Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My tedy mema bazen od jine firmy, ale mylism, ze princip bude stejny…
Puvodne jsme take mysleli, ze ho napustime temer po dne, aby se tma mohl cachtat nas syn, ale pak jsme zjisitli, ze to nejde.
U nas by mela voda byt cca do 3/4 te horni vypuste (snad jsem to napsala srozumitelne) My ji tedy mame trosku niz, aby tam syn stacil, takze je asi do 1/4, ale je fakt, ze kdyz poustime filtraci tak to musime vic hlidat aby tam sla voda a nespalila se.
Takze jeslti jsme to spravne pochopila, tak vam voda nesaha ani k te vypusti… Tak to je urcite spatne vzdyt tak by jsi nemohla filtrovat - kdyz to tam nedosahne a bez filtrace se mylsim - kor v techto vedrech neobejdes.
Já jsem pochopila, že nasávání by bylo pod vodou, jen pak ta přefiltrovaná voda by čůrala nad hladinou. To asi nevadí…
Ale u příslušenství bazénu je psaný skimmer, u nás je to vlastně to nasávání filtrace, sbírá to nečistoty z hladiny - takže hladina musí být taková, aby dosáhla do toho skimmeru.
No nevím, ale zdá se mi divné mít nasávání níž než výpusť.
Taky bacha, aby bazén při menším napuštění, než je v návodu, dobře držel tvar (neznám tenhle typ konstrukce).
Ahoj,
Pipet to pochopila dobře. Sací část je asi o 30cm níž, než ta, co vypouští přefiltrovanou vodu zpátky do bazénu.
Bazén jsme složili dneska a teprve ho napouštíme, takže filtrace je zatím mimo a nepoužívá se.
Loni jsme měli bazén Tampa a tam byly ty otvory nízko, takže tam děti stačily. Tenhle bazén je vysoký 122 cm, takže napustit půjde minimálně do 105 - 110 cm, takže tam děti nestačí ani omylem. Vůbec mě nenapadlo, že by ty otvory pro filtraci mohly být tak vysoko. Brácha říkal, že ten sací je ten nižší, ale také to může být obráceně. Každopádně filtrace tam zatím není připojená, tak se jí nemůže nic stát. Zítra se ještě podíváme do návodu a na instruktážní DVD, třeba tam ta informace bude.
Podle obrázku to vypadá, že ta hadice níže je fakt nasávání. Pak nechápu, kde tam je ten skimmer, to jsou novinky toto ![]()
Tak zítra na to mrkněte.
Pipet,
musela jsem si najít, co je skimmer
. Je přidělaný k horní hraně bazénu a vede od něj hadice, která se dá připojit na ten sací otvor filtrace. Takže pak sbírá nečistoty z hladiny.
hadice ktery odsava vodu je niz,nez tak,ze ktere se vraci zpět do bazenu
Dobrý den, mohu se zeptat jak jste to nakonec vyřešili? Stačilo tedy bazén napustit po ty spodní hadice?
Zítra budu přesně tento bazén skládat a napouštět a řeším stejný problém, mám totíž taky 5-ti letou dceru.
Děkuji za informaci
Sací otvor bývá na bazénech níž (jen ho tak správně zapojit do filtrace) a stačí když je pod vodou jenon ten, ten výpustní-výš může být v pohodě nad hladinou, voda z něj pak hezky stříká ![]()
Díky za info, udělám to tak.
Jen mne tak napadlo, že i kdyby byl sací otvor ten výš (jen pro příklad), tak bych si stejně mohla zapojit ten nižší, jako sací ![]()
Asi by nemusel být problém v nějakém „nastavení“ sacího potrubí směrem dolů. Jde o to, že pak musí mít čerpadlo dostatečný sací výkon. Výpustný otvor je nad hladinou, takže ta voda „stříká“ do bazénu? Pokud to nevadí, tak asi ok, případně opět nečím prodloužit, aby to ústilo pod hladinou.
Ano, výpustný otvor je nad hladinou. Filtraci budeme zapínat jen když se nikdo nebude koupat, takže nevadí, když to bude stříkat na hladinu. Na základě vaší odpovědi mne zase napadlo, že bych mohla prodloužit nějakou hadici to sání, takže by vlastně mohla být hladina ještě níž ![]()
Ale zde je mi jasné že by to zase čerpadlo nemuselo utáhnout, protože by muselo vodu čerpat prvně směrem nahoru a až pak k sobě dolů.
Děkuji za rady a informace.
Písková filtrace bez problémů. Kartuše s filtrem problém. Sání níž třeba o 10 cm asi OK, o půl metru už větší vliv. Ono to asi pojede, ale bude výrazně menší fitrační výkon.
Máme pískovou filtraci. Vypadá to, že se v tom vyznáte, tak bych se ráda ještě zeptala na jednu věc. Vadí filtraci, nebo-li tomu čerpadlu v ní, když saje i vzduch?
Tím myslím kdybych náhodou to sání nějak nadstavovala hadici, a neměla bych to dobře utěsněné a tedy by se čerpala voda zároveň i se vzduchem v nějakém menším množství.
Ahoj,
koupili jsme si bazén Marimex Ohio 4,88×1,22m. Nechtěla jsem, aby byl bazén moc plný, protože mám pětiletá dvojčata a děti by v něm nestačily. Sací část filtrace je ve výšce 85 cm, což je výška, která by dětem stačila, aby mohly chodit po dně, když naplníme bazén těsně nad tuto část. . Ale výpustní část filtrace je výš.
A můj dotaz - musí být bazén plný až nad tu výpustní část filtrace, nebo může být výpustní část filtrace nad hladinou? Snad jsem to napsala dost srozumitelně.
Děkuji za odpovědi.