Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chce ji, takhle to děláme. Ex jsou pro nás fakt lákavé , je mi líto, za mne jako chlapa naprosto jasný.
Otázka času.. sryyy
No mě říct muž, že je na jednání a potkat ho ve městě s nějakou čubkou, tak by lítaly chlupy teda. Těžko věřit někomu, kdo ti lže.
nejsi zbytecne zarliva. Chce ji.. pokud s ni nahodou zatim nespi, tak jenom proto, ze ona si z nej udelala zpovednici.A on to snasi, nakolik veri, ze zasune.
Myslim si, ze mas problem a velky..
Co stim nevim, ale myslim, ze by si vybral ji pokud by i ona mela zajem.
Mrzi mne to ![]()
@flybe píše:
nejsi zbytecne zarliva. Chce ji.. pokud s ni nahodou zatim nespi, tak jenom proto, ze ona si z nej udelala zpovednici.A on to snasi, nakolik veri, ze zasune.
Myslim si, ze mas problem a velky..
Co stim nevim, ale myslim, ze by si vybral ji pokud by i ona mela zajem.
Mrzi mne to
Jo jo, vybral by si ji, pokud se k tomu dostane řeč. Maji více společného časově a ty budeš jen odbočka, co se stala v JEJICH životě.
Asi taky nepotěším
příliš nevěřím na přátelství mezi mužem a ženou, tím spíš mezi expartnery. Chápu jen, když jsou z bývalého vztahu děti a je nutné spolu vycházet. Každý z mých kamarádů to nakonec nejak zkusil, jestli by z toho něco nebylo
že jsem nebyla svolná, to je věc druhá. Každá nezadaná hezká ex je lákavá a poměrne snadná kořist, tuhle roli taky dobře znám. Neříkám, že zrovna tvůj přítel s ní skončí v posteli (pokud se tak již nestalo) a i tohle znám, že můj tehdy pritel spal ve svou bývalou, ale s výmluvou, že to ona ho svedla, moc neuspěl. Zůstal bez ní i beze mě. Každopádně by mě tohle zapirani nenechavalo ani trochu klidnou a to jsem ještě povahou ta, která partnera doslova vyhání ven za kamarádama na pivo, aby pořád neseděl doma…
Jova, jestli spolu ještě nic neměli, tak je to jen otázka času
…promiň
Já bych se třeba s Ex ráda jednou za čas sešla a řekla si s ním co nového. Měli jsme k sobě roky blízko ale zároveň bych ho zpátky už nechtěla ani za nic. I když jsme k sobě měli lidsky blízko, vztah nám absolutně nefungoval díky jiným zájmům, prioritám i okolnostem. Může to mít taky. Zatajil vám to třeba proto, že se nechtěl hádat nebo o tom diskutovat - taky bych se s tím asi nesvěřila jelikož partner těžko řekne; ano miláčku, chápu, běž s bejvalym na kafe, to je v pořádku.
Ale jednou za tři měsíce je moc. Brala bych tak jednou za rok maximálně. To se dá považovat za přátelské setkání ale tohle může nabírat na četnosti a nevím, co bych si s Ex každé tři měsíce povídala. Očividně si rozumí a mají dost společného. No, snad jen doufat, že ho to přejde. Ale spíše bych řekla, že si za chvíli budou psát, jak si navzájem chybí. Ale přeju ať se pletu. ![]()
Hele sorry, ale tohle je už docela dost na hraně mezi tolerancí a až hloupostí (co do důvěry samozřejmě)… Název diskuze - jak si věřit a nežárlit? Hledáš problém v sobě? On ti lže a ty chceš řešit svou žárlivost? Nee… Jinak se ale podepisuju pod výše zmíněné názory… bohužel
Narovinu bych se ho zeptala, co vlastně chce. Řekla bych mu, že se ti to nelíbí a taky bych k němu byla natolik upřímná a řekla mu, že už mu tolik nevěřím. Možná bych ho i požádala o to, aby se s ní přestal scházet. Chtěj po něm pravdu jak to mezi nimi je. Ale z vlastní zkušenosti vím, že tohle nikdy nedopadá dobře.
Já bych se ho zeptala jak to tedy plánuje, že tohle je pro tebe nepřijatelné.
Pro mne by tedy bylo, pokud má člověk uzavřenou minulost a okolnosti jej nenutí expartnera potkávat (stejná sociální skupina lidí věnující se stejné aktivitě, práce, společné děti…), nemá potřebu se s ním tak často vídat, prostě není důvod.
A pokud důvod je, není vše dořešeno a uzavřeno.
Také jsem svého ex úplně neodřízla, nescházíme se, ale občas si napíšeme/zavoláme. Hodně záleží na povahách. Věřím, že by to v ojedinělých případech mohlo jen přátelsky fungovat. Ale nelhala bych, to se mi nelíbí. Pak je jasný důvod k nedůvěře. Asi bych od něj chtěla slyšet, jak to myslí. A ty se přes to buď přeneseš nebo ne. ![]()
Prosím anonymně, pro mě citlivé. Jsem s přítelem 5 let, vztah máme hezký, milujem se, chceme spolu být, aspoň já to tak cítím. Přede mnou měl přítel 6-ti letý vztah, dle jeho slov se hodně hádali a poslední rok opakovaně rozcházeli než byl rozchod definitivní. První roky po rozchodu se kontaktovali minimálně (dle slov od přítele), ale poslední dva roky se scházejí cca 1× za 3 měsíce, píšou si po mailech (co si píšou samozřejmě nevím a pátrat nehodlám). O tom, že se scházejí jsem se dozvěděla náhodou, prostě jsem je potkala, a to v okamžiku, kdy mi přítel tvrdil, že má jednání a přijde později, prostě lhal…ranilo mě to strašně, od té doby už mu na 100% nevěřím. Tvrdil, že mi to nechtěl říkat, aby mě to netrápilo…no nevím. Přiznal, že se v posledních cca 2 letech vícekrát viděli, prý už zmizely negativní emoce z rozchodu a dokážou se bavit normálně (to bych pochopila). Nikdy jsem doma výslechy ani žárlivé scény nedělala a věřila mu na 100%. Nemyslím, že by mi byl nevěrný, ale vadí mi, že lhal a že se s ní setkával tajně za mými zády a myslím si, že to dělá dál…možná mě to trápí víc než je třeba, tím víc že vím, že jeho ex měla v mezidobí několik neúspěšných vztahů a je už dlouho sama a zřejmě se nudí…chci se nad tím povznést, v podstatě mi vadí ty tajnosti…možná jsem jen zbytečně žárlivá a úzkostná…třeba i proto, že je mladší a hezčí…tyto negativní pocity ve mně vyvolala jeho lež…lhal mi, aby šel na setkání s ní…a to opakovaně…