Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem z Valašska - kluk má šuldu (šulínek) nebo pinďu,
holčička má lulinku nebu lulču, lulku (od slova lulat - čurat).
Zadek nebo prcka je u nás jedno a to samé, a to „řitní otvor“, prostě to vzadu.
My máme holčičku a má kačku, nebo někdy říkáme fifinku, fifku, a táta má pindíka ![]()
Ahoj, začínám řešit tento problém u naší starší. Už delší dobu říkáme, že kluci mají pinďu, což ale naše Dída neumí vyslovit. Kupodivu se nikdy neptala, jak se jmenuje co má ona, ale říkám si, že bych měla být připravená
.
Prošla jsem zmíněné a asi by šlo zkusit na kluka toho pipipáka, nebo pipína, zda by jí to nešlo říkat lépe. Holky u nás v rodině maji pipinku, ale to používáme s Dídou pro ptáčky. Pak tu asi šlo pindulka a žolinka, nevím… Nelíbí se mi říkat dítěti slova jako frnda, prcka, nebo jména (padla tu Blažena, Julča, Kačenka) a jako dítě jsem nesnášela, když někdo říkal buchta, nebo spolužačky v pubertě mezinoží.
Co myslíte, má někdo další nápady?
@centra jak jsem psala výše: když má vzadu zadek, tak vpředu má předek… ![]()
Teda, já mít holku, tak mě fakt nenapadá, jak bychom tomu říkali
![]()
@centra tak u kluka lulin/lulinek a u holky pipinka, ale když tak říkají ptáčkům tak nvm. Jinak kačenka jestli bude umět říkat ![]()
@Lenka512 Jo, ten jsem ve vypsání zapomněla
. Ještě mě někde v diskusi pobavil podvozek
. Já mam holky dvě.
My říkáme podvozek
, tuhle jsem jí něco říkala a použila jsem slovo pipka. „Sprdla“ mě, že ona nemá pipku ale podvozek ![]()
@Reniii píše:
My říkáme podvozek, tuhle jsem jí něco říkala a použila jsem slovo pipka. „Sprdla“ mě, že ona nemá pipku ale podvozek
Já si smíchy poprskala obrazovku
.