Jak naučit padat syna 13,5 měsíce

29
17.2.14 20:32

jak naučit padat?

Ahojte maminky, syn (13,5 měsíce) se učí chodit, vlastně už to umí, ale ještě si není jistý a ztrácí balanc, často ztratí rovnováhu a spadne. Za ruku chodí dlouho, ale pouštět se teprve začíná. Určitě to znáte. Problém je však v tom, že neumí padat :-(. Když chodil kolem nábytku, spadl na zadek, ale jakmile zkouší chodit, tak padá jako strom, takže chodím za ním a neustále ho jistím. On ví, že jsem za ním a že ho chytnu, je to začarovaný kruh. Nevím co s tím dělat, nechci za ním chodit ohnutá s rukama připravenýma ho chytit ještě měsíc, ale zase ho nemůžu vědomě nechat spadnout na zem na dlažbu hlavou…poraďte prosím co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.2.14 20:35

Najít lepší povrch pro trénink a nechat ho padat… Venku je teď měkkoučko :lol: Nic zázračného není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.2.14 20:36

Nech ho, jinak se to nenauci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.14 20:37

:lol: :lol: to je normální, budeš to muset chvíli vydržet, sice to záda odnesou, ale za pár dní už si bude jistější a pádů bude méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.14 20:38
@geilens píše:
Nech ho, jinak se to nenauci

Mám ho nechat spadnout na hlavu? Vždyť si ji rozbije. On padá jako strom, nezlomí se a nespadne na zadek, dokonce klade odpor, když ho při pádu posazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.14 20:41

@natyber za pár dní? Trvá to už dva týdny a pořád tu stabilitu nemá, hlavně špatně padá, což vidím jako největčí problém, protože i když si pak bude jistý, tak stejně někdy spadne a pak to bude zlé :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
17.2.14 20:42

Od známé syn měl doma čepičku s všitým molitanem.
Moje děti byly kamikadze a zvládly to bez větší újmy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.2.14 20:42

@misisule a priste uz bude vedet ze tak ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.14 20:44
@misisule píše:
Mám ho nechat spadnout na hlavu? Vždyť si ji rozbije. On padá jako strom, nezlomí se a nespadne na zadek, dokonce klade odpor, když ho při pádu posazuji.

Neměj takový strach, ale buď stále ve střehu, ono se mu zas tak nic nestane a hlavně tím získá rovnováhu a pocit pádu, samozřejmě ho musíš hlídat, aby nepadal na roh stolu a podobně, posuň klidně nábytek, udělej mu bezpečnější prosto a nebudeš mít takový strach, pokud se nedávno naučil chodit, tak za pár dní ani nemrkneš a bude lítat mnohem rychleji a padat tolik nebude a pak ho zase budeš muset honit :lol: je to stále dokola :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.14 20:46
@laducha píše:
Od známé syn měl doma čepičku s všitým molitanem.
Moje děti byly kamikadze a zvládly to bez větší újmy ;)
:roll: hlavně žádnou čepičku nebo domácí helmu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.2.14 20:48
@natyber píše: :roll: hlavně žádnou čepičku nebo domácí helmu :roll:

Presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.14 20:49
@misisule píše:
@natyber za pár dní? Trvá to už dva týdny a pořád tu stabilitu nemá, hlavně špatně padá, což vidím jako největčí problém, protože i když si pak bude jistý, tak stejně někdy spadne a pak to bude zlé :-(

vidíš to dopředu zbytečně černě a tím si utváříš strach, že spadne a jak to bude zlé. Ty jsi teď pro něj opora a musíš vydržet než získá jistotu, dva týdny mi nepřipadá vůbec dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.14 20:50
@natyber píše: :roll: hlavně žádnou čepičku nebo domácí helmu :roll:

Právě, vždy jsem se tomu smála a přišlo mi to dost absurdní dítě v helmě, ale dnes jsem se ze zvědavosti podívala kolik ty helmy stojí, pak jsem se nad sebou zamyslela a to mě přimělo napsat tento dotaz, protože už mi z toho asi hrabe :D. On se převrací nejčastěji dozadu, nechala bych ho spadnout, ale fakt se o tu hlavu bojím, nevím kde bychom to mohli natrénovat :-(. Máme jen tvrdé podlahy a malé kusové koberečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.2.14 20:52
@misisule píše:
Ahojte maminky, syn (13,5 měsíce) se učí chodit, vlastně už to umí, ale ještě si není jistý a ztrácí balanc, často ztratí rovnováhu a spadne. Za ruku chodí dlouho, ale pouštět se teprve začíná. Určitě to znáte. Problém je však v tom, že neumí padat :-(. Když chodil kolem nábytku, spadl na zadek, ale jakmile zkouší chodit, tak padá jako strom, takže chodím za ním a neustále ho jistím. On ví, že jsem za ním a že ho chytnu, je to začarovaný kruh. Nevím co s tím dělat, nechci za ním chodit ohnutá s rukama připravenýma ho chytit ještě měsíc, ale zase ho nemůžu vědomě nechat spadnout na zem na dlažbu hlavou…poraďte prosím co dělat.

Když chodil za ruku, cítil jistotu v tobě. Líbí se mi názor, že dítě má chodit ve chvíli, kdy to zvládne samo. Nevodit za ruku. Naučí se spoléhat samo na sebe a je opatrnější i v těch pádech. Když už ten instinkt prvotně nezískal, na dlažbu bych ho spadnout nenechala. Udělej mu bezpečný prostor, třeba měkčené dlaždice, až získá jistotu, pádů bude méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
17.2.14 20:52

@geilens @natyber holky proč ne helmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie