy minimálně polovinu. Tedy to musi platit u vsech. Ano, nekde nemusi dat pulden, ale ono tim, ze cerpani urcuje zamestnavatel, tak nemusi dostat ani ten cely den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zeptám se též…mám poloviční úvazek, a zbytek dovolené mi vychází na 3/4 dne. tj…3 hodiny ze 4 hodinové pracovní doby…na mzdovém mi tvrdí, že to nelze vybrat, protože to nejde zadat do systému…přitom dovolená je normálně na pásce uvedena v hodinách…myslím si, že by neměl být tedy problém s vybráním těchto 3 hodin? Je argument mzdovky oprávněný?
Neni, pokud se jedna o zbytek dovolené, tak ti ho musi umoznit vycerpat, system je jeji problém. Nam diky 7,5 hodinové pracovni době pravidelně zbyva pulhodina a proste museli upravit system, aby sla vycerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adaneli píše:
Mně taky ve mzdách čerpání dovolené v hodinách zadat nejde. Jde tam zadat buď celý den nebo jen půlden dovolené. Asi by to šlo vyřešit nějakým updatem programu, ale nezjišťovala jsem to. Takže mzdové účetní věřím, že ji program nepustí.
Ja ji to taky verim, ale na druhou stranu to neni problem zamestnance, tohhle si musi vyresit mzdovka, potazmo zamestnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já bych to neřešil a nechal si to převést/proplatit. Fakt se ti chce na hodinu do práce a ještě se hádat a dělat problémy mzdovce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius zákoník práce říká, že minimálně půlden…po hodinách nelze… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Cenarius zákoník práce říká, že minimálně půlden…po hodinách nelze…
Zakonik prace rika, ze pokud jde o zbytek dovolené, tak lze. Jinak souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit