Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, jsem maminkou dvou krasných dětiček.. Zajímalo by mě, jak ostatní maminky o sebe pečuji, nepečuji.. Jak se staráte o vlasy, pleť, zda při dětech sportujete apod
třeba si i poradit co komu pomáha ![]()
Ja chodím jednou za dva měsíce na kosmetiku, Ke kadeřnici tak jednou za tři měsíce. Na pedikůru každý měsíc ted v létě. Jinak používám Biodermu.
@Kluši já jsem nikdy nebyla ten přehnaně čančavý model, ale vždycky jsem musela mít upravené nehty
před dětmi i docela dlouhé, teď jsou zkrácené na bezpeční délku
vzhledem k věku si dopřeji lepší noční krém, jinak klasická modrá Nivea, bez té ani ránu
A nechávám si dělat řasy, jediná moje kosmetická pravidelnost, která mi přijde především praktická, protože se jinak líčím miminálně
Cvičila jsem pravidelně, ale co jsem si přetrhla přední křížový vaz v koleni, musela jsem to hodně omezit. Docela mě to mrzí, ale naštěstí mám poděděnou spíš atletickou postavu, tak zatím to není na první pohled znát
Ale já ty faldy vidím
Zanedbávám vlasy
Sice používám Loreal Professional, ale že bych si zašla pravidelně ke kadeřnici, to ne ![]()
Pecuji tak jako pred rodicakem. sportuji skoro denne, jezdi. do prace na kole, bruslich nebo beham. nekdy plavu.
jinak nic. vlSy mam na kratlo, necesu se, nebarvim. nehty mam upizlane az ke kuzi. lakovat je nastesti nesmim kvuli praci, dobra vymluva. maluji se jen na nejake prilezitosti, odhadem jednou dvakrat do tydne. ze skraslovacich sluzeb vyuzivam jen kadernika.
Ahoj maminky, mohla bych se zeptat, jak je to s pleťovou a vlasovou kosmetikou při kojení? Je něco zakázané, jako tomu bylo například v těhotenství?
Co je zakázané v těhotenství za kosmetiku? To mi nějak uniklo.
Nehtařka pravidelně (bere mě večer), pedikérka (jezdí mi domů), kadeřnice (jezdila mi domů, ale nebyla jsem spokojena, tak teď chodím o víkendech. Manžel má pracovní dobu od rána do večera a hlídání máme daleko, takže jen o víkendech jednou za čas). Chodila jsem i cvičit, ale s manželovou pracovní dobou to bylo jednou za čas a to nemělo smysl
Jinak používám na pleť Garnier a na vlasy Baleu z DM. Joooo a vlasy, když nestíhám kadeřnici, mi barví doma manžel ![]()
Striha me dcera, vlasy si barvim hennou, maluji se ve franc. stylu a pouzivam pouze prirodni dekorat. kosmetiku, krem na oblicej jsem pouzila jen parkrat v zivote ( mandlovou Weledu ) a ted ve 40 premyslim, zda mam zacit pouzivat pravidelne, ale musim priznat, ze skoro nevim, co jsou vrasky, asi to budou geny po matce. No a pak hlavne nejim svinstva, ale pouze dobre veci a cvicim nekolikrat tydne s cinkama. A hlavne se snazim dostatecne spat a minimalizovat stres. Jo a chodim na pedikuru, tot vse
Tak pecuji o sebe, tak bezne, jak kazda zenska.
Chodim na nehty, vlasy si barvim sama paletě pralinka, to je skoro můj odstín jen se to víc leskne trošku ztmavne, žádná divocina, pravidelně zehlim nosim upravené.
Pravidelně se holim
. Krémy mám rada Mixa, dělají takovou hebkou pleť.
Zacala jsem držet vitarianskou stravu, takže zbavují těla přebytečných kil.
Oblekam se jak mladá ženská ne stara mlada
. Maluji se přiměřeně.
Skacu na trampoline a občas běham večer.
Před RD, během RD i po RD o sebe pečuju tak nějak stejně.
Takže ke kadeřnici jenom výjimečně (takže v době RD, kde jsem se nebarvila to bylo 1× za 3 roky, pak 1× za půl roku). U kosmetičky jsem byla 1× za celý svůj život, stejně tak na pedikůře (akorát se mi potom začala dělat víc tvrdá kůže, takže tam už mě nejspíš neuvidí) a na manikůře jsem nebyla nikdy (nalakovat si a ostříhat nehty zvládnu sama, tak je mi líto za to vyhazovat peníze). Když si vzpomenu (tj. tak 1× za 2 měsíce) použiju pleťovou masku. Na vlasy si udělám zábal cca taky jednou za měsíc až dva. Přes zimu používám na pleť krém od Avene (ale jenom párkrát týdně).
Při RD jsem celkem cvičila, teď na to není s návratem do práce čas.
Dekuji za odpovedi.. take se snazim tak trochu o sebe pecovat.. hlidani moc nemame, tak to da celkem fusku
ted kdyz mene spim jsem si rekla, ze budu pouzivat masky na oblicej.. prijde mi, ze vypadam dost strhane.. jakou pouzivate vy?? chodi nekdo z vas na botox? a pokud ano, kolik vam je? me prijde, ze ted na botox chodi uz od 25 let ![]()
Nechodím nikam
Kadeřnici dám jednou za rok, naštěstí to moje vlasy nepotřebují, začala jsem dávat Hennu. 1× týdně maska z kondicionéru.
Kosmetika: ujíždím na značce Cien z Lidl, mám hodně jejich sprcháčů, tělových mlék, krémů. Zatím pořád sjíždím zimní kolekci, předpokládám že letní mi vyjde na Vánoce ![]()
Jinak na sport nechodím, nemám čas, ale mám doma Eliptical a staženou Jill Michaels, mě to stačí.
Jídelníček mám udělaný od poradkyně, takže myslím že jím i dost zdravě ![]()
Jinak každý den BB, linka a řasenka.
Nechodim nikam na peci, nehty si lakuju, vlasy zastrihnu sama, ale mam kvalitni, nebarvene, kdyz dcera usne, dam si nekdy masku. Maluju se minimalne, akorat, kdyz nekam jdu, jinak vypadam pomalu jak skolacka
Tak se udelam aspon trochu starsi…Hlidani nemam zadne, ke cviceni se nejak doma nedokopu, ale akorat potrebuju zpevnit bricho, hmotnost korigovat nemusim a nikdy jsem ani na sport moc nebyla. Akorat se snazim vzdycky vecer hodit do „normalniho“ obleceni z uklizecich a varicich legin ![]()
staram se o sebe prirodne, Vzdy musim byt doma upravena…cili rasenka, vlasy.Kdyz nekam jdu jeste BB. Vlasy mam dlouhe, nemyji samponem u holicky jsem nebyla uz 8 let.Plet voda, obcas prirodni mydlo, ruzova voda(domaci),ruzovy nebo jiny olej(vlastni vyroba)To same do vlasu, nebo kokosak. Hlavne se snazim kraslit zevnitr, cili hodne ovoce a zeleniny.Te necvicim, ale chodim bosa cele leto, prestala me bolet zada i nohy
Nejlepsim pohybem je svizna chuze a toho se drzim, po dome na tri patra a zahrade s prevysenim 70 procent to neni problem
a v nasem meste kde je vsude vsechno do kopce taky ne ![]()
@jjjanca třeba brazilský keratin se nedoporučuje… prý to škodí plodu… a všeobecně věci s vysokým obsahem SLS ![]()