Jak naučit mimi pít čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1845
28.9.08 14:45

Jak naučit mimi pít čaj

Potřebuju poradit. Mám doma skoro čtyřměsíčního špunta, je nekojený (baštíme Nutrilon) a vůbec nechce pít čajíky ani vodu, prostě nic.. Doktorka říkala, že to zatím nevadí, ale až bude nemocný, nebude chtít baštit, tak by pak pít měl..
Ale on prostě nechce.. Už jsme koupili i ty přislazovaný čajíky od Hippu a nic.. Z lahvičky to nechce pít vůbec a lžičkou do něj nacpu opravdu pár kapek..
Máte někdo nějakou fintu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
28.9.08 14:48

Ahoj, fintu nemám, ale nehrotila bych to, až bude potřebovat a nebude chtít mlíčko, určitě do něj aspoň lžičkou nebo třeba stříkačkou vodu dostaneš, určitě si radši něco dá, než aby měl žízeň. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.9.08 16:14

Ahoj, Klara pije nejvic rovnou ze sklenicky, kterou ji pridrzuju. Z pitka se naucila sama az ted po pul roce, i kdyz jsme ji ho nabizeli uz dva mesice. Takze myslim, ze se to taky nauci casem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
28.9.08 19:16

Ahoj. U nás to byl v počátku také problém. Nakonec se ale rozpil, když jsem čajík dala vlažný s medem - což se může až od roka..to si zjisti přesně a nebo Glukopur - hroznový cukr, což je fakt supr,popř. štáva. Dobrý je ho to učit po troškách, aby si zvykal na jinou chuť a třeba v době mlíčka, aby měl hlad i na čaj :D . On je to trochu šok ze sladkého mlíčka přejít i na čajík. Tak mě ještě napadlo, že u nás frčí čaje přímo určené dětem, protože směs konkrétního ovoce vytvoří samo o sobě sladkou chuť - to kdyby ses bránila přislazení. Nicméně bych to taky nehrotila :D , jen to trpělivě pod ten čumáček neustále cpala. Hodně štěstí :! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.9.08 19:17

Matýska jsem to naučila tak, že jsem mu čaj zpočátku trochu ohřívala. To mu pak jel a postupně jsem odbourávala ohřátí a ten ho pije studený bez problémů. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
29.9.08 10:59

pití

ahojky, taky jsme s tím bojovali- nejvíc se osvědčilo - pití (čajík, voda, ředěná Hipp šťáva) ohřát a dávala jsem jej mezi jídly. Někdy si vzal, nekdy ne. Pak jsem začla dělat to co se nemá :-) a sice - když měl malej hlad, dala mu potáhnout nejdřív čaj - když nepil, počkala jsem chvilenku a nabídla znovu. Šlo mi jen o to,aby si zvykl na chuť. To trvalo asi 2-3dny.

Dneska je to v pohodě, je mu 9 měsíců, někdy vypije 180ml za den, někdy třeba jen 50.

A taky musíš zjistit, co tomu tvému chutná :-) U nás jede švestkový a jablečný Hipp, voda, fenykl - doma vařený odvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 14:20

My taky čajíček nemusíme, když už, tak jedině ohřejvanej. Tak zkoušíme mrkvovou šťávičku - lžičkou - docela to jde, občas něco skoční i v pusince … Taky si myslím, že z toho asi není třeba dělat trágu, když nechce, tak nechce, až bude mít žízeň, tak si vezme. :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
30.9.08 13:28

Holky, moc vám děkuju za rady.. Tak já mu to nijak extra nutit nebudu.. Máme doma od Hippu ten na spokojené bříško a heřmánkovej, zkusím ještě nějakej ovocnej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
1.10.08 04:13

Ahojky mám stejný problém, terce budou 2 měsíce a trpí kolikou, tak jí mj. zkouším dávat čajík-instantní čajový nápoj od HAMI ( pro celkovou pohodu- obsahuje: fenykl, heřmánek, meduňka,máta, anýz,tymián, dextróza)- je trochu sladký (takže by měl malý chutnat), ale odmítá ho- přitom ho samo podáváme teplý…tak nevím co s tím?..jedině zkusit nějakej ovocnej (ale mě šlo o ty bylinky- aby pomáhali při bolení bříška)… ..mám tu ještě bio čistě fenyklový z dm, tak ho zkusím…čím ho mám kdyžtak osladit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.7.10 14:45

caj

manzelovo bratr ma kluka uz mu bude 18 mesicu pije jen mleko kdyz vidi caj dostane histericky zachvat a silene breci chce jen mleko nic jineho stavu vodu nic jak by jste mu poradili aby pil nejen mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.7.10 10:10
Amira píše:
Ahoj, fintu nemám, ale nehrotila bych to, až bude potřebovat a nebude chtít mlíčko, určitě do něj aspoň lžičkou nebo třeba stříkačkou vodu dostaneš, určitě si radši něco dá, než aby měl žízeň. :lol: :lol: :lol:
  • 10000000000000

Souhlasim, muj Alex taki ne chtel, zacal az v tom horku vodu a caicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunicko.lenulinka
26.8.10 19:18

Ahojky, já mám úplně stejný problém…akorát mám sedmiměsíčního bobánka..Napadlo mě vyzkoušet hned hrníček, ale také bez úspěchu.Jakmile ucítí jinou vůni než mlíka, zavře oči a odvrátí hlavu..Prosím o radu..

• Citovat
  • Upravit
20296
26.8.10 19:30

Darek ho taky plival ale zkoušela jsem to furt dokola, jak byly ty vedra a nakonec mu jedou hodně :-)

chce to vydržet a nevzdat se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky