Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj tak nás to na podzim taky čeká,dostavíme dům takže to bude všechno od podlahy..a budeme si na to vybavení brát hypotéku,v hotově tolik bohužel nemáme a kdybychom měli šetřit a zařizovat postupně tak by to bylo na hodně let.Ale např v ikee mají moc hezké doplnky za rozumné ceny které byt zútulní…
Ahoj tak ja sice bydlim da se rict v pronajmu u rodicu,nicmene mam svuj mensi bytecek..plovoucka tu byla,na lcd jsem setrila rok,sedacku mam mega starou jen am na ni hozen novy prehoz takze je jeste pouzitelna,nabytek mam taky stary ale nedavno jsme ho rekonstruovala a natirala vse na bilo,takze asi tak..jo a jinak jsme koupila krasne zavesy v jysku,za pakatel,vymalovala hezkyma barvama,povesila fotky kluku na zed,a uz je to lepsi,myslim ze pozvat bych si tu i nekoho pozvala..vis co bud rada ze mate kde bydlet a na cem spat,neresila bych jestli se tu bude navsteva libit,kdyz budes mit cisto navonano,a hezky vymalovano tak to bude urcite ok:)drzim palecky
Postupně si kupovali. Ale fungujou i bazary s nábytkem, kde se dají najít dobrý kousky relativně za pár korun.
Takový ty funkční věci jako podlaha, to už bylo hotovo. Ale nová by se šikla, plovoučka, co tu máme je už docela mizerná. Uvažujeme však o nějakým marmoleu nebo tak něco. Až na to bude:-)
My měli dlouho starej nábytek, každej pes jiná ves, dodneška tak něco máme, černou komodu, modrou postel, postýlku a přebalovací pult v bříze
ale tak prostě nemám (zatím) na to, abych si to hezky sladila…
dokonce zítra budem měnit gauč, 30 let starý za 10 let starý… ![]()
Ale co jsem chtěla napsat: Vždycky mi pomohlo „dodělat“ to doplňkama, např. v obýváku, kterej byl taky takovej splácanej, jsem zvolila červenou a koupila pár červených věcí: plastový obaly na kytky, závěs, polštářky na gauč, svícen… papírový kapesníky co leží na poličce kupuju zásadně v červený krabičce…
Časem si snad pořídíme větší byt a snad si ho i hezky zařídím, sním o tom už leta…
![]()
My taky bydlíme v nájemním bytě, peněz není nazbyt a vzhledem k tomu, že byt není náš a nevíme, jestli tu chceme zůstat, tak do větších úprav investovat prostě nebudeme. Máme starý nábytek, nijak mi to nevadí a návštěvy se sem zvát nestydím..
Já si myslím, že je to vše hlavně o pocitu, tak nějak odbourat ten blok.. Je to o přístupu. Mám jiné priority a nevadí mi, že nemám obývák vystřižený jako z katalogu..Samozdřejmě mám čisto a v rámci možností uklizeno..
Tak koukám, že asi jako jediní jsme si vzali vybavení na splátky. Peníze jsme sice na některé věci měli, ale přišlo nám lepší se nevycinkat z pěněz a pomaličku splácet. Hodně obchodů nabízí splátky bez navýšení, takže nás to nijak nemrzelo a nic jsme nepřeplatili navíc. My jsme prostě takoví, že musíme mít vše hned, pokud to jde ![]()
Ale určitě je to především o pocitu tvém a vše je v hlavě, člověk nepotřebuje moc věcí k životu. Dle mě domov dělají především maličkosti a věci, ve kterých mám vzpomínky ![]()
Nejlepší je zaměřit se na jeden pokoj, ten dodělat k obrazu svému a pak se pustit do dalšího ![]()
Jana206 píše:
My taky bydlíme v nájemním bytě, peněz není nazbyt a vzhledem k tomu, že byt není náš a nevíme, jestli tu chceme zůstat, tak do větších úprav investovat prostě nebudeme. Máme starý nábytek, nijak mi to nevadí a návštěvy se sem zvát nestydím..
Já si myslím, že je to vše hlavně o pocitu, tak nějak odbourat ten blok.. Je to o přístupu. Mám jiné priority a nevadí mi, že nemám obývák vystřižený jako z katalogu..Samozdřejmě mám čisto a v rámci možností uklizeno..
Máme to úplně stejně
Prostě do nájemního bytu nemá smysl investovat… (a teď ani ty investice nejsou) takže starý nábytek to jistí… S tím, že nemáme ani postel třebas, ale jen matraci na zemi.
Já taky bydlím v podnájmu. Byt nebyl vůbec zařízený, tak jsem si všechno koupila, postupně. Začalo to skříní, rozkládací pohovkou (která mi slouží i jako postel
), knihovnou, komody atd. Já jsem si na to něco půjčila od kamarádky, něco jsem měla našetřené a hodně pomohl můj děda. Moc udělá vymalování bytu, nábytek seženeš levně a hezký, moderní, jak už ti tady holky radily, třeba v Ikee, i jinde, samozřejmě, zkus se mrknout na net. Stejně tak doplňky a hezké obrázky v rámečcích na zeď ti zútulní byt. A taky třeba kytičky
Televizi nemám vůbec LCD, mám klasickou „55“, ale jde perfektně, takže mi stačí. Inspiraci hledej na internetu! Určitě najdeš hodně věcí a zjistíš, že to nemusí být vždycky o penězích
![]()
Já bych raději vzdušný prostor a pár kusů nábytku než neustále utírat prach ze skříní a poliček.
Já byt nezařizovala, přistěhovala jsem se do zařízeného. ![]()
No ale… LCD TV nemáme a nějak nemám potřebu ji vlastnit, ani super sedací souprava tu není, ale jen malý gauč a taburetky. ![]()
A holky, mimochodem, Ikea bude mít v nejbližší době výprodej
(jestli už nemá
)
Monny89 píše:Jana206 píše:Máme to úplně stejně
Já si myslím, že je to vše hlavně o pocitu, tak nějak odbourat ten blok.. Je to o přístupu. Mám jiné priority a nevadí mi, že nemám obývák vystřižený jako z katalogu..Samozdřejmě mám čisto a v rámci možností uklizeno..Prostě do nájemního bytu nemá smysl investovat… (a teď ani ty investice nejsou) takže starý nábytek to jistí… S tím, že nemáme ani postel třebas, ale jen matraci na zemi.
Monny89 taky spíme na matračkách
Ale napadla mě jedna „hurá akce“-budem dělat letiště z europalet
V nějakém pořadu měli z palet konferenční stolek a světe div se, vypadá to úžasně. Investice za brusnej kotouč a lak, nic víc ![]()
Verca182 píše:Monny89 píše:Monny89 taky spíme na matračkáchJana206 píše:Máme to úplně stejně
Já si myslím, že je to vše hlavně o pocitu, tak nějak odbourat ten blok.. Je to o přístupu. Mám jiné priority a nevadí mi, že nemám obývák vystřižený jako z katalogu..Samozdřejmě mám čisto a v rámci možností uklizeno..Prostě do nájemního bytu nemá smysl investovat… (a teď ani ty investice nejsou) takže starý nábytek to jistí… S tím, že nemáme ani postel třebas, ale jen matraci na zemi.
Ale napadla mě jedna „hurá akce“-budem dělat letiště z europalet
V nějakém pořadu měli z palet konferenční stolek a světe div se, vypadá to úžasně. Investice za brusnej kotouč a lak, nic víc
To my asi zůstaneme u té turecké postele..
zatím nám to takhle vyhovuje.. ![]()
Tak já v současném bytě bydlím cca 10 let. Postel jsme si s manželem koupili asi po 4 letech, předtím jsme spali na nafukovací matraci, plovoučku a sedačku máme od tohoto září a LCD nemáme doteď. Přesto si myslím, že to vždycky u nás bylo v pohodě, vždyť o to ani tak moc nejde. Kdybych věděla, že mě návštěva zkritizuje za moje vybavení bytu, tak si ji ani nezvu - ne že bych se před nima styděla, ale jestli někdo nechápe, že když nejsou prachy, tak se žije jak se dá, nemá u nás doma co dělat ![]()
El-Brno píše:
Tak já v současném bytě bydlím cca 10 let. Postel jsme si s manželem koupili asi po 4 letech, předtím jsme spali na nafukovací matraci, plovoučku a sedačku máme od tohoto září a LCD nemáme doteď. Přesto si myslím, že to vždycky u nás bylo v pohodě, vždyť o to ani tak moc nejde. Kdybych věděla, že mě návštěva zkritizuje za moje vybavení bytu, tak si ji ani nezvu - ne že bych se před nima styděla, ale jestli někdo nechápe, že když nejsou prachy, tak se žije jak se dá, nemá u nás doma co dělat
Přesně tak
, ale nejde ani o to, že nejsou prachy, někdo prostě nemá potřebu mít nový a moderní byt… Já si třeba nepotrpím na elektroniku, nepotřebuji ani drahý nábytek, mám ráda jednoduchost a dost mi naopak záleží na celkovém dojmu a jestli to všechno ladí, doplňky a tak, nemám ráda cetky… Takže spíš je to o způsobu bydlení než o penězích, a to musí přátelé respektovat ![]()
Bydlime v podnajmu, penez neni moc nazbyt. Pripada mi, ze kazdej ma super moderni zarizeni byt, jen ja jen vzdusnej prostor. Jednak nemam vubec predstavu jak poskladat nabytek a tak a jednak nez bych si neco chtela koupit, tak nemuzu jit hned si vybirat (kvuli financim).Stydim se sem brat navstevy
Mame ten podnajem ve stavu spis pred rekonstrukci, ale verim, ze i tak se da udelat utulnej a peknej. Zajima me, jak jste si zarizovali byt? Jak dlouho vam trvalo koupit si plovoucku, LCD televizi, peknou sedacku? Setrili jste dlouho a postupne nebo si mohli koupit vse hned?