Jak na ztvrdlou malířskou barvu?

1812
25.8.14 07:31

Jak na ztvrdlou malířskou barvu

Ahoj, potřebuju natřít jednu stěnu dětského pokoje barvou. Vždycky to dělal manžel, ale má spoustu jiné práce, tak jsem si zahrála na hrdinku s tím, že to zmáknu sama. Máme tu takový zbytek JUPOLu, který by na to stačil, ale barva je zatuhlá. Nalila jsem tam vodu a snažila se to rozmíchat, ale pořád jsou tam takové velké kusance nerozmíchané barvy. Nevíte čím to rozmixovat? Jako babské řešení bych použila tyčový mixér, ale moc se mi do toho nechce, vzhledem k tomu, že se s tím pak míchá jídlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
25.8.14 07:53

Míchat a míchat, míchátkem kusance trochu rozšťouchat třeba o stěnu a míchat a míchat. Existují i nějaké míchátka co jdou dát na vrtačku. U tyčáku bych se bála, aby to nebyla jeho poslední akce, že bys ho mohla uvařit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 07:56

@Bibi239 Díky, budu tedy pokračovat v míchání. Ono to celkem dost pomohlo, ale některý ty žmolky jsou :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.8.14 08:04

@Meeshab já mám radu vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 08:10

@tumpach No kdyby to byla větší akce, tak nad tím neuvažuju a letí to do popelnice, ale jde mi jen o jednu stěnu, na kterou je té barvy potřeba troška a ten zbytek se hodí. Kdybych koupila novou, zase mi zbyde a zatvrdne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.14 08:44

@Meeshab Tak si hlavně přečti, jaké se používá rozpouštědlo - ne vždy je to voda :lol: Jinak doporučuju míchací nástavec na vrtačku, tím by se to mohlo dobře rozmíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 08:51

@Amys Rozpouštědlo je voda - takový tele zase nejsem :mrgreen: Ale už to pomalu vzdávám. Ze začátku se to rozmíchávalo jakž takž, ale teď jsem uvázla na mrtvém bodě a nemám na to ani nervy, ani vypracovanou pravačku :cert: Nástavec si skrzevá jednu akci pořizovat nebudu, takže barva poletí do věčných lovišť, jak radila @tumpach a koupím si nějakou novou. Nervy mám jen jedny :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.8.14 08:57

@Meeshab no ono to jde těžko ztvrdlý barvy rozpouštět, jedině tou vrtačkou a nsátavec @, ale to je pak bordel všude
@Meeshab ona myslela @Amys jestli se tam nedává něco jiného než voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.14 09:01

Mně ještě napadl ponorný mixér :think: Pak se prostě umeje :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.14 09:02

@tumpach Jojo, my máme doma speciální barvu, ke který je potřeba rozpouštědlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 09:29

@Amys Jsem to schválně kontrolovala na netu, že je vodou ředitelná, ale díky :hug:

@tumpach Jak říkám, už jsem to vzdala a snědla čokoládu, abych se za to rozhodnutí patřičně odměnila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.8.14 15:34

@Meeshab tak co, barva koupená jiná, nebo to radši necháš na manželovi? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 15:58

@tumpach No tak že bych byla do té práce tak hrrr, abych tu barvu letěla kupovat hned dnes, to teda zase ne :mrgreen: Ale chtěla jsem to udělat tento týden, než se nám děti vrátí z dovolené. Pak nastane zase školní kolotoč a místo pokoje jim zmaluju max. zadky :cert: Jinak časově na to máme limit do půlky října, abychom měli ještě nějakou rezervu, než se nám narodí třetí princ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.8.14 18:57

@Meeshab no ale to ještě stihneš manžela zpracovat do vymalování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
25.8.14 19:33

@tumpach No on není proti. Naopak by to vymaloval s chutí sám, ale já to chtěla stihnout, než porodím :mrgreen: On má rozděláno tolik akcí, že nevím, kdy se malování dostane na pořad dne. A vzhledem k tomu, že jsem ho donutila odšoupat skříně do prostřed pokoje, nedostane se mladší syn k psacímu stolu a tím pádem k psaní úkolů (chudáček :P ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný