Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám dotaz, poradte jak mám naučit 5.měsíčního syna usínat bez prsa? Dělá to jak přes den, tak i večer a v noci se pak budí každou hodinu a chce si podudat. Přes den u něj musím být, jakmile se pohnu, probudí se a hledá prso. pouze v kočárku na procházce usne sám. Dudlík samozřejmě odmítá.
@misssoking nijak. Vzdycky to bude nasili. Proc neco co 5mesicu naprosto vyhovuje se ma najednou menit ![]()
Syna jsem si nechala u sebe, protože taky vyžadoval časté kojení v noci. Když už mě taky nebavilo dávat prs pořád v noci, tak jsem se k němu přitulila, aby mě cítil a šoupla dudlík, časem si zvykl, zezačátku se kroutil. Zkoušela jsem různé dudlíky než nějaký přijal. Od sedmi měsíců naštěstí prospal celou noc. Přes den se to postupně zlepšovalo věkem.
Leda násilím nedat a počítat s tím, že bude plakat. Ale tyhle metody se mají používat nejdřív v 6 měsících. Já jsem odnaučovala usínání u kojení až v roce a malý to pochopil asi po dvou dnech. Večer jsem nakojila, ale kojila jsem kratší dobu, prostě aby neusnul a pak šel do své postýlky spát. Pár dnů plakal, ale pak se naučil, že dostane mlíčko, pomazlíme se a jde se spinkat. Přes den jsem v té době už mlíko zrušila a já jsem rovnou rušila i noční kojení, to pil max po 2 hodinách.
Do té doby spal se mnou v posteli, do své nechtěl a přes den spal v obýváku na matraci, kde jsem ho uspala kojením, pak jsem se teda mohla naštěstí vzdálit, večer jsem s ním musela být v posteli a odejít jsem nesměla.
Ja bych v 5 mesicich neodnaucovala, bude to dost nasilne, je to jeste prcek. Ja odnaucovala v roce a to uz byla pohoda, ale vim, ze o par mesicu driv by to byly proplakane hodiny.
@Aspera koukam mame to hodne podobne, taky ted koncime s nocnim kojenim a jde to celkem dobre, v roce uz jsou na to deti celkem pripravene ![]()
Nejlepší je vůbec tenhle zlozvyk nepodporovat…a kdyžtak doporučuji tuhle knížku Každé dítě může dobře spát ![]()
Jinak u nás frčelo usínání v náruči - naštěstí po čtvrtém měsíci, kdy odezněly hrozné koliky, jsem prostě prubla ho jen stričt do postýlky, co bude a byl klid
A pak i sám už odmítal vůbec v náruči být
A nám se teda taky hrozně ulevilo, že mu stačilo jen položit do postýlky a nechat být
A když měl období, že furt vstával a někdy brekával, tak jsem prostě přišla, pohladila, uklidnila, položila a zase šla…a bylo ![]()
Noční kojení u nás teda skončilo během 4.-5.měsíce…a spával a spává celou noc ![]()
Já bych to neřešila, je malinký…
Ten můj bude mít rok a večer ho uspávám u prsa, ale jelikož bych chtěla během půl roku ukončit kojení, tak pak si to asi pěkně vyžeru
jsem, ale toho názoru, že časem se vše poddá ![]()
Ahojky my jsme teda musely nechat vyplakat ![]()
prvni den plakala 15 min, druhej den 10 min a třetí den už spinkala bez pláče ale věřím a znam hodně maminek ktere na to nemají nervi třeba jako muj manzěl kterej musel chodit ven.Ale ted jsme spokojení všichni ![]()