Jak na boule u dětí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
2.4.15 10:17

Jak na boule u dětí?

Ahoj ženy, potřebovala bych prosím rady, zda neznáte nějaké fígle na boule - jak je rychleji zklikvidovat. Můj druhorozený, 10měs je učiněné tornádo, naštěstí padá vždy max ze své výšky, jinak ho hlídám, ale neustále si stoupá a balancuje a občas holt napadne na něco…dnes třeba na dětskou židli a zas má na čele bouli. Je třeba nějaká přírodní mast, která by mu besprostředně pomohla od bolesti a od následné modřiny? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
2.4.15 10:43

@michaela1808 kamarádka používá na modřiny Hemagel, ale otázkou je od jakého věku dětí je vhodný k použití. Její syn má přes 7 let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
2.4.15 11:06

@michaela1808 Mně přímo bylo řečeno od lékaře-neurologa-že boule pouze chladit ledem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
2.4.15 12:35

Vezmu lžíci a přitlačím na bouli. Ta lžíce chviličku chladí, i když není z lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
2.4.15 12:38

Boule zasadne nezatlacovat, jen chladit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
2.4.15 14:04
@Haku píše:
Boule zasadne nezatlacovat, jen chladit ;)

A proč nezatlačovat? :think: Jako netlačím mu to nijak moc, prostě jen pevněji přidržím lžíci. Tak nějak to mám zafixované z mého dětství a nijak jsem zatím nepátrala po tom, proč na boule netlačit :nevim:

Edit: tak už jsem si našla :think:

Když jako první pomoc na poraněné místo hned přiložíme ledový obklad (stačí sáček zmražené zeleniny), stáhnou se drobné kruhové svaly kolem tepének, takzvané prekapilární sfinktery. Díky tomu se téměř okamžitě zastaví přítok krve do poškozené oblasti a boule se nenaleje, nebo je alespoň menší. Bouli rozhodně nezatlačujeme – mohli bychom situaci spíš zhoršit, protože by se zvětšila plocha pod boulí, nebo bychom vyvolali zánětlivou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
2.4.15 17:32
@Maky.p píše:
A proč nezatlačovat? :think: Jako netlačím mu to nijak moc, prostě jen pevněji přidržím lžíci. Tak nějak to mám zafixované z mého dětství a nijak jsem zatím nepátrala po tom, proč na boule netlačit :nevim:

Edit: tak už jsem si našla :think:

Když jako první pomoc na poraněné místo hned přiložíme ledový obklad (stačí sáček zmražené zeleniny), stáhnou se drobné kruhové svaly kolem tepének, takzvané prekapilární sfinktery. Díky tomu se téměř okamžitě zastaví přítok krve do poškozené oblasti a boule se nenaleje, nebo je alespoň menší. Bouli rozhodně nezatlačujeme – mohli bychom situaci spíš zhoršit, protože by se zvětšila plocha pod boulí, nebo bychom vyvolali zánětlivou reakci.

Ano, presne pro tohle ;)
V detstvi nam je zatlacovali no, ale to se delalo veci, co uz se dnes nedela :D Jako, nezemrely jsme z toho, ale dobre vedet, ze to neni vhodne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák