Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, chtěla jsem sse optat, mám 9,5 měsíčního chlapečka a udelaly se mi tzv. koutky. Mate stim nektera zkušenost, popřípadě, jak na ne? Děkuji
Jako v puse?? Chybí Ti vitamín B tak ho doplň a v lékárně na to koupíš mastičku. Jestli teda myslíme obě to stejný
jestli jsem mimo tak se omlouvám
Mažte to něčím antimykotickým - nechte si poradit v lékárně.
Omlouvám se, ale mu, Šimonkovi se udelaly koutky… Mit to ja tak to neřeším, promintw.
Tak to nevím, ale koutky se dělají když je nedostatek toho vitamínu B tak mu ho doplň.
Mě pomáhá namazat Bepanthenem. Nebo třeba Kalciovou mastí, ale Bepanthem mi přijde lepší.
Mě se koutky dělaly když jsem míň pila, takže zkusit ho prolívat pitím. Pokud to už hnisá, tak k lékařce, ta předepíše mast která zlikviduje bakterie
Koutky bývají téměř vždy způsobeny mykotickou infekcí. Kupte si v lékárně Fungicidin krém. Problém u malého dítěte bude spíše v tom, že si bude možná mastičku olizovat. Slinami a vlhkých prostředím se infekce zhoršuje, kvasinkám se dobře daří. V lékárně pracuji již poměrně dlouho a na koutky se toho moc jiného vymyslet nedá ![]()
Kup kokosovy olej, maji ho v DM a potri mu to tim. Pusobi proti kvasinkam, je ucinny a klidne ho muze i olizovat.
Fungicidin.Ale nejsem si jista, jak u takoveho prtete.Asi bych mazla az usne, jinaksi to olize a jeste zhorsi.
Keď to ma mierny priebeh tak mi pomáha Saloos BIO Karité balzám na rty. Ináč pri horšom priebehu mi vždy pomôže FUNGICIDIN (podľa príbalovej informácie je to, že vraj aj pre deti)