Jak naučit dítě chodit spát dříve?

1322
1.10.11 22:10

Jak naučit dítě chodit spát dříve?

Jak naučím dítě, aby chodilo spát do 21 hod? Malý mi tu pořád řádí, je více jak 22 hod a on tu píská, kope, řehtá se, no to je něco :D Ráno vstává většinou po 9 hod, někdy i v 8, po obědě chodí spát od 1 do 3 nebo do 4 h. No a stejně jde spát až po 22 h. Takže nic neudělám, přes den nemám moc čas ani na jídlo, takže vše doháním po 22 h a pak jdu spát až tak v 1 h. A to už padám únavou :think: Nepotřebuji, aby spal už v 8 hod, ale v těch 9 by mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
1.10.11 22:23

Tak zkus vzbudit dříve z toho odpoledního spaní když spí do 4, tak je jasné že pak večer ještě není unavený. Tím že vstane odpoledne dříve by mohl jít večer dříve spát a tím pádem by ráno mohl vstát dříve a celé by se mu to trochu posunulo aby nespinkal do 4. Jinou možnost nevidím, kdyby odpoledne nešel vůbec, tak to by byl asi protivný co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
1.10.11 22:26
berushkacz píše:
Tak zkus vzbudit dříve z toho odpoledního spaní když spí do 4, tak je jasné že pak večer ještě není unavený. Tím že vstane odpoledne dříve by mohl jít večer dříve spát a tím pádem by ráno mohl vstát dříve a celé by se mu to trochu posunulo aby nespinkal do 4. Jinou možnost nevidím, kdyby odpoledne nešel vůbec, tak to by byl asi protivný co?

Jo když nejde odpoledne, tak je protivný ale stejně usne po 22 h. Ale je zajímavé, že když je u rodičů od přítele, tak spí o půl 9 už :nevim: No a i když nespal tak dlouho odpoledne, tak usne stejně kolem 22 h. Zajímavé :think: :think: A myslíte, že je to dlouho, když ráno spí do 9 nebo půl 10? Asi jo že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
1.10.11 22:45

No dlouho to je, ale moje malá také tak spávala, v pohodě i do půl jedenácté někdy, také chodila spát v deset i později. Teď když máme prcka a ten ji vzbudí nejpozději v půl osmé, tak je v posteli nejpozději v 9 a to i dobrovolně. :lol: Pokud u babičky spí dříve, tak je to asi tím, že je víc utahaný a má více zážitku třeba když není doma :wink: Jo a ještě k tomu odpolednímu spánku, malá když jednou vynechala, tak taky vydržela do 22, ale když vynechala odpolední spaní vícekrát za sebou, tak další den už do 22 nevydržela. Někdy to dohnat musí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Djs
8
1.10.11 22:57
xxpetka píše:
Jak naučím dítě, aby chodilo spát do 21 hod? Malý mi tu pořád řádí, je více jak 22 hod a on tu píská, kope, řehtá se, no to je něco :D Ráno vstává většinou po 9 hod, někdy i v 8, po obědě chodí spát od 1 do 3 nebo do 4 h. No a stejně jde spát až po 22 h. Takže nic neudělám, přes den nemám moc čas ani na jídlo, takže vše doháním po 22 h a pak jdu spát až tak v 1 h. A to už padám únavou :think: Nepotřebuji, aby spal už v 8 hod, ale v těch 9 by mohl.

Nevím jak staré máš dítko ale řekla bych že jediný řešení na tento problém je udělat dítěti režim. My v 7hod.koupeme, pak jídlo a spát, do 8 je malý mrtvý, spí mi celou noc od 4 měsíce, budí se někdy v 7 někdy v 8 dám mu najíst a spíme do 10. Sestra a sestřenky to tak taky dělají a mají to stejně jako my akorát se budí kolem 7 a už nesmí ale ty už mají starší děti. Tak kdyby jsi si si to udělala třeba na 8 tak by ti na devátou mohlo spinkat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
1.10.11 23:05

Malý má 7 měsíců. No můžu koupat i v 7 a jíst do 8 a stejně tu bude řádit i v 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.10.11 23:25

Mně děcka taky spát nechtěly, režim mohl být jaký chtěl. Oba se spravili řekla bych tak kolem roka. Brala jsem to tak, že musím vydržet. Syn mi ke všemu vstával v 5, dcera tak v těch 8. Takže super noci s chlapečkem 22 až 5 a do toho 2× kojit. Vytrvej s tím režimem a jednoho dne se výsledku dočkáš. Pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.10.11 23:27

A že ani jeden nespal ve dne nebo sporadicky, to sem asi nepatří. :lol:
Bylo to na mašli, ale je to pryč a teď spí oba dva 20 až 7, a když se zadaří, tak občas schrupnou i po o. Mnohem více času mi prospí teď, než spali do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Djs
8
1.10.11 23:29
xxpetka píše:
Malý má 7 měsíců. No můžu koupat i v 7 a jíst do 8 a stejně tu bude řádit i v 10.

Tak to máš o měsíc staršího :-D ale myslím si že pokud by jsi s tím začala tak za pár dní si na to zvykne a bude spinkat. Známá měla taky malou že jí ještě v 10 lítala po obýváku ale bylo to tím že ji koupala každý den jinak a když jí třeba usnula v kočárku a spala do 6 tak si myslela že by jí malá neusnula tak jí koupala až dýl a dopadalo to takhle. Pak jsme se spolu o tom bavily tak to začala dělat taky na tu 7 hodinu a teď jí taky nejdýl do půl 9 chrní. Mě malej kolikrát usne v 6 hodin že ho na 7 hodinu na koupání budim a stejně do těch 8 hodin spí, má to prostě naučený a já si to teda nemůžu vynachválit protože od 8 mám klid a můžu v klidu koukat na telku nebo si udělat co potřebuji. :-D Být tebou tak to vyzkoušim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
1.10.11 23:47
Djs píše:
xxpetka píše:
Tak to máš o měsíc staršího :-D ale myslím si že pokud by jsi s tím začala tak za pár dní si na to zvykne a bude spinkat. Známá měla taky malou že jí ještě v 10 lítala po obýváku ale bylo to tím že ji koupala každý den jinak a když jí třeba usnula v kočárku a spala do 6 tak si myslela že by jí malá neusnula tak jí koupala až dýl a dopadalo to takhle. Pak jsme se spolu o tom bavily tak to začala dělat taky na tu 7 hodinu a teď jí taky nejdýl do půl 9 chrní. Mě malej kolikrát usne v 6 hodin že ho na 7 hodinu na koupání budim a stejně do těch 8 hodin spí, má to prostě naučený a já si to teda nemůžu vynachválit protože od 8 mám klid a můžu v klidu koukat na telku nebo si udělat co potřebuji. :-D Být tebou tak to vyzkoušim :palec:

No my totiž ještě chodíme po venku, protože být s ním doma je umění :) takže domů chodíme po 7 h až. Ale tedy zkusím to a uvidíme. Když já nejsem schopná nastolit nějaký režim, aby každý den vstával a jedl stejně. Vždy je to trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.10.11 23:50

Buď v klidu náš kluk chodí spát ve 21h a postupem času zjišťuju, že mi to docela vyhovuje. Třeba teď při stěhování, to bylo dobré, protože když jsme potřebovali nakoupit nebyl problém s ním v půl osmé dojet do obchodu. Zkoušeli jsme vše možné, ale dřív spát nechce. Řve a řve až do tech 21h pak teprve usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Djs
8
1.10.11 23:55
xxpetka píše:
Djs píše:
xxpetka píše:
Tak to máš o měsíc staršího :-D ale myslím si že pokud by jsi s tím začala tak za pár dní si na to zvykne a bude spinkat. Známá měla taky malou že jí ještě v 10 lítala po obýváku ale bylo to tím že ji koupala každý den jinak a když jí třeba usnula v kočárku a spala do 6 tak si myslela že by jí malá neusnula tak jí koupala až dýl a dopadalo to takhle. Pak jsme se spolu o tom bavily tak to začala dělat taky na tu 7 hodinu a teď jí taky nejdýl do půl 9 chrní. Mě malej kolikrát usne v 6 hodin že ho na 7 hodinu na koupání budim a stejně do těch 8 hodin spí, má to prostě naučený a já si to teda nemůžu vynachválit protože od 8 mám klid a můžu v klidu koukat na telku nebo si udělat co potřebuji. :-D Být tebou tak to vyzkoušim :palec:
No my totiž ještě chodíme po venku, protože být s ním doma je umění :) takže domů chodíme po 7 h až. Ale tedy zkusím to a uvidíme. Když já nejsem schopná nastolit nějaký režim, aby každý den vstával a jedl stejně. Vždy je to trochu jinak.

Je fakt že přes léto to bylo docela těžký pro mě protože často grilujeme nebo popíjíme s kamarádama nebo rodinou ale když vidim že je to k něčemu fakt dobrý tak to dodržuji, někdy je to taky dýl ale to jsou vyjímky. Tak to zkus dýl tak třeba na 8 koupat, jíst a spát a do devíti by ti chrněl, nevím teda jestli uspáváš nebo jak to máte, protože já malýho dam do postýlky a jdu pryč, jdu tam maximálně když kníká že nemá dudlíka tak mu ho dám a je klid. :lol: Věřím že se vám to povede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.10.11 09:19
xxpetka píše:
Jak naučím dítě, aby chodilo spát do 21 hod? Malý mi tu pořád řádí, je více jak 22 hod a on tu píská, kope, řehtá se, no to je něco :D Ráno vstává většinou po 9 hod, někdy i v 8, po obědě chodí spát od 1 do 3 nebo do 4 h. No a stejně jde spát až po 22 h. Takže nic neudělám, přes den nemám moc čas ani na jídlo, takže vše doháním po 22 h a pak jdu spát až tak v 1 h. A to už padám únavou :think: Nepotřebuji, aby spal už v 8 hod, ale v těch 9 by mohl.

Ahoj,
mohla bys doufat, že se to časem zlepší a srovná samo, jak se bude víc hýbat a bude unavenější. Nebo prostě násilím utnout. Ráno vzbudit kolem 8mé nebo i dřív, dát spát v 11-12 a nenechat spát dýl jak do 2. A večer kolem 20hod zase do postele. I tak mi přijde, že na tak nízký věk má málo spánku přes den. Mě v té době spali 3× za den a v 8 už byli zase v postelích. Akorát nespali celou noc a budili se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
2.10.11 22:13

Jenom tě chci uklidnit, že ne každej má spavý dítě. Syn, 11 měsíců spí přes den jednou, vstává nejpozději ve 14 hod a stejně večer do půl desátý až deseti řádí. Přitom jídelní i koupací režim máme.. vykoupu v půl osmý, pak dám mlíko jako že před spaním a pak bezmocně sleduju jak naprosto není ospalej a lítá tu jak Tirlipoo a na pokusy uklidnit ho reaguje akorát útěkem :roll:. Asi nejsem dobrý vychovatel a uspávač hadů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.10.11 07:51

Ale já taky nemám kdoví jak spavé děti a musela jsem je naučit spát a stejně se mi pořád budí v noci, už si připadám jak exot, ale celou noc prospali zatím jen 2×. :roll: a od příbuzných to mám na talíři pořád.
jediné, co jsem je naučila je usínat přes den a večer samotné, toť vše.
A ne všechny děti jsou spavé, znám i nespavce, co spí celou noc od 6týdnů, ale přes den skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí