Jak na něj?

11502
15.8.10 13:29

Jak na něj?

Prosím o radu, už nevim co mam dělat a přestává mě to bavit a začínam mít z toho nervy. Od 4. měsíce jsme začali přikrmovat, protože jsme na UM. Od 6. měsíce kdy mu začaly růst zoubky se snažím jídlo mačkat nadrobno vidličkou - krom masa, které mixuju. Pokaždé mi třetinu jídla hezky sní a kouše, pak ho to ale asi zřejmě přestane bavit, začne dělat že se dáví, dusí a začne mi to plivat a řvát jak tur, to teda záleží na tom i jakou má náladu, ale většinou mě takto vytáčí. Vím že se nedáví a nedusí, že to jen přestírá, protože mi plive i vodu z polívky a dělá uraženého. Dělá mi to ale pouze u jídla, které mu uvařím, u kupovaných skleniček to nedělá, ale kupovat mu je denně, to bych se při 30 i více kč za skleničku nedoplatila. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jinak já už fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7855
15.8.10 14:00

No, pokud mu vyhovují skleničky a jde jen o to, že jsou pro tebe zbytečně drahé, tak co u nich zůstat, jen je zkusit „nastavit“ třeba těstovinami, bramborami, masem, zeleninou…? Dítě to nepozná (povětšinou) a skleničku máš pak místo 1 dne třeba na 2-3 dny (déle stejně nemá být načatá) a to už se finančně dá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 14:33

nevim teda jaký vnímavý smysl má dítě v jídle, ale já mezi skleničkou a tím co mu vařím rozdíl necítím, ale asi to zkusím, jinak opravdu nevím, v tu chvíli mam sto chutí sáhnout po flašce s mlíkem aby se teda aspoň trochu najedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
15.8.10 14:46

a když mu dáváš jídlo ze skleničky, tak mu ho přendaváš do misky a nebo mu ho dáváš přímo ze skleničky? že bys ho mohla zkusit ještě ošálit tak, že bys domácí jídlo servírovala ve skleničce ;-) jinak klárka mi dělala na domácí to samé, tak jsem to vzdala a kupovala skleničky. prostě jsem neměla morálku patlat se jí s domácím jídlem, které mi odmítla dát do pusy. pravda je, že jsou finančně náročné, ale zase jsem nakupovala v akcích a bylo to hooodně pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 15:31

pro mě jsou skleničky rozhodně taky pohodlnější, ale zase když mu uvařím z jedné dávky na 4 dny, tak to jde, dávám mu to jak ze skleničky tak z mističky do které mi kouká a čeká až to zbaští aby viděl obrázek, ale někdy (dost často) ho to chytne a takhle vyvádí, to mi pak pomůže ho řvoucího strčit do postýlky, aby se vyřval a vyvztekal, usnul a pak ten zbytek dobaští, protože se opět vzbudí v dobrý náladě, tak nevim jestli jen zkouší moji trpělivost a nebo jestli si myslí, že mu dám něco lepšího. Ony totiž babičky a občas i tatínek mu něco podstrčí a to pak pořád vyžaduje, ale copak ho můžu pořád krmit sladkým? nechci z něho mít otesánka, už teď ho sotva unesu, je mu teda 8 měsíců, má 74 cm a skoro 9 kg - výškově po tatínkovi a sladce pravděpodobně taky, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
15.8.10 16:39

Petulle a tobě to chutná? Jestli bys to taky jedla mám na mysli… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 17:07

ano mě to chutná, klidně bych to za něj snědla, ale to bych mu moc asi nepomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 17:11

dávám kuřecí maso, zeleninu (mrkev, květák, brokolici) a brambory, popř. rýži nebo těstoviny. Vyvztekal se a teď to jí normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
15.8.10 17:20
Pettulle píše:
ano mě to chutná, klidně bych to za něj snědla, ale to bych mu moc asi nepomohla

Aha, tak to jo. Mě jen napadlo, jestli třeba nevycítí, že by to tobě nechutnalo, tak to nechce. V tom případě je to úplně mimo „mísu“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.8.10 17:47

Doporučuji do hladka rozmixovat celé jídlo - i to co jen mačkáš. Aby to mělo konzistenci jako sklenička.
Já jsem mixovala snad až do 10 m a pak až mačkala..Hodně se jí z drobků navalovalo.
Opravdu zkus mixovat ( i když nepíšeš kolik mu je, ale já na mixování nevidím nic hrozného, pak se to naučí kousat i tak.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.8.10 19:28

je mu 8 měsíců, ve skleničkách pro 8mi měsíční dítka jsou kousky už větší, pro 6m menší a pro 4m je to mixované úplně. Sem tam mu nějakou tu skleničku koupim, hlavně když někam jedeme na návštěvu, tak kupovaná se nezkazí tak rychle jako doma vařená a ty kupované s kousky sní normálně. Netuším, proč mi u vařených dělá takový cirkus, ale vždycky je sní (viz. příspěvky výše), ale chtěla bych se těm hysteriím okolo vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová