Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mne, jak jste přesvědčily partnera k tomu, aby se rozhoupal k tomu mít s vámi dítě.
Mému partnerovi by to nevadilo, nijak se nechráníme už přes rok. Akorát každý měsíc řeší, jestli náhodou nejsem těhotná.
Nechci ho do něčeho nutit, můj názor zná (že dítě chci a on se nemusí nijak hlídat, kdyby mu náhodou něco ujelo dovnitř).
Nijak řekli jsme si že necháme volný průběh, a zadařilo se hned, na 3: jsem ho ukecala, a nakonec se stejně zadařilo ještě dřív, než bylo v plánu.
@meredith001
Nepřesvědčovala jsem, chtěl to stejně jako já. NIkdy bych neměla dítě s chlapem, o kterým vím, že dítě moc nechce.
Ten fígl byl asi v tom, že jsem ho nepřesvědčovala nijak. Sám chtěl děti. Pokud ho musíš přesvědčovat, tak to bude vynucený a nemusí to dobře dopadnout ![]()
@meredith001 Nepřesvědčovat - zásadně ne!! Pak skončis jako kazde třetí manzelstvi pripadne v teto republice a to sama. Na rovinu bych se ho zeptala proc se tak ptá? Jestli po tom tak uz touží? Ci se boji? Pokud to druhe, sedla bych si s partnerem a vse jeste jednou ujasnila. U nas to tedy bylo tak, ze jednoho dne prisel manzel domu a kdyz byl u PC a ja šla okolo, zavolal pojď sem a ja no? A on chci s tebou dite a vzit si te
koukala jsem tenkrát jako puk
bylo to opravdu,,romantické" ![]()
Příspěvek upraven 22.10.14 v 19:12
Můj manžel chtěl dítko snad víc než ja…nechtěla bych dítě, že to nějak ujelo ![]()
A proč by jsi ho měla přesvědčovat? Buď chce, nebo nechce… A tady evidentně nechce, takže bych se pro jistotu ještě zatím chránila… ![]()
No, tak nějak jsme se dohodli, že po svatbě bychom chtěli dítě. Tak jsem den po svatbě dobrala platíčko HA, další nenačínala a za dva týdny jsme počali dceru ![]()
@catherine100 píše:
Můj manžel chtěl dítko snad víc než ja…nechtěla bych dítě, že to nějak ujelo
já taky ne. ![]()
Oba jsme dite chteli, pokud on resi kazdej mesic jestli nejsi tehotna v zadnym pripade neni pripravenej na dite..
@meredith001 U nás se řešilo, že chlap i po téměř 6letech byl spokojený, já vztah chtěla posunout. Tak jsme začali řešit svatba nebo děti? Nakonec přišel s tím, že se začneme snažit, ono to stejně potrvá půl roku, rok. Po prvním snažení jsme oba z toho neměli ten správný pocit a domluvili se, že přerušíme a začneme na Vánoce, nebo Nový rok (i z toho důvodu, že nám příští rok končí dědická daň na bytě a můžeme ho prodat - chceme domek)… No a za 16dní menstruace stále nikde a pak dvě čárky na testu. Já která chtěla nejvíc, jsem se začala strááášně bát a přítel vysmátej, že to je super!
Jen bych se trochu zastala zakladatelky, oni někdy ti chlapi fakt prdlajs ví co chcou, můj manžel vlastně nebyl striktně pro ani proti, věděl že neberu HA a ani jinak se nechráníme, no a když to po roce vyšlo tak byl rád.
Ten můj dítě chce, když se nijak nechráníme a každý měsíc se mně ptá, jestli nejsem těhotná. Taky se mne někdy ptá na věci, jak se o dítě postarám apod., příp. jak teč řeší, jestli se do bytu vejde postýlka ap. Nestačím se divit.