Jak, kde a kdy žádat o rodičovský příspěvek

2
24.7.17 00:03

Jak kde a kdy žádat o RP

Ahojte :mavam: chtěla bych se zeptat, jak kde a kdy žádat o Rodičovský příspěvek termín mám 12.8 musí u toho být i otec?… Ukončila jsem studium a momentálně jsem vedena na UP :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
24.7.17 05:58

Tak pokud nemas narok na materskou, tak uz jsi tam asi davno mela byt. O RP se zada na uradu prace. Otec u toho byt nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
24.7.17 07:07

Zada se az po porodu, otec byt nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
24.7.17 08:33

Pokud není nárok na rodičovskou- což v tomto případě není, tak se žádá o rodičák po porodu- lze to i zpětně. Peníze vyplácí max. 3 měsíce zpět. nejlepší je vyplnit formuláře doma a pak jít žádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.7.17 09:57

@Minnie126 Žádáš po porodu (až budeš mít rodný list dítěte) na úřadu práce podle místa trvalého bydliště. Žádost ti dají na ÚP nebo si ji můžeš stáhnout na netu: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp

Na konci toho formuláře najdeš seznam potřebných dokladů a dokumentů, které se dokládají k žádosti. Otec dítěte s tebou jít nemusí, ale budeš potřebovat jeho podpis na žádosti a mohou chtít i jeho občanku. Pokud si chceš zvolit měsíční výši RP a partner splňuje ke dni porodu potřebnou délku nemocenského pojištění, tak budeš dokládat potvrzení o jeho vyměřovacím základu, které mu dají na OSSZ, ale musí na OSSZ doložit přílohu z práce o jeho příjmech (stejnou, která se dává k žádosti o PPM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.7.17 11:11

Dobře :)) děkuji moc za info :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3516
5.3.18 09:41

Holky, kdy je potřeba nejpozději zažádat o rodičák? Někdo mi říkal, že měsíc před koncem mateřské, je to tak? Mateřská mi končí 5.4. a nevím, zda se na úřad tento týden dostanu, mám nemocné dítě. Spěchá to nebo to s klidem můžu nechat na příští týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
5.3.18 09:48

@Sofie2013 Nech to z klidem na další týden, nic horšího, než že ten první rodičák dostaneš později se nestane. I když v tomhle případě ne, neb reálně je to vlastně 2 měsíce předem, neb za duben se platí až v květnu, takže času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
5.3.18 09:48

@Sofie2013 muzes to s klidem nechat, maximalne ti penize prijdou pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
5.3.18 10:21

Ať nezakládám nový téma, a holky jak je to pak po mateřské? :nevim: ta se bere kolik? půl roku? a pak musím jít teda žádat o rodičák? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
5.3.18 10:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
6.3.18 10:08
@Vickee píše:
@lalalalala https://www.babyonline.cz/…ska-dovolena

myslela jsem, že o tom mohu i pokecat tady, ale O. K. už to tu asi tak nefrčí :mrgreen:

Ale děkuji za odkaz, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
6.3.18 10:35

@lalalalala Tak pokecat proč ne, ale vypisovat furt dokola, co a ajk po mateřský nikoho holt už nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
6.3.18 10:36
@j.a.n.i1 píše:
@lalalalala Tak pokecat proč ne, ale vypisovat furt dokola, co a ajk po mateřský nikoho holt už nebaví.

Tak možná na čase opustit emimino :-) když už tě to tu nebaví :nevim: :think: nebo lézt do disskusí které tě bavit ještě nepřestaly.. stačilo napsat, že se o ní žádá před skončení PPM, jedna věta 8) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
6.3.18 10:40

@lalalalala No, tak ti místo toho někdo napsal jeden odkaz, kde se dočteš vše potřebné, nechápu proč s tím máš problém… že by se ti tolik textu nechtělo číst :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat