Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Krasavicaa píše:
To je mazec, že???![]()
![]()
Traduje se historka, jak ucili psa nedelat louzicky v dome stylem vymachat mu v tom cumak a vyhodit psa oknem. Po case, kdyz se pes doma vycural, namocil si do toho cenich a oknem vyskocil ![]()
Uz pred triceti lety se normalni vycvikari snazili lidem vysvetlit, jaka blbost to je, protoze pes tohle proste nepochopi. Nicmene porad se najde spousta lidi, co to stale predavaji dal ![]()
A jaký je rozdíl mít doma zavřenou kočku, nebo mít doma zavřeného psa? Já to nějak nepobírám ![]()
@asha píše:
Traduje se historka, jak ucili psa nedelat louzicky v dome stylem vymachat mu v tom cumak a vyhodit psa oknem. Po case, kdyz se pes doma vycural, namocil si do toho cenich a oknem vyskocil
Uz pred triceti lety se normalni vycvikari snazili lidem vysvetlit, jaka blbost to je, protoze pes tohle proste nepochopi. Nicmene porad se najde spousta lidi, co to stale predavaji dal
@Antonie Bolavá píše:
A jaký je rozdíl mít doma zavřenou kočku, nebo mít doma zavřeného psa? Já to nějak nepobírám
Indoor kocku. Ne takovou tu vesnickou venkovni ![]()
Pes nema curat doma. Pokud se uci na zachudek, je to signal, ze doma se muze. Takze cura nakonec vsude.
@Antonie Bolavá Kočka není tak „sociální“ zvíře jako pes, který fakt potřebuje chodit ven a očuchávat značky jiných psů, hrát si s nima, komunikovat…
Kočka si doma spokojeně chrápe, na hraní jí stačí zmuchlaný papír, na záchodek chodí od koťátka a ráda - kočky rády hrabou.
Samozřejmě je kočka asi spokojenější venku na myším lovu, ale ani doma nestrádá tak, jako ten pes.
Já tam rozdíl vidím…
K zakladatelce - odkud štěně je? Jestli od malinka bylo v nějaké ohrádce se sourozenci, teď už měsíc vesele vyměšuje doma - možná jste prošvihli ten okamžik, kdy si štěně nechce nadělat do pelechu a je z něj tak trochu prase.
„Záchodek“ je co?
@asha píše:
Indoor kocku. Ne takovou tu vesnickou venkovni
A ona ví, že je indoor?
@Pipet Tak hlavne jsou kocky, ktery po x desitek generaci venku nebyly a bylo by to pro ne vylozeny tyrani
Jednou se o to pokusil nas kamarad, je to teda docela vtipna historka, ale kocku podruhy ven nedostal.
Pro tyhle pripady je to myslim idealni spolecnik ![]()
Mně třeba kočka připadá, že potřebuje daleko větší svobodu, než pes. Moje stará čuba ven ani moc nechtěla. Sama doma teda nebyla téměř nikdy, ale byla spokojená i na tom gauči. Mazlili jsme se s ní, děti si s ní hrály. Co jsme měli dřív kočky, tak ty prostě měly úplně jinou povahu, ty by se doma asi zcvokly
@asha Jo, taky máme jednoho IndoorDucku. Jednou se nedopatřením dostal za balkonové dveře a v zoufalé snaze dostat se zas dovnitř poněkud rozsápal síť proti hmyzu ![]()
Chlap přišel do obýváku a na síti zvenku kočka přichycená za drápy tak 1,5m nad zemí, pološílený výraz a žalostné mňoukání ![]()
A jednou se odvážil očuchat chodbu za dveřmi do bytu.
@Antonie Bolavá píše:
Mně třeba kočka připadá, že potřebuje daleko větší svobodu, než pes. Moje stará čuba ven ani moc nechtěla. Sama doma teda nebyla téměř nikdy, ale byla spokojená i na tom gauči. Mazlili jsme se s ní, děti si s ní hrály. Co jsme měli dřív kočky, tak ty prostě měly úplně jinou povahu, ty by se doma asi zcvokly
Jiste, to jsou normalni venkovni kocky. Outdoor ![]()
A stary psi jsou celkem pochopitelne doma radi, predpokladam, ze u lidi je to hodne podobny ![]()
@asha píše:
Jiste, to jsou normalni venkovni kocky. Outdoor
A stary psi jsou celkem pochopitelne doma radi, predpokladam, ze u lidi je to hodne podobny
Ona byla taková od mlada.
To je fuk, já se beztak vzdávám ![]()
@Antonie Bolavá píše:
To je fuk, já se beztak vzdávám
A tak jo, jsou i liny psi, stejne jako lidi, ze jo
Ja mam teda cely zivot stesti na akcni potrhla, takze si to ani neumim predstavit ![]()
@Antonie Bolavá píše:
To je fuk, já se beztak vzdávám
Záleží na plemeni té kočky a tím pádem i na povaze. Já taky nejsem zastánce zavírání koček doma, ale vím, že jsou takové, kterým vadí i trochu mokrá tráva, chlad, horko, déšť, sníh, jaro, léto, podzim, zima atd.
A doma se prostě netrápí. Ale jinak máš pravdu, taky si myslím, že i taková kočka by měla mít možnost jít aspoň na zahradu. Já bych ráda měla kočku, ale dokud budu bydlet v domě bez zahrady, tak si ji nepořídím. Nicméně v zakladatelčině případě by byla indoor kočka stokrát lepší, než pes.
@asha To taky nedokážu pochopit, že to ty lidi pořád baví učit psa na záchod a nechodit s ním ven. Kdo na to proboha přišel. Tak buď chci psa a v tom případě přijmu jako fakt, že minimálně třikrát denně zvednu pr.el z gauče a půjdu s ním aspoň na hodinu ven, nebo si pořídím křečka, nebo si nepořizuju nic.
A úplně nejvíc mě s.re, že si spousta lidí myslí, že když si pořídí čivavu, yorka nebo jiného malého psa, tak je můžou nechat celý den zavřenou doma a jednou za den s ní obejít barák.