Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nemohla jsem si pomoct a musím to někde napsat. Právě jsem si přečetla článek o miminku, které někdo hodil v igelitce do odpadků. Chlapeček teď silně podchlazený bojuje o život. Já jsem z toho totálně otřesená. Je možné, aby toto udělala ženská, když má porodní depresi? Bože, mi je z toho tak smutno!!!
Taky to nemůžu pochopit, je to smutné… nevím do jaké míry to může souviset s depresí. Když něco takového slyším nebo čtu, tak je mi do breku.
Zrovna jsem to viděla ve zprávách, když ho našli měl 25 stupňů. Je v kritickém stavu. Zrovna jsem kojila a uplně mě to rozbrečelo. Ta matka je normální hyena, tu bych normálně ukamenovala. ![]()
čertík-bertík píše:
Je to smutné, ale těch důvodů může být milión a ty je nevyřešíš. Tak je neřeš![]()
Nenapadlo tě někdy, že ti lidé, kteří o tom mluví, jsou natolik citliví emočně, že o tom potřebují mluvit a najít si nějaký důvod, proč to někdo udělal?
A že stejně jako ty říkáš, aby to zakladatelka neřešila, bylo by lepší, kdybys ty nereagoval/a, když tě to tak irituje…
Gabinka píše:A že stejně jako ty říkáš, aby to zakladatelka neřešila, bylo by lepší, kdybys ty nereagoval/a, když tě to tak irituje…
Že to zrovna píšeš ty, když tě tak irituji, tak na mě nereaguj
![]()
Gabinka píše:Nenapadlo tě někdy, že ti lidé, kteří o tom mluví, jsou natolik citliví emočně, že o tom potřebují mluvit a najít si nějaký důvod, proč to někdo udělal?
A ty myslíš, že ten důvod najdou? A jak?
Ano, možná si potřebují promluvit. Ale někdy rozhodně neuškodí, když někdo naznačí, že není potřeba se v tom šťourat.
To, co se stalo je hrozný. Je to fakt strašný. Ale my nepřijdeme na to proč se to stalo, a co hůř, za rok dva si na to maximálně vzpomeneme, možná ani to ne…
Takže si myslím, že i pro emočně citlivé lidi je lepší se v tom zbytečně nešťourat, jelikož to jejich nezvladatelné emoce může ještě víc rozbouřit…
A pokud někomu pomáhá o tom mluvit, OK, ale co je špatného na tom, když někdo vyjádří názor, že není třeba to řešit (a ani to nejde)?
se jenom snažím napsat, že čertík bertík nenapsal nic špatného, ani necitlivého…
Jen mám prostě pocit, že takových zpráve je mnoho, a my to nevyřešíme a ani se to nedá řešit.
Tak proto ta reakce.
Tak mi příjde, že jsem na netu četla, že příští rok budeme platit u zobaře preventivní konteroly, protože záleží na tom jak to ten zubař zdůvodní.
Mám založit novou diskuzi, kvůli tomu??
Nebo, Polívka prohrál spor o Valašské království, taky mám založit novou diskuzi??
TEĎ JSEM ČETLA, ŽE 8 Z HANDICAPOVANÝCH LIDÍ Z 10 SE SETKALO S DISKRIMINACÍ.
Mám založit diskuzi na toto téma??
To jsou věci, které si vyslechneme, ale za měsíc nevíme o tom, že se staly, tak proč to řešit? Když to ani nejde.....
Noemmi jasně, že nevyřeší a nepomůžou si…
Ono šlo spíš tak trošku o čertíka než cokoliv jiného. Zkrátka mi přijde, že chodí jen lidi shazovat do diskusí, do každýho rejpe, ještě jsem nenarazila najediný příspěvek, kdy by nebyl/a ironická, rejpací, snažící se pomoct nebo něco taktně říct.
Víc než diskuse na tohle téma mě třeba vytáčí neustálé diskuse o golfkách, kočárech, autosedačkách, jestli jsou nebo nejsou těhu podle toho či tamtoho příznaku…tak tam prostě nechodim a nereaguju
A čertíku neboj, na drtivou většinu tvých příspěvků ani nereaguju, neb za to zkrátka nestojíš;)
Čertíku,
věřím, že máš zdravý úsudek, ale z Tvých reakcí čiší… řekla bych… pohrdání? povýšenost? No na kafe bych s Tebou asi nezašla (hlavně mi nepiš, že Ty se mnou taky ne
). Když těmito diskusemi pohrdáš, tak proč je čteš a proč se k nim vůbec vyjadřuješ? Připadá mi, jako bys číhala, kdy „panebožezasenějakákačenavypustínějakoupitomost“, abys jí to mohla „tedaalenatřít“ - možná se pletu, ale vždycky, když na Tebe v nějaké diskusi náhodou narazím, zabliká mi v hlavě červená kontrolka - á, tady budeme zase důležití ![]()
Na odpověď nečekám, neboť jsem vcelku znechucena.
Gabinko, celkem tě chápu.
Tebe ani nevytáčí mé komentáře, jako spíše má osoba. ![]()
To celkem chápu, ale přečti si mé některé komentáře, jsou myšleny vážně, ikdyž to tak možná nevypadá. ![]()
Ale chápu, že takové totalitní stálici to musí být nepříjemné setkat se někým, kdo má odlišný názor a nebojí se ho tady napsat. ![]()
Mám pocit, že je demokracie, a ne totalita, takže si můžu napsat „ve slušných mezích“ cokoli.
Nebo se pletu?
Mimochode, nějak jsme zabloudili od prvního tématu.
Ano, je to hrozná věc. Ano, stalo se to. Ale takových věcí se stává stále víc, ikdyž existují Baby boxy je hrozné, že někdo odloží dítě v igelitce. Ale těch důvodů mohlo být mnoho. Je to odsouzeníhodné, ale je to tak.
Ale nemyslím, že z takovou zprávou hned poletím na emimino abych se o no podělila.
No ono to miminko ani nemusela odložit jeho matka, mohlo jít o nějakou prostitutku, cizinku, která je tu nelegálně a která spadá pod určitou nadvládu pasáku, pracovního bosse, dvého druha apod, kterému by se její mateřství nehodilo a dítě jí prostě sebral. Takový člověk nemá moc šancí se bránit…
Je to sice fikce, nicméně si myslím, že situace nemusí být tak jednoznačná, jak se zdá…
Čertíku, ty jsi teď nový cenzor emimina?
Já jen, že každou druhou debatu označuješ za zbytečnou, ale vehementně do ní přispíváš ![]()
čertík-bertík píše:
Gabinko, celkem tě chápu.
Tebe ani nevytáčí mé komentáře, jako spíše má osoba.
To celkem chápu, ale přečti si mé některé komentáře, jsou myšleny vážně, ikdyž to tak možná nevypadá.
Ale chápu, že takové totalitní stálici to musí být nepříjemné setkat se někým, kdo má odlišný názor a nebojí se ho tady napsat.
Mám pocit, že je demokracie, a ne totalita, takže si můžu napsat „ve slušných mezích“ cokoli.
Nebo se pletu?
Pleteš. Nepovažuji se za totalitní stálici a mezi námi - já než se emimino rozdělilo na emimino a baby-cafe, byla považovaná taky za tu, která má zcela jiný názor, opačný, než většina. Netáhla jsem s většinou a nebála jsem se to napsat.
Když ono jde o to, že mi nevadí tvá osoba jako to, jak to píšeš. Tuším Saryk to napsala dobře - třeba to tak ani nemyslíš, ale tím spíš, že to je psané a nevidíme na sebe, což řekne taky mnohé, tak to opravdu vyzní velmi arogantně.
Možná kdybys trošku vážila slova, bylo by to o něčem jiném a kdo ví, třeba bychom si, ač se ti to možná nezdá, v mnohém rozumněly…
Takže to možná bude znít arogantně, ale troufám si říct, že mezi námi dvěma je rozdíl v tom stylu vyjadřování…
Mmch tvůj druhý koment k danému tématu, i když ten konec zněl rýpavě, bych asi nekomentovala jako ten první…
Čertíku, ty jsi teď nový cenzor emimina?
Já jen, že každou druhou debatu označuješ za zbytečnou, ale vehementně do ní přispíváš ![]()
Ale ten význam byl úplně stejný. Proč se zabývat věcmi, které nejdou vyřešit? Je hrozné co se stalo, ale neřeš to. Nedá se.