Jak napsat prohlášení (sleva na dani)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud nemáš zaměstnavatele, stačí napsat: tímto prohlašuji, že si neuplatňuji daňové zvýhodnění na dítě… jméno + RČ. Podpis se jménem a adresou. Podmínkou pro uplatnění je společná domácnost a to skutečný stav, nikoli to co je na papíře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 Jsem nyní na materřské… rodičovská nastane od podzimu… To je v pořádku - ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud jsi na mateřské dovolené, máš zaměstnavatele, pak čestné prohlášení nestačí. Musí být potvzení od zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha… A s tímto potvrzením a mým čestným prohlášením potom půjde otec dítěte za svým zaměstnavatelem… je to tak? Děkuju MOC!
- Citovat
- Upravit
Čestné prohlášení být nemusí. Podkladem pro daň. zvýhodnění je potvrzení zaměstnavatele. Otec dítěte poté zajde za mzdovkou, dítě dopíše do prohlášení k dani, doloží potvrzení a rodný list dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapomenutá sleva na dani,
Dobrý den, ráda bych se na něco zeptala. od května jsem zaměstnána a od června jsem měla podepsané růžové prohlášení kvůli slevě na dani. Jenže, ani v druhé výplatě mi nebyla přičtena ta sleva na dani a tak jsem volala paní účetní a ta mi řekla, že jim ten papír došel až po výplatách, takže ty 2070 dostanu až po roční zúčtování někdy v březnu. A teď k mé otázce. Můžu to dostat nějak zpět dříve? Je to její chyba, ty papíry tam měla už dva měsíce a prostě jen na to zapomněla. A mě by se ty peníze určitě hodily teď. Děkuji
- Citovat
- Upravit
Pokud podepsané prohlášení na začátku června měla a máš to jak dokázat, trvala bych na opravě. Chybějící peníze by vrátila v nejbližší výplatě. Jinak až v ročním zúčtování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky. MOC prosím - nemáte některá vzor, jak napsat prohlášení, že neuplatňuji slevu na dani na dítě??
Jde mi o to - co tam má být? Mé jméno (rodné číslo) a jméno a rodné číslo dítěte… A to stačí? Asi…?
A taky jsem se chtěla zeptat - když mám oficiálně jiný trvalý pobyt, než otec dítěte - čili dítě má (předpokládám) pobyt tam, co já: může si otec dítěte zažádat o tuto slevu na dani, i když jedna z podmínek je definována tak, že musí žít s dítětem ve společné domácnosti… což žije jen prakticky, ale oficiálně nikoliv
Děkuji!