Nemocenská za první měsíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenska za prvni mesic
Ahoj, nevíte někdo, jak je to s vyplacenim nemocenské za prvni měsíc? Dělala jsem 12ky takze se mi nechce počítat úplně přesná částka, odhadem bych ale věděla, kolik mam mít..1.7. Jsem nesla do práce lístek na peníze a včera mi dorazili na účet peníze, je to ale opravdu málo, tak polovina řekla bych..Je tedy možné, ze chodí zvlášť peníze od zamestnavatele ve výplatním terminu a pak mi jeste dorazí peníze ze socialky? Nebo to vše posílá jen socialka? Jsem na PN poprvé v životě, tak se omlouvám za možná hloupý dotaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
První 3 dny nic, pak 14 dni zaměstnavatel v terminu vyplatu a zbytek socialka, ale ta na to ma 30 dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 píše:
Dekuji, to jsem potřebovala3 dnum zdarma jsem se vyhnula
Tem se neda vyhnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 píše:
Jak jsi se jim mohla vyhnout? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si šla marodit „skrz víkend a svátky“, tak se to nepočítá, prostě první tři pracovní dny nedostaneš nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tem se neda vyhnout…
Neda což velmi prospiva a podporuje zvysovani nemocnosti…jo casto jsem to taky délala. Pred lety po prechozene chripce rok maroděni. Nasledky dodnes diabetes 2.typu opakujici se synovitydy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 píše:
Jak ses jim vyhla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valinka.alenka píše:
Neda což velmi prospiva a podporuje zvysovani nemocnosti…jo casto jsem to taky délala. Pred lety po prechozene chripce rok maroděni. Nasledky dodnes diabetes 2.typu opakujici se synovitydy
Tak zase to odrazuje zneuzivace davek. A rozumny clovek, ktery pocita kazdou korunu a neplacene 3 dny mu zasahnou do rozpoctu, si necha na skutecnou nemoc dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A od kdy přesně marodíš? Jinak se neproplácí první 3 dny nebo 24 hodin. Pokud děláš 12tky, tak to vychází spíš na 2 dny. Počítá se to podle plánu směn. A proplácí se pouze dny kdy měla být směna, nikoliv kalendářní dny!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme krátký a dlouhý týden..dlouhý týden - po, út, st, so, ne a krátký týden čt, pá..takže ikdyž ten jeden týden je masakr, tak u nás se to dá
každopádně moc děkuji, překvapila mě ta částka na účtě, tak už aspoň vím, že to chodí první měsíc na dvakrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 Neda, stejne nedostanes zaplacenych prvnich 24 pracovnich hodin, i kdyby to bylo treba az 4 a 5 den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaplacené je v nepřetržitém provozu stejně nemám, platí se jen za „odpracované“dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 Ano, ale takhle nedostaneš zaplacené ani ty první dvě, které bys jinak měla „odpracované“ bez ohledu na to, na kolikátý den neschopenky v těch prvních 14 dnech padnou… jinak řečeno, pokud si měla na těch prvních 14 dní nemoci naplánovaných třeba 6 směn, tak dostaneš nemocenskou jen za 4 směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit