Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nekdy si tak rikam, jak je mozne, ze jsme tu, normalne komunikujeme a vubec jsme vyrostli bez: vsech tech interaktivnich hracek, blikatek, choditek, hnizdecek do postylky, ohrivacu lahvi, knih, ktere nam samy predcitaji a pod. Jak to trebas resily nase maminky, kdy nebyla balena kojenecka voda? Chapu, ze nekde na venkove se dala najit „kristalova studanka“, ale co deti z mesta? Byla voda pred 20 lety o tolik kvalitnejsi nez je dnes?
Co si myslite, jak to bylo driv a je potrebujeme dneska skutecne tolik veci pro nase deti?
Já si spíš myslím, že si některé z těch věcí pořizujeme spíš víc kvůli sobě
![]()
Taky se nad tím občas zamýšlím
My jsme měli postýlky natřené buh ví jakou barvou, lahve,kde bylo bůh ví co za látky, cucali jsme rampouchy, hrali jsme si z hrncema a klacíkama a nevím co všechno…Za pár let i to co je teď super nejlepší bude nebezpečná vykopávka a my? My už by jsme podle všech studii asi měli být mrtví ![]()
to víš že nepotřebujeme, to nás masírují média, pseudomóda, touha být lepší a mít lepší věci než ostatní u některých, závist i touha zkoušet nové… moje děti budou zcela jistě o některé ty výdobytky ochuzeny, doufám, že taky přežijí a budou normální ![]()
Je pravda, ze ja taky kupuju spoustu hracek dcerce prave proto, ze ja je nemela a vlastne si tak uspokojuju svoje potreby z detsvi
![]()
což my jsme to přežily dobře ,ale naše mamky měly více práce .. ![]()
74paja píše:
Nekdy si tak rikam, jak je mozne, ze jsme tu, normalne komunikujeme a vubec jsme vyrostli bez: vsech tech interaktivnich hracek, blikatek, choditek, hnizdecek do postylky, ohrivacu lahvi, knih, ktere nam samy predcitaji a pod. Jak to trebas resily nase maminky, kdy nebyla balena kojenecka voda? Chapu, ze nekde na venkove se dala najit „kristalova studanka“, ale co deti z mesta? Byla voda pred 20 lety o tolik kvalitnejsi nez je dnes?
Co si myslite, jak to bylo driv a je potrebujeme dneska skutecne tolik veci pro nase deti?
No ja nevim, ale voda je i ted hodne kvalitni, urcite lepsi, nez balena v plastovych lahvich, skladovana za nevhodnych podminek. A asi si si uz i sama odpovedela, prezit se to dalo v pohode, podle mne jsou to k zivotu nepotrebne veci, z matek se nejlip tahaji penizky ![]()
Koncem 80. let se treba prevarovala sodovka.
V 70. letech nejspis stacila voda z kohoutku.
My jsme naopak na chodítkách vyrostli a žijeme. Stejně tak nás máma posazovala v půl roce, polívečky nám dávala ve čtyřech měsících - pěkně poctivý s jíškou, nekojila - nebylo to v modě.
Taky mam nekdy pocit, ze cim vic organizuju detem cas, tim vic me vyzaduji a neumi se zabavit sami. Nasi byli porad v praci, nebo pracovali doma a ja se nepamatuju, ze by me vuuuubec napadlo je otravovat s takovou zadosti, jako pod si se mnou hrat. Na to byli vzdycky kamaradi…
taky si myslím že se to dnes všechno až moc řeší a v některých případech úplně zbytečně.
Ale holky na druhou stranu uznejte, ze takhle je to vetsi zabava hlavne pro nas
Kdyby se mel jeden starat jen o machani plin a vareni, bylo by to docela na svestku a verim, ze to pro tehdejsi matky dost casto bylo…navic nebyl internet! ![]()
asha píše:
Koncem 80. let se treba prevarovala sodovka.V 70. letech nejspis stacila voda z kohoutku.
No vidis, to jsem teda vubec netusila ![]()
Pajo, taky jsem nad tím uvažovala. Jak jsem přežila bez helmičky a chrániče kolínek. Lezli jsme po stromech a blbli na rezavém kole bez šlapek… Byla to krásná doba…
Ad. voda… neřekla bych kvalitnější, určitě se to méně řešilo. I když třeba u nás byla voda mnohem kvalitnější.
Měla jsem prvního syna 20 dní po převratu, v roce 1989, další syn byl v roce 1994 a nejmladší dcera je 2009.
U těch starších jsem plíny vyvařovala v hrnci na sporáku, pili převařenou kohoutkovou vodu, hraček měli poskrovnu, jediná kosmetika byl sypký pudr a Aviril olejíček. Z umělých mlík byl jen Sunar a Feminar.
U nejmladší jsme byla ráda za jednorázovky, kojila jsem, takže obr výběr mlík jsem nepotřebovala, hraček má taky pár, žádné interaktivní. Hodně knížek, kostky a má ráda plyšáky, s těmi si vyhraje nejvíc.
Do chodítka (pavouka) jsem dávala jen toho nejstaršího, o jeho škodlivosti jsem neměla ani tušení.
Jsem ráda třeba za internet, spoustu se tu toho dozvím, ale přežila bych i bez PC
, jen bych asi měla víc hotového ![]()
Bez některých věcí se dá docela dobře obejít.
Ani u jednoho dítěte jsem neměla odsávačku, ohřívačku lahví, teploměr do vody, z kosmetiky mi stačil jen ten olejíček.
Myslím si, že je to jen masáž a potřeba vydělávat na těch nejmenších.
Příspěvek upraven 09.01.12 v 12:51