Jak nejrychleji ušetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Keyllah píše: Více
A pak to prodávali? Nedělala jsem samozřejmě ve všech obchodech, ale jmenovitě v Lidlu, Bille, Penny Marketu a Tescu a nikde se nikdy nic z předchozího dne neprodávalo další den. Vždycky se to vyhodilo, nebo to co přivezla pekárna tak se vrátilo (asi z toho pak dělali strouhanku nebo tak něco). Jedině v Tescu co zbylo tak jsme si mohli rozebrat po zavíračce a co zbylo tak se vyhodilo. Někde přímo (tuším Billa a Lidl), a v Penny se to dalo do pytle, zavázalo a sváželo na centrálu.
Je to třináct let, ale nemyslím, že by to bylo jinak. Možná se to někde děje, ale nevěřím že je to zcela běžná praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Na čerstvém pečivu každý den není nic špatného. Záleží na tom, kde ho kupuješ. Čerstvý chlazený džus není špatný, ale jestli chceš mít ty nebo syn cukrovku, pokud se jó hodně nehýbete a časem i narušenou sklovinu nebo kazy, tak jdeš správnou cestou. Tyhle džusy občas kupuju taky, ale jako mls. Ne každodenně. Jestli máš hnusnou vodu, tak si kup filtrační konvici. Mám echt ohavnou vodu a Brita chuť dost vylepšuje, kromě i jinych benefitů. Tedy jestli je to pravda.
Pak si klidně občas dej i tu minerálku, pokud ji tedy nebudeš kupovat u vietnamce za 30, když chceš šetřit, ale v akci ve větším obchodě. A k tomu šetření. Je dobré vařit víc jídla a mrazit ho, pokud to jde a využívat slevové akce. Nemyslím si, že je to ostuda, ale projev toho, že nejsem marnotratná a vážím si peněz, které mileráda utratím jinde. Nedělá mi problém si za kvalitní potraviny připlatit, ale třeba za obyčejné vejce nebo máslo odmítám platit plnou cenu, takže občas kouknu na srovnávač cen na netu a než jdu do nějakého obchodu, tak kouknu v aplikaci na jejich aktuální nabídku.
Příspěvek upraven 28.01.25 v 19:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza když jsem byla na brigádě tak to byla v marketu klasika, večer gumové pečivo do pytle a do mrazáku, chleba se rozpulil a taky do pytle a do mrazáku, pak se objednalo nebo rozpeklo méně a v zázemí se ty pytle vysypaly a zvolna rozmrazujicí pečivo se zamichalo s čerstvým. Půlky chleba se někdy daly jen tak, někdy se balily do sáčků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza píše: Více
jj, byla to menší prodejna pár let zpátky…ale tam to bylo všechno tak nějak na levačku. Zaplaceno 6hodin, ale musíš přijít dřív odházet shíh, nachystat prodejnu, vzbalit atd…a uklid až po zavíracce, kasa atd…jsem ráda, že už je pryč, chovali se k nim hrozně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nejsem. Tady tu vodu z vodovodu nepije skoro nikdo
Máme tady prodej vody do barelů a PET, kde si to sama za peníze načepuješ
Je to i v okolních vesnicích.
Ale znovu, ja nejsem zakladatelka, jen jsem reagovala, že filtrační konvice nespasí vše.
- Citovat
- Upravit
@Azeretereza píše: Více
V řetězci jsem měla brigádu před pár lety (ok, už je to 5, to to letí
) a je to přesně tak, jak píšeš
vždyť přece, když půjdete večer do marketu, tak už je tam pečivo „vyjedený“ právě proto, že večer už se nedopéká - muselo by se vyhodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
To je nějaká „Urban legend“ a nebo story z 90", ne? ![]()
Příspěvek upraven 28.01.25 v 19:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jo, v malých prodejnách se tomu nedivím. Ale v klasických řetězcích si myslím že to není běžná praxe. Mohu se mýlit, ale nesetkala jsem se s tím, jako zaměstnanec a myslím si že ani zákazník (a jestli ano, tak jsem to nepoznala).
Za mě na tom není nic špatnýho, prodávat den starý pečivo, pokud by bylo označený a levnější. Naopak lepší to prodat než vyhodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bylo na mado, která mluví o „marketu“. U malých rádoby podnikatelů, co popisuješ ty, tomu věřím, že se děje furt… a přesně jak popisuješ, jde to v ruku v ruce s chováním k zaměstnancům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Ne, není to Urban legend. To je realita a děje se to stále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: VíceČlověče není, bohužel realita a jak tam chodím, tak je tam všechno stejné, některé prodavačky tam porad ještě jsou, se jich zeptám, zda to tak pořád je, ale odhaduji, že ano.
Právě k večeru, když to začínalo byt vyjedené, tak se vytáhl pytel z mrazáku, rohlíky se vysypaly na podlahu na jiný pytel a postupně se přidavaly na prodejnu. Když bylo potřeba rychleji, tak se rohlíky skladaly na topení v zázemí a museli jsme je otáčet, ať rychleji rozmrznou.
Přesně tohle jsme jako brigádníci dělali.
Od té doby tam nekupuji ani pečivo, ani nic z pultu, protože vim, co se tam s tím dělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro čtyřčlennou rodinu s malými dětmi dáme každý měsíc za jídlo a drogerii okolo 11tis…všechno kupujeme ve slevách a ve velkém, chodíme převážně do jednoho obchodu a akce se neustále točí, jsme v domě se spíží…maso na farmě, třeba celou krůtu…vajíčka domácí 3 až 4kč, jogurty v mlékárně po 10kc, zeleninu od místních zemědělců…na velký nákup jdeme jednou až dvakrát v měsíci a pak jen, co je potřeba, pro pečivo do pekárny,…teď leden jsme si dali jako spotřební a vyjídáme spíž a mrazák, kupujeme mléčné výrobky, ovoce, zeleninu, ňaminky,…doděláváme zásoby drogerie…a ještě se mi začali množit padesátky za vrácené skipasy koupené online nebo jsem teď měla hodně hotovosti, nakonec z toho byla hezká 1.zaloha na dovču…