Jak moc jste se zvětšili v těhu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak moc jste se zvětšili v těhu?
Ahoj,
mám dotaz na všechny maminy. Jak moc jste se co do objemu zvětšili v těhu. Myslím tím to, že já mám teď velikost 36-38 a přemýšlím, že si budu muset někdy v budoucnu koupit tak dvoje těhu kalhoty do práce. A občas se vyskytne nějaká ta sleva, tak jsem myslela, kdybych něco objevila, jakou velikost mám koupit. Myslíte, že má cenu koupit něco výhodně třeba o číslo větší a čekat, že do toho „dorostu“ nebo nemyslet na slevy a koupit, až se bříško opravdu zvětší?
Poraďte prosím, díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj…já jsem v 17-týdnu, ale zatím nerostu co do váhy, mimčo si zatím bere ze mě, poskočilo mi jen břicho.. Pořád jsem nosila volné haleny a břicho schovávala, teď ho klidně vystrčím.
Jsem těhu potřetí a vždycky jsem to odlítala v „civilních“ věcech, ale třeba ségra byla těhu 3× a pokaždé nabrala skoro 25 kg.
Ale slevy jsou fajn, já osobně bych si aspoň jednu větší věc pořídila, i kdybys nenabrala moc, bříško mít budeš:-)
Přeju pohodové očekávání:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, těžko říct, asi bych dopredu nic nenakupovala. Já u prvního nabrala jen 9 kg, džíny jsem si koupila jen o cislo vetší, a to mi v podstate vystacilo. Ale ja nechodila do práce, takze jsem nic extra nepotrebovala. U druhého to bylo stejne. To uz jsem si chtel koupit tehu kalhoty, aby mi nefoukalo na brisko zespod, a stejne tam meli same obr, a to mam normal velikost 36. Jsem moc neporadilo, jen muj pripad pro ukázku
. príjemné tehu, misa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já přibrala 28 kilo
na začátku jsem si pořídila dvoje větší netěhu kalhoty a pak dvoje těhu, ale já jsem byla hned od 2. měsíce doma, tak jsem toho moc nepotřebovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
to se tezko odhaduje. Ja pri obou detech pribrala 25kg (normalne vazim 55kg). Pamatuju si, jak jsem v prvnim tehu kupovala okolo 13tt tehukalhoty, protoze do normalnich jsem se nevlezla. Byly s velkou rezervou a stejne jsem si ve 30tt musela koupit vetsi.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to je hodně individuální, nějak to těhu oblečení číslování nechápu, těhu kalhoty jsem měla 40-42 (přibrala jsem skoro 30 kg) a pak když jsem si po porodu kupovala kalhoty, tak jsem měla velikost 46 a byla mi knop. Ono to číslování asi odpovídá velikostí před těhu a s tím zvětšením bříška a ostatních partií tak nějak počítají, jinak fakt nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky nekupovala nic do zásoby, já měla u 2. těhu břicho poloviční, ale holka měla jen o 4 dkg míň než první… Je to strašně individuální a navíc by bylo dobré odzkoušet, co ti skutečně „padne“ na změněnou postavu, to se opravdu dopředu neodhadne.
Hezké těhotenství, Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, to je fakt dost individuální.Někdo projde celé těhu s rozepnutým knoflíkem a někdo musí vyměnit celý šatník.
Já jsem obdobný případ jako terik - celkem jsem nabrala 27 kg (pův.56kg) a těhu džíny jsem kupovala už ve 3. měsíci. Byla jsem zvyklá nosit všechno hodně upnuté, takže pak už mě už všechno tlačilo a škrtilo. Postupně mi krom břicha narost i zadek,prsa,stehna - no prostě sud, takže jsem pořád nakupovala větší a větší a…
Docela se mi to pak hodilo po porodu - zase jsem nosila ty samé věci, akorát od největšího po nejmenší. Na původní váze (ani v původních kalhotách) ještě bohužel nejsem,ale už jen kousíček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řešila jsem podobný problém - taky jsem chodila do práce a potřebovala mít i „slušné“ těhu oblečení, hlavně ty kalhoty, halenky se ted dají v pohodě, móda tunik těhulkám přeje ![]()
Přibrala jsem do začátku 38. týdne 14.5 kg, pak asi tak ještě 3 kg, ale to už jsem byla spíš oteklá a nateklá, brrr..
Před těhu jsem měla velikost 36, normálně jsem si kupovala těhotenské kalhoty v 36, ze začátku mi padaly, ta „klokaní kapsa“ mi moc nedržela, dokud bylo bříško menší (ale pěkně hřála), tak od 5. měsíce už to bylo fajn. Ke konci jsem si pak pořídila jedny o číslo větší, přece jenom jsem chtěla víc pohodlí, kyčelní kosti se trochu rozestoupí a měla jsem oteklé nohy…
No uvidíš sama
Já nakupovala taky v akcích a vždy podle aktuální situace, o číslo větší halenu jsem ani neužila, byla mi velká i těsně před porodem, neměla jsem moc velké bříško, zvětšila jsem se nějak rovnoměrně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
všem díky za odpověď. Chápu, že je to individuální, jen jsem si chtěla udělat takový malý průzkumík, co mě čeká ![]()
Asi teda zatím nic nekoupím dopředu.
Zajímalo mě to také, protože teď doma chodím pořád s rozepnutým knoflíkem a ve slevě jsem si koupila obyč kalhoty s pukem, abych měla v čem do práce (a to jsem teprve 7+3tt
)
Fakt díky moc. Asi mě čeká sloní období ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem ze začátku těhu vůbec nepřibírala, do konce 5. měsíce jsem přibrala cca 5 kg, ale pak to začala být rychlost - ve finále jsem přibrala přes 30 kg
!
Přibrala jsem hlavně přes nohy a přes zadek o prasách raději nemluvím (z C/D jsem se dopracovala až k F!!!).
V dubnu jsem potkala svoji porodní asistentku a říkala jsem jí, že se za měsíc uvidíme a ona se strašně smála, že co bych za měsíc po ní chtěla - vy máte ještě tak 3 měs. před sebou, vždyť nemáte žádné bříško a za měsíc pěkně čuměla jak jsem „nakynula“
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, tak před těhotenstvím jsem měla velikost kalhot 50, teď mám velikost 54, a přibrala jsem 1,5kg od počáteční váhy tzn. váha skoro stejná…ale na obvodě břicha +14cm.
Co se týče kupování věcí, tak dopředu bych max koupila jen těhotenské, protože ty mají větší vůli a jsou dělané tak nějak na „víc velikostí“ najednou a furt sedí.
např. já jsem si pořídila od Litexu tyhle kalhoty …na pohled vypadají jak normální společenské, ale na omak jsou takové kvalitní měkké…něco jak tepláky. Takže hodně pohodlné a vhodné na celý den do práce - i vzhledem. V těch jsem začla chodit v 3 měsíci a myslím, že vydrží až do porodu.
Jinak co se týče těhotenských věcí, tak si vystačíš opravdu s málem…tzn. pokud chodíš do práce tak dvoje kalhoty, pokud budeš doma tak jedny jen na ven. Já osobně totiž doma chodím s břichem úplně na volno…tzn. pořídila jsem si jedno triko ke kolenům v kterém chodím když jsem doma sama a jedny obyč. teplákové kalhoty na to když má někdo přijít. Ale jak říkám, nejradši jsem pokud mám břicho úplně volné.
Co se týče triček, pokud nenosíš úplně úplé, princes nebo nad břicho a máš i v šatníku něco teď z módy, tak si vystačíš úplně s tímhle. Teď se přece jen nosí trička a halenky dost volné a nebo vybrané pod prsa a pak rozšířené.
Tak to je z moji zkušenosti, snad ti to pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
kalhoty jsem oblíkla do 28.týdne svoje, pak jsem koupila těhu o číslo větší a ani jsem do nich nedorostla.
Tričko těhu jsem měla jedno.
- Citovat
- Upravit