Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@natyber my ani dítě ještě nemáme, jen jsme to tam viděli. Az budu mít dítě, tak samozřejmě prostudují než koupím. ale v obchodě nám to připadalo jako dobrý nápad a dal jsme o tom ani nepremysleli, az dnes v teto diskuzi.
Nechala bych ho venku na trávě. Máme doma koberce, takže jsem malýho doma nechala. Jednou mi spadl jako šraňky a pak si dával pozor a naučil se padat šikovněji. Ale malý je kamikadze, takže u nás byly a jsou pády na denním pořádku ![]()
Taky bych potřebovala poradit, jak odnaučit dítě lézt na všechny vršky, je mu čerstvě rok a leze mi ze židle na stůl, to je teprve vzrůšo!
@Lucie_Sx píše:
No a co venku na trávě??
tam to bude horší, pokud ještě hodně padá doma na rovině, tak venku bude padat jak šutr, synovec doma lítá jak šílený torpédo, všechno bortí, nikde v jeho dosahu nesmí být nic nebezpečného, je jako ohnivá čára
a venku popobíhá, ale škobrtá a občas spadne a pak nevíš kde v trávě se válí bobek, šutr a podobně. Asi lepší fakt upravit nábytek v bytě, klasické bezpečnostní opatření a být ve střehu. Je jasné, že nikdo nechce, aby si dítě ublížilo, ale klasické pády jsou potřeba ![]()
@petipacka píše:
Taky bych potřebovala poradit, jak odnaučit dítě lézt na všechny vršky, je mu čerstvě rok a leze mi ze židle na stůl, to je teprve vzrůšo!
to je u nas taky..no at leze, ale ved mu pak nohy aby se sám dostal i dolů ( mi to malého tak naučili..prostě nekam vylezl a když chtěl dolů tak chtěl samozřejmě nejlépe snést..takže jsem ho posadila, vzala mu nohy a ukázala jak se dostat dolů sám.. ![]()
Ty pády jsou asi šílené, já to od našeho synáčka neznám, ale když je doma tvrdá podlaha, tak má maminka přirozeně strach. Asi bych to zkusila řešit tak, že na koberci bych ho nechala, náš se tak naučil padat. Musí se to prostě nějak naučit a na koberci je to bezpečnější. A na tvrdé zemi s ním nechodit, dokud se to sám nenaučí. V tom článku od @Pipet je to docela dobře napsané.. Jinak asi neporadím ![]()
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:15
@St. Estephe píše:
@natyber Tim, ze ho budes jistit a chytat, mu taky zrovna nepomuzes.
a já snad říkám něco jiného ![]()
@natyber Promin, kdyz tu pises, ze holt to je o zada a ze ty jsi ta helma, tak mi z toho vyzniva, ze jistis a zachytavas.
@smurfka z dětského stolku a gauče a schodů bezpečně sleze, ale kuchyňský stůl to je trochu jiný level, no bude to muset vypilovat, jen je to nápor na nervy!
@sofia3
jen jsem chtěla poukázat na to myšlení, jako že lidi to vidí, řeknou si paráda to vypadá bezpečné a přitom si neuvědomují jako moc to není dobré. Hlavně že se to bude prodávat.
@petipacka píše:
@smurfka z dětského stolku a gauče a schodů bezpečně sleze, ale kuchyňský stůl to je trochu jiný level, no bude to muset vypilovat, jen je to nápor na nervy!
tak na stůl musí taky po nečem vylézt ne? ten náš vyleze na židli a ze židle na stůl a pak zase zpátky..sice natahuje ruce abych ho jakože ze stolu vzala, ale nene..at si sleze sám, když si tam vylezl.. ![]()