Jak naučit štěně na záchůdek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
20.1.15 10:30
@Krasavicaa píše:
To je mazec, že??? :roll: :roll: :roll:

Traduje se historka, jak ucili psa nedelat louzicky v dome stylem vymachat mu v tom cumak a vyhodit psa oknem. Po case, kdyz se pes doma vycural, namocil si do toho cenich a oknem vyskocil :mrgreen:
Uz pred triceti lety se normalni vycvikari snazili lidem vysvetlit, jaka blbost to je, protoze pes tohle proste nepochopi. Nicmene porad se najde spousta lidi, co to stale predavaji dal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.1.15 10:33

A jaký je rozdíl mít doma zavřenou kočku, nebo mít doma zavřeného psa? Já to nějak nepobírám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
20.1.15 10:34
@asha píše:
Traduje se historka, jak ucili psa nedelat louzicky v dome stylem vymachat mu v tom cumak a vyhodit psa oknem. Po case, kdyz se pes doma vycural, namocil si do toho cenich a oknem vyskocil :mrgreen:
Uz pred triceti lety se normalni vycvikari snazili lidem vysvetlit, jaka blbost to je, protoze pes tohle proste nepochopi. Nicmene porad se najde spousta lidi, co to stale predavaji dal :roll:
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
29730
20.1.15 10:39
@Antonie Bolavá píše:
A jaký je rozdíl mít doma zavřenou kočku, nebo mít doma zavřeného psa? Já to nějak nepobírám :nevim:

Indoor kocku. Ne takovou tu vesnickou venkovni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.1.15 10:40

Pes nema curat doma. Pokud se uci na zachudek, je to signal, ze doma se muze. Takze cura nakonec vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.1.15 10:45

@Antonie Bolavá Kočka není tak „sociální“ zvíře jako pes, který fakt potřebuje chodit ven a očuchávat značky jiných psů, hrát si s nima, komunikovat…

Kočka si doma spokojeně chrápe, na hraní jí stačí zmuchlaný papír, na záchodek chodí od koťátka a ráda - kočky rády hrabou.
Samozřejmě je kočka asi spokojenější venku na myším lovu, ale ani doma nestrádá tak, jako ten pes.

Já tam rozdíl vidím…

K zakladatelce - odkud štěně je? Jestli od malinka bylo v nějaké ohrádce se sourozenci, teď už měsíc vesele vyměšuje doma - možná jste prošvihli ten okamžik, kdy si štěně nechce nadělat do pelechu a je z něj tak trochu prase.
„Záchodek“ je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.1.15 10:48
@asha píše:
Indoor kocku. Ne takovou tu vesnickou venkovni ;)

A ona ví, že je indoor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.15 10:51

@Pipet Tak hlavne jsou kocky, ktery po x desitek generaci venku nebyly a bylo by to pro ne vylozeny tyrani 8) Jednou se o to pokusil nas kamarad, je to teda docela vtipna historka, ale kocku podruhy ven nedostal.
Pro tyhle pripady je to myslim idealni spolecnik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.15 10:51
@Antonie Bolavá píše:
A ona ví, že je indoor?

Si pis 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.1.15 10:53

Mně třeba kočka připadá, že potřebuje daleko větší svobodu, než pes. Moje stará čuba ven ani moc nechtěla. Sama doma teda nebyla téměř nikdy, ale byla spokojená i na tom gauči. Mazlili jsme se s ní, děti si s ní hrály. Co jsme měli dřív kočky, tak ty prostě měly úplně jinou povahu, ty by se doma asi zcvokly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.1.15 10:54

@asha Jo, taky máme jednoho IndoorDucku. Jednou se nedopatřením dostal za balkonové dveře a v zoufalé snaze dostat se zas dovnitř poněkud rozsápal síť proti hmyzu :roll:
Chlap přišel do obýváku a na síti zvenku kočka přichycená za drápy tak 1,5m nad zemí, pološílený výraz a žalostné mňoukání :lol:

A jednou se odvážil očuchat chodbu za dveřmi do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.15 10:55
@Antonie Bolavá píše:
Mně třeba kočka připadá, že potřebuje daleko větší svobodu, než pes. Moje stará čuba ven ani moc nechtěla. Sama doma teda nebyla téměř nikdy, ale byla spokojená i na tom gauči. Mazlili jsme se s ní, děti si s ní hrály. Co jsme měli dřív kočky, tak ty prostě měly úplně jinou povahu, ty by se doma asi zcvokly

Jiste, to jsou normalni venkovni kocky. Outdoor :D
A stary psi jsou celkem pochopitelne doma radi, predpokladam, ze u lidi je to hodne podobny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.1.15 11:00
@asha píše:
Jiste, to jsou normalni venkovni kocky. Outdoor :D
A stary psi jsou celkem pochopitelne doma radi, predpokladam, ze u lidi je to hodne podobny ;)

Ona byla taková od mlada.
To je fuk, já se beztak vzdávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.15 11:11
@Antonie Bolavá píše:
To je fuk, já se beztak vzdávám :mrgreen:

A tak jo, jsou i liny psi, stejne jako lidi, ze jo :lol: Ja mam teda cely zivot stesti na akcni potrhla, takze si to ani neumim predstavit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.1.15 13:16
@Antonie Bolavá píše:
To je fuk, já se beztak vzdávám :mrgreen:

Záleží na plemeni té kočky a tím pádem i na povaze. Já taky nejsem zastánce zavírání koček doma, ale vím, že jsou takové, kterým vadí i trochu mokrá tráva, chlad, horko, déšť, sníh, jaro, léto, podzim, zima atd. :-D A doma se prostě netrápí. Ale jinak máš pravdu, taky si myslím, že i taková kočka by měla mít možnost jít aspoň na zahradu. Já bych ráda měla kočku, ale dokud budu bydlet v domě bez zahrady, tak si ji nepořídím. Nicméně v zakladatelčině případě by byla indoor kočka stokrát lepší, než pes.

@asha To taky nedokážu pochopit, že to ty lidi pořád baví učit psa na záchod a nechodit s ním ven. Kdo na to proboha přišel. Tak buď chci psa a v tom případě přijmu jako fakt, že minimálně třikrát denně zvednu pr.el z gauče a půjdu s ním aspoň na hodinu ven, nebo si pořídím křečka, nebo si nepořizuju nic.
A úplně nejvíc mě s.re, že si spousta lidí myslí, že když si pořídí čivavu, yorka nebo jiného malého psa, tak je můžou nechat celý den zavřenou doma a jednou za den s ní obejít barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný