Jak na 2letého nejedlíka - hlavně obědy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27305
27.6.12 13:59

Jo a Rampepurna má ted dost problémy a na diskusi nechodí, ale o ní vím, ze prcek se z ničeho nic rozjedl a rozkousal sám, že prostě jednoho dne popadl vidličku a snědl knedlíky s omáčkou :-)
Takže u nich se to samo zlomilo.
U nás ne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.6.12 14:36

Zdravím :mavam: No teda já čekala trochu víc optimistější zprávu jako že už nemixuješ :roll: A kdy byl ten úspěch že už umí jíst sám lžíči a vidličkou? Takže pečivo pokouše ale oběd a večeři ne?? Stejné jako u nás…pár pidikousíčků chleba a hotovo. No já se právě děsím toho, jak to bude ve školce. Sice my jdeme až za rok, ale i tak si říkám, že kousat normální jídla se snad nenaučí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.6.12 14:48

No aspoň že u někoho se to výrazně zlepšilo. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
27.6.12 20:09
@bedlunka píše:
Zdravím :mavam: No teda já čekala trochu víc optimistější zprávu jako že už nemixuješ :roll: A kdy byl ten úspěch že už umí jíst sám lžíči a vidličkou? Takže pečivo pokouše ale oběd a večeři ne?? Stejné jako u nás…pár pidikousíčků chleba a hotovo. No já se právě děsím toho, jak to bude ve školce. Sice my jdeme až za rok, ale i tak si říkám, že kousat normální jídla se snad nenaučí… :oops:

je to tak dva tri měsíce, s tou lžickou. On má rád suchý kolínka a jí to rukou. Tak jsem mu zkusila vrazit vidličku a šlo mu to. Příště jsem mu zkusila vrazit lžíci u bram. kase a docela mu to šlo taky, pak jsem zkusila tu porkovou polivku, tu jedl s tatou a taky pekne lžící. Od té doby tu a tam zkusím mu dát něco na misku a lžíci a on jich pár sní. Ale když to shrnu, tak je ochoten lžící sníst bram. kaši, tu porkovou polivku, suchý kuskus, suchou rýži od někoho z talíře a vidličkou suché těstoviny. To je vse.

A jak píšeš, pečivo, sušenky, křupky, syrovou mrkev, jahody, koblih (jen těsto, marmeládu ne), párek, kusové těstoviny, pizzu pokouše. A to je tak všechno. Ale jak to dostane k obědu s něčím, konec zvonec. Prostě je zvyklej na kašovité masozeleniny k obedu a nechce nic jine. :zed: Obcas neco nekomu zobne z talire, treba i kousek masa, ale to je tak dve tri sousta a pryc.

Jinak mame straslive stereotypní jidelnicek:
Snidane - bilý jogurt s rozpustenými Sunarkami, mléčná kaše nebo (když mám mooooře času) pečivo s máslem a sýrem (to jí totiž asi 50 minut a sní tak 2/3 rohlíku)
Dopo svačina - koupená ovocná přesnídávka, střídám příchutě.
Oběd - mixovana zelenina-maso-priloha
Odpo svacina - mačkaný banán s rozmočenými piškoty v mlíce, mačkané jahody s rozmočenými piškoty v mlíce, mléčná kaše, pečivo s máslem a sýrem/šunkou (když máme moooore casu). Donedávna i ovocný jogurt nebo ochucený tvaroh, ale ten odmítá a blije po 2. lžičce.
Večeře - mixovanaá zelenina-příloha (jiná zelenina než obed a bez masa), brkaše+párek, pečivo s máslem sýrem/šunkou (kdyz mame moooore casu).

Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.20 15:38

Obnovuji starou diskuzi. Mám doma téměř to samé. Má za týden 23 m a klasický oběd bez mačkání, hory omáčky nebo mixování masa nesni. O Jidlo zájem nemá, nikdy nesnedl kus banánu (jen namackany) ovoce občas kousl do jablka, teď už ani to ne, jen hladké presnidavky. Ale papriku sni, tvrdé krekry(neslane) toust, chleba, rohlíky kouše bez problémů. Obědy ale pevne ne. Navíc neumí se najíst lžičkou, odmítá ji, haze na zem, čeká na mě. Teď jsem se už zarekla, že nemixuju, kaši kraji na milimetrove kousky, dávám hodně omáčky, zeleninu máckam, přílohu nemixuju. Sní něco, ale tak polovinu, než kdybyel mixovane. Ovoce už téměř neji, zeleninu rajčata a papriku. Pečivo namazane ji, občas sám, jindy dávám do pusy. Ale vše při tabletu nebo u pohádky v TV 🤨 stoličky má, ctverky a pětky komplet ještě ne, ale asi to tím není. Nemá zájem o Jidlo, o lžičku, bez tabletu nesni nic, vyliza z židličky, rve. radši nebude jist. Do 12 měsíců zvracel obloukem po každém pidi kousku. Neumi si vycucnout kapsičku, musím dávat na lžícce i venku, kdy cuci na mobil. Závidím ostatním maminkám, co jim děti samy ji kousky ovoce, cucaji kapsičky, sami si berou. Já musím krmit a zabavovat, raději nikam nechodíme, pac bych se propadla. Už tak moje rodina má řeči.. Syn od mala prospíval špatně, proto ten tablet, to aspoň celkem jedl. Už mívám noční můry z toho. Starší byl podobný, ale od 18 měs se uměl nakrmit sám a kousky od 19mesicu zvládal krasne během měsíce. (do té doby jsem taky mackala, pac se davil) Prosím, co s tím, kdo to má stejne? Opravdu, jak píše zakladatelka, vyhladoveni a ignorování je spíš pro něj odměna. Jinak ji dost zdravé, (az na ty, rohlíky) párky, hranolky ani salámy nikdy neochutnal, nekupujeme to. Sladké od staršího si veme 1 cm linder čokolády a stejně po rozpuštění v puse to vyplivne. To mi Teda vůbec nevadí. Ale to ostatní… Už to nedávám 😥

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.20 15:42

Ne kaši, ale mělo to být -, Maso krajim na milimetrove kousky*

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.20 15:47

Jinak se vyvíjí přiměřeně věku, jo, ostatní děti jsou i šikovnější. Ale umí desítky slov, má bohatou pasivní slovní zásobu, rozumí snad téměř všemu, sem tam už spojuje slova. Opakuje každé slovo, miluje knihy, je celkově klidný, neznám jinak žádný vztek. Až na to jidlo, to umí řvát kvuli tomu. :,(

• Citovat
  • Upravit
749
13.1.20 16:03
@Anonymní píše:
Obnovuji starou diskuzi. Mám doma téměř to samé. Má za týden 23 m a klasický oběd bez mačkání, hory omáčky nebo mixování masa nesni. O Jidlo zájem nemá, nikdy nesnedl kus banánu (jen namackany) ovoce občas kousl do jablka, teď už ani to ne, jen hladké presnidavky. Ale papriku sni, tvrdé krekry(neslane) toust, chleba, rohlíky kouše bez problémů. Obědy ale pevne ne. Navíc neumí se najíst lžičkou, odmítá ji, haze na zem, čeká na mě. Teď jsem se už zarekla, že nemixuju, kaši kraji na milimetrove kousky, dávám hodně omáčky, zeleninu máckam, přílohu nemixuju. Sní něco, ale tak polovinu, než kdybyel mixovane. Ovoce už téměř neji, zeleninu rajčata a papriku. Pečivo namazane ji, občas sám, jindy dávám do pusy. Ale vše při tabletu nebo u pohádky v TV 🤨 stoličky má, ctverky a pětky komplet ještě ne, ale asi to tím není. Nemá zájem o Jidlo, o lžičku, bez tabletu nesni nic, vyliza z židličky, rve. radši nebude jist. Do 12 měsíců zvracel obloukem po každém pidi kousku. Neumi si vycucnout kapsičku, musím dávat na lžícce i venku, kdy cuci na mobil. Závidím ostatním maminkám, co jim děti samy ji kousky ovoce, cucaji kapsičky, sami si berou. Já musím krmit a zabavovat, raději nikam nechodíme, pac bych se propadla. Už tak moje rodina má řeči.. Syn od mala prospíval špatně, proto ten tablet, to aspoň celkem jedl. Už mívám noční můry z toho. Starší byl podobný, ale od 18 měs se uměl nakrmit sám a kousky od 19mesicu zvládal krasne během měsíce. (do té doby jsem taky mackala, pac se davil) Prosím, co s tím, kdo to má stejne? Opravdu, jak píše zakladatelka, vyhladoveni a ignorování je spíš pro něj odměna. Jinak ji dost zdravé, (az na ty, rohlíky) párky, hranolky ani salámy nikdy neochutnal, nekupujeme to. Sladké od staršího si veme 1 cm linder čokolády a stejně po rozpuštění v puse to vyplivne. To mi Teda vůbec nevadí. Ale to ostatní… Už to nedávám 😥

nasemu ted byly biologicky 4 roky, od narozeni ma silny reflux, potize s polykanim. sam ji jen pecivo, ukousne si banan. v lete se konecne nechal presvedcit, aby ochutnal lizatko, ale dvakrat lizne a konec. ji jogurt, presnidavky, piskoty a miminovske susenky. maso se zeleninou a prilohou jen mixovane. jidlo i piti trva nekonecne dlouho a jen s pohadkou - krmim a drzim kelimek nebo hrnek s pitim. pije jen s brckem. v kazdem ohledu vyzaduje vic pece. taky jsem mela obdobi, kdy jsem to fakt nedavala, ted to beru, jak to je, jsou deti, co nejedi vubec nic i kdyz rvou hlady. takze na tom vlastne nejsme zase az tak spatne. jednou se snad nauci sam jist a pit, a to ostatni, aby mohl jit do skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí