Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Dnes mi můj muž řekl, že mám „jinou pitulu“. Lépe řečeno, že mám jakoby oteklé vnější pysky a vnitřní pysky.
Já jak se na sebe dívám, tak nepozoruju nějaké změny. Snažíme se o miminko a dnes je to druhý den, co mám zpoždění. Ještě netestuju, abych nebyla zklamaná. Chci počkat do pátku a pak tkusit testnout.
Stalo se Vám to taky někdy, že jste u těhu měly „jiné“ vnější pohlavní orgány? Díky za každý názor. ![]()
@Pipet Já taky až ke konci. A fuuuuj, zánět jsem jednou měla, a taky to bylo všechno nateklý… ale svědělo to a bolelo, to by nepřehlídla.
Doktorka mi říkala, že je to ještě dobrý, že tam jednou měla pacientku a ta to dole měla, jak takový ty opičky prdýlky…brrrr.
Ale to, co jsem měla nakonci druhého těhotenství, bych nepřála nikomu… i když podle všeho jsem měla ještě to nejmenší, co jsem mohla mít.
Ve skupině tomu předporodnímu stavu jedna říkala „přejetý netopýr“ - no, docela trefné.
Ale hned na začátku to asi nebylo
určitě ne tak, že by si toho všiml chlap.
@Pipet píše:
Ve skupině tomu předporodnímu stavu jedna říkala „přejetý netopýr“ - no, docela trefné.Ale hned na začátku to asi nebylourčitě ne tak, že by si toho všiml chlap.
Měla jsem u obou těhotenství, u druhého poměrně záhy (tak kolem osmého týdne byly dle manžela vidět změny).
Můžu se zeptat, za jak dlouho po porodu se vám to vrátilo zpátky? A jestli to teď máte „úplně stejné“ jako předtím, nebo jsou pořád vidět změny? Minulý týden jsem si toho totiž všimla u sebe a nejsem z toho moc nadšená, vypadá to divně, tak ať vím, na čem jsem.
(vím, že jsou to malé věci, ale stejně)
@Zireael Mám za sebou dva porody, u obou dětí mi pipina v těhotenství natekla a „nafoukla se“.
A vypadá dneska naprosto normálně. Nepozoruju absolutně žádnou změnu, manžel taky ne. Vrátilo se to všechny zpátky.
Vrátilo se to poměrně rychle, po šestinedělí už jsem vypadala normálně.