Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak se snažíme a snažíme, ale…
Ovulka proběhla 13.10.2014
Tudíž dnes osmý den po ovu, MS by měla dorazit za pět ní…
Od 15.10. mě bolí a natýkají prsa (dokonce se i zvětšily) - dělá se mi černo když rychle vstanu - mám neustále žízeň - v puse mám pocit, jako bych olizovala železnou tyč - bývá mi vedro (normálně jsem zimomřivá) - bolí mě kyčle při delší chůzi ( posléze si připadám jako postižená a pajdám) - píchá mě v podbřišku, asi 10cm nad stydnou kostí, bolest v sedě však přechází až dolů, někdy až na stehna… - Také si připadám více unavená. bez nálady, občas i naštvaná…
Nemůžu již vydržet sama se sebou, ve vlastní kůži.
Chtěla jsem se zeptat zda s tím máte podobné zkušenosti, případně mám zkusit těhu test?
![]()
@Dzeinny píše:
Ahoj holky, tak se snažíme a snažíme, ale…
Ovulka proběhla 13.10.2014
Tudíž dnes osmý den po ovu, MS by měla dorazit za pět ní…
Od 15.10. mě bolí a natýkají prsa (dokonce se i zvětšily) - dělá se mi černo když rychle vstanu - mám neustále žízeň - v puse mám pocit, jako bych olizovala železnou tyč - bývá mi vedro (normálně jsem zimomřivá) - bolí mě kyčle při delší chůzi ( posléze si připadám jako postižená a pajdám) - píchá mě v podbřišku, asi 10cm nad stydnou kostí, bolest v sedě však přechází až dolů, někdy až na stehna… - Také si připadám více unavená. bez nálady, občas i naštvaná…Nemůžu již vydržet sama se sebou, ve vlastní kůži.
Chtěla jsem se zeptat zda s tím máte podobné zkušenosti, případně mám zkusit těhu test?![]()
![]()
Mno vypada to nadejne
zkusila bych určo teh.test z ranní moci ![]()
Ja u dvou ze tří těhotenství taky cítila železo. Podle toho jsem poznala a testovala. Vyslo pozitivně i par dni před očekávanou Ms. Ale jedno těhotenství
skončilo ve 12 tt.
Takže tak…
@missah, v r. 2013 jsem take měla spontánní potrat v 11+3tt
a v lednu ve 3tt… Tak se děsím, nechci být sklamaná…
@Dzeinny strach mam od samého zacatku tehotenstvi..a nejspíš nezmizí az do porodu..ale kvuli mimiskoj se tomu snažím čelit statečně a s optimismem ![]()
Já to cítila na prsou. Prostě byly najednou „jiné“. A bylo to tam. Břicho mě taky bolelo, ale myslela jsem že to je z cyst, které jsem mívala. Test jsem si ale dělala asi dva dny po tom co měla být MS a ještě tam nic vidět nebylo.
NE strach z toho jak to dopadne určitě né, už jsem nad tím uplně přestala přemýšlet, hotit to atd. a teď tohle, jsem z toho vyšuplékovaná, při prvním těhu jsem to měla uplně jinak, tedy tak že nic nic nic a pak najednou na gyndě jejej, jseš těhotná… ale žádný píchání nic… ani nevonosti, ani únava…
@B EL a to bylo u prvního nebo druhého těhu? Při prvním bývá HCG do konce prvního trimestru slabší
@Dzeinny
Ono to stejně neovlivníš. Me dr rikal, ze 20% všech těhotenství se potratí. Snad jsi si už vybrala a užiješ si briška.
Ten strach znám. Těhu po potrtu jsem se bála celé, než jsem měla dceru v náručí. Další jsem se už nebála. Zase jsem měla obrovský strach o druhou dceru při porodu, pěkně pozlobila. Teď mám 2 zdravé děti a plno „jiných starosti“, ale ještě si občas vzpomenu.
Přeji ať to vyjde
@Petitchat …strach mám sice, ale ne ten že by to nevyšlo, ale z toho, že zase dělám něco špatně ![]()
@Dzeinny ja to chápu.. Na Tvém místě bych určo zkusila testik..u me to bylo videt jeste pred menstruaci..snažit se nestresovat a odpočívat, kdykoli budeš moct..jsem těhotná po ivf, strach, ze neco dělám blbe mam denodenne
ale stejne s tím nic nenadelame…Musíš věřit v nejlepsi, počítat s nejhorším.. ![]()
@missah Díky, první těhu bylo fajn, bez komplikací, porod se vším všudy trval tři hodiny, když jsem začala chtít druhé, tak se to začalo pěkně ***… 2× potrat, nepravidelná MS, občas se objevilo i kyselejší prostředí. (měla jsem manžela deb*la což se projevilo už po svatbě, kopal mě, mlátil, psychicky vydíral… před byl milius a gentleman)
Takže uvidíme, ve středu to prvně zkusím, hned po ránu testnout… a pak se uvidí… každopádně, pokud tohle nejsou příznaky, tak už mě nic jiného nenapadá (zapoměla jsem hned na úvod dodat, že mi slezly i gelovky)